Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ja bych rekla ze frote, ale chci si to jeste potvrdit
@barcav no šifon je živé stříbro, steh kratší rovný a ne moc utažený ani volný, musíš zkusit na svojem stroji, pokud možno dělat tzv. prádlový šev 😉 netřepí se to pak- otázka je jak často to budeš používat nosit.Jestli občas stačí obyč šev.
Dneska jsem vyrobila prvni vec z kolekce "mom&me" 🙂 a asi na dlouhou dobu i posledni, protoze to byla spis nahoda. Je to jeden z darku pro segru k narozkam, ta mala zasterka me napadla pri siti te velke. Kapsa je narasena, neni to moc videt, delala jsem podle m.a.d.e. http://www.danamadeit.com/2008/07/tutorial-the-.... Ta hneda na tom ve skutecnosti tak do oci nebije, stejnou latkou jsou ty zastery podsite zevnitr, je to vlastne ze dvou vrstev.
Sezralo mi to asi tak sto metru sikmeho prouzku, aspon ze na nej mam zakladac. Mam klasicky kovovy, koupeny jeste predtim, nez jsem se dozvedela, ze jde stahnout si z netu. Priste si stahnu treba rezaci kolecko 😀
@kuna a lde sa dá stiahnuť z netu? ja som raz dávala pomôcku na šikmý pružok, ale žeby sa dal hotový stiahnuť a zlepiť diely?
@ucitelka70 ja to myslela tak, ze ten papirovy zakladac jde stahnout z netu...to je asi ten, co myslis ty (co se vystrihne a slepi). Jeste jsem to s nim nezkousela, kdyz mam ten kovovy, ale planuju si ho upravit na sirsi velikost.
@kuna taková by se mi taky líbila, moc hezká látka 🙂
@sufik1 krásné
@lillyzelvicka to je asi steh na OL ? já mám jen obyč stroj, pokud se mi povedou tak je asi budu nosit občas 😀 😀 😀
@ovecka111 @kofinek Díky holky, už se mi někdo ozval, že tam má kamošku... Kdyby něco, budu si vás pamatovat 😉 Aspoň na něco mi to šití je dobré 🙂
Jinak moje žádost do školy byla zamítnuta, takže vyhazov... Můžu se odvolat. Jinak znova přijímačky, nechat si uznat předměty... Ani nevim jestli se chci odvolávat... Jsem tou VŠ už pěkně znechucená. Minulý týden jsem byla vystresovaná, teď už jen znechucená. Jsem už z toho kojení pěkně vycimbaná, máme se stěhovat, tak nějak si to vykládám jako varování shora, že si toho na sebe beru už hodně. A taky jsem objevila fajn materiály na diplomku, tak aspoň bych je mohla použít, když bych státnicovala až v lednu. Tož tak... Asi to tak mělo být. A samozřejmně na léto je dycky víc šití, že 😀 😀 😀
@maly_prcek To je mi líto, to je pěkně na hov... ☹ ☹ ☹
@maly_prcek no to je blbý ☹ ale nezahazovala bych ty roky učení se a zkusila určitě se odvolat a pokud by to nevyšlo, znova přijímačky...škoda to jen tak zahodit a jsi mladá a do hlavy ti to leze mnohem líp než mně (vím, o čem mluvím, taky se učím na přijímačky...a vykojenej mozek mám už dlouho 😀)

holky co to je? Bud frote nebo beranek.. a to podle toho co to je , tak to druhe postradam