icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
20. feb 2012

@jam3 si stahuju návod na tu mou veritasku (teda doufám, že na mě nevybafne něco jinýho 😀 ) tak jsem zvědavá..co tam bude 🙂

mehlo
20. feb 2012

@rina76 no tak to je naprosto luxusní. Ty jsi psala, že jsi vyučená krejčová?

maya84
20. feb 2012

@alinn @jam3 holky taky se hlásím do klubu veritasek, mám typ 8014/40, rok výroby netuším, ale tipuju to tak na 80. léta a s dvojjehlou šije v pohodě. Zkoušela jsem už různé a nikdy jsem neměla problém, jenom párkrát se mi cuchala nit a kvůli ní jsem dvojjehlu zlomila, to byla asi ale chyba nití (baleriny), protože po výměně nití za kvalitnější už se mi to nestalo 😉

alinn
20. feb 2012

@maya84 na 8014/40 jsem si teď stáhla návod..a ty tam máš rychloupínací systém na patky?

maya84
20. feb 2012

@alinn jestli je to takovej ten zobáček, na kterej patku jenom nacvakneš a šiješ, tak jo 🙂

mehlo
20. feb 2012

ahoj! už jsem se definitivně naštvala na bambusový velur, tak odprodávám zbytky:
žlutý- 92 cm celá šířka+ kousky třeba na ubrousky
modrý- byl toho taky metr, po vysrážení ustřihnuty 2 plínky
proužky žlutozelené- 49 cm celá šíře
nebělenej- 1,4 m celá šíře
Pište IP

terezita
20. feb 2012

@mehlo a co ti provedl? 😅

mehlo
20. feb 2012

@terezita už mě prostě nebaví

terezita
20. feb 2012

@mehlo ja ho neznam, proto se ptam.. 😅

beky52
20. feb 2012

@ucitelka70všetko som pofotila..dala do pc..a zostalo tu iba tot..a hlavne,že z .. fotaku som odstránila..tak idem znovu fotiť🙂..aspon niečo na ukážku,rožne farby namotané spolu..je toto 12 vlasov

katka82
20. feb 2012

@sufik1 ty návleky jsou supráckýýýý 😵 😵 hodíš mi sem prosím odkaz na tvůj blog 😉 někam jsem si ho zašantročila 😅

mehlo
20. feb 2012

@terezita no prostě se mi nechce poddat a už toho mám plný zuby.

zojec
20. feb 2012

@terezita skus si zobrat na jednu plienku a usit spolu s PULom 😀 😀 je to zabavicka.. a este lepsie ked si tu plienku budes vystrihovat sama.. bordel ako v tanku 😀 😠

terezita
20. feb 2012

@mehlo @zojec aha.. 😅 toz to asi ani zkouset nebudu.. 😀

sinala
20. feb 2012

@alinn díky za tip, budu se dívat po dvojjehle bez plastu 🙂
Dvojjehla normální mi nevypadává, když jsem to poměřila, tak ta kovová část nad plastem je u té normální delší. 😉

medvi11
20. feb 2012

@terezita on ten bamb.velur není nejhorší, pokud máš řezací kolečko, to zase až tak moc nesviní a není z toho binec a i jseš schopná to rozumně "nastříhat", ale pěkně se to tahá a gajdá při šití (nebo je to rukama?) - ale ty jsi zkušená šička a zvládneš to 😀 ovšem jsou i horší materiály na šití, třeba elastické tenké jednolícy...

stardust
20. feb 2012

Baby, ked stoji v navode, ze mam pouzit vlizelinu, musim ju tam aj dat? Uz je neskoro, nechce sa mi ist do obchodu...

mehlo
20. feb 2012

@stardust no když je to tam napsaný tak by to chtělo. Bez vlizelínu to nebude pevný

mehlo
20. feb 2012

bamb. velur už je pryč

stardust
20. feb 2012

@mehlo dik, takze radsej skocit do obchodu po vlizelinu.

mehlo
20. feb 2012

@stardust určitě

sinala
20. feb 2012

@maya84 přesně ten mám 🙂 , ale stretchová dvojjehla mi vypadává 😒 , tobě ne

caramilla
20. feb 2012

@kalman Téda, tak ty větrníky mě fakt dostaly! 😀 😀 😀

@palosek S těma rychloprdkama jsem to asi nepochopila, jak jsi to myslela 😕 To není můj výmysl, na to si patent vůbec nedělám 😀 Neviděla jsem zatím šít nikoho rychloprdky s aplikacema, ale jinak já jsem rychloprdky začala šít na přání zákaznic, že jich na trhu není moc velký výběr a měly konkrétní požadavky.
Nicméně střih vychytat, aby to hezky vypadalo a neotvíralo se, není vůbec sranda, bylo to taky na několik pokusů 😝
Jediné, co jsem tam našla, jsou od Somi, to je moje kamarádka z Pipkárny, určitě má střih svůj 😉

@dankakk Musím se přiznat, že mě opičky moc neberou a moc se mi nelíbí tričko, co je z nich celé, ale toto tvoje řešení je vkusné, moc hezké! 😉 (Jé, dočítám, že to samé píše i @sufik1 😀 😀 😀 😀 - tak to máme na opice názor stejný 😀 😀 😀 )

@ivuska.h TO by mě zajímalo, jak bych se DO TOHO DOSTALA! S tím naším malým KAZIŠUKEM??? My asi budeme mít jedináčka 😝 😝 😝

@rina76 No, jako vždy absolutně smekám, fakt perfektní! A z našívání žirafy by teda i mě kleplo 😀 😀 😀 TY JSI NEZMAR! 😀 😀 😀

caramilla
20. feb 2012

@mehlo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Tak ty jsi se hodně vytočila, co? Se ti vůbec nedivím, ale když se lepí lepidlem, takmísto 10 nervů stratíš jen 9 😀 😀 😀

aerin
20. feb 2012

@rina76 hele mam z tebe depresi...😅😀 opet uzasny 🙂
jinak teda opet nedocteno, ted jsem konecne dodelala lamovou mikinu😀 foceno ted vecer s bleskem...
a jeste kompletek pro Zakouse, nuda nuda, sed sed, jako vzdy...

caramilla
20. feb 2012

@aerin Já myslím, že dobrý, ne? 😉

stassy
20. feb 2012

@aerin Kompletek pěkný, mikča pěkná, tož jaká nuda a šeď? Prdlajs. 🙂 Ale teda týjo, švestková lama vypadá velmi chutně, už se těším na tu svoji slívu z Wendy a doufám, že bude taky tak pěkná. 😀
Jo a měla bych dotaz - když takhle šiješ trička a bodyčka z merina, jak to lemuješ u výstřihu? Já mám v plánu tričko pro sebe a trošku se toho bojím... Napadlo mě, že bych to očůrala lemovací gumičkou.. Co myslíš, šlo by to? Nebo @caramilla, jak to šiješ Ty? 😉

mehlo
20. feb 2012

@caramilla stačí mi ztrácet je z jiných věcí, aksamit k tomu už nepotřebuju

dugyna
20. feb 2012

caute baby
hlasim sa...sme chory...teda mala uz stredy,,ja asi od strvrtka piatku....vcera som vysmrkala 3 toaletne papiere...nos mam vysuseny vydrany...taku nadchu som este nemala...je to hnusny virus....najpr hnusny kasel potom dusenie potom bolest hlasiviek a nakoniec nenormalna nadcha...vsetko je to bez teploty ale velmi neprijemne...mm je uz zdravy ten to mal prvy som myslela ze sa tomu s malou uz vyhneme ale bohuzial nie...
chodime von maximalne so psom okolo baraku...a ked zafuka tak ani nadychnut sa neviem...otras...mala uz vyzera celkom fajn ale kaslik je aj soplik ale na ustupe, ja vyzeram ako klaun cerveny nos cervene popraskane pery a oci cervene vyslzene..10krat po sebe si kychnem...

ale musism sa pochvalit od soboty pracujem na fusaku..vymyslam strih a rovno ho sijem...urcite hodim potom
foto aj navod , stredova cast uz je hotova.este treba kapucnu a spodok na nozicky.... 🙂

dugyna
20. feb 2012

@rina76 nedherne 🙂