Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@veronik77 je pravda, že po prošití je lem trošku tužší, ale většinou mi to sedělo opravdu pěkně, možná jestli by nepomohlo přeci jenom více patent při přišívání napínat - teď jsem poměřovala střih na tričko vel. 128, kde jsem lemovala fineribem a poměr byl 40cm obvod a 30cm délka lemovacího proužku
@membri ty jo, škoda, že příští tejden musíme jet na kontrolu k dr. do Prahy, kdybysme tam nemuseli, tak bych se domluvila s manželem, aby mě hodil k jeho rodičům a pomohla bych ti s tím... i když ono by to šlo, ale až od středy, páč v úterý jedem do tý Prahy...
@michamicha kupovala jsem tady podložku i kolečko, byla to nejlepší cena http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/7..., trochu to trvalo, bylo před vánocemi, ale komunikace s paní výborná. Nechala jsem si to poslat na dobírku, protože jsem měla strach, ale teď už bych se asi nebála.
Mám 60x90, na dospělácké kalhoty by to chtělo trochu větší, ale dá se to zvládnout. Já zas tak moc nešiju, jako tady holky, ale i při tom množství by se mi hodila i menší 🙂 na menší věci
@michamicha mám teda podložku 45x60cm a naprosto mi vyhovuje, řežu s ní i dospělácké věci, jen holt musím někdy podložku popodsunout 🙂 (řežu na zemi), ale podložka 60x90 by byla na dospělácké věci určitě skvělá 😉
a v tom odkaze, co dávala @sinala jsou teda opravdu bezkonkurenční ceny, já podložku, pravítko i kolečko kupovala na VTC.cz a zrovna podložka byla ještě o něco dražší (ale zase nevím, zda je to stejná značka) mám vše od OLFY
@sinala dík, jsem na to koukala, ceny jsou fakt super, ale nikde tam nevidím obchodní podmínky 😕
@maly_prcek A co je to za knihu, ak mozes prezradit? 😉 S tou skolou to zamrzi 😒 Neznasam taketo moresy. 😠 Ja doteraz nechapem, ako sa mne podarilo dokoncit skolu, tiez som cakala nieco podobne, minimlane, ze si to predlzim (posledny rocnik som statnicovala s malym prckom)
@michamicha jak chces, me pomoc nevadi 🙂
@dugyna - no neco vychazi min neco vic, ale spis vychazi ceny vic, coz me sere jeste vic ☹ ☹ ☹ ☹
- takze radeji proto, to chci vsechno premerovat.. ale uz vim jak na to... prehnu si to na pul -sirku myslim, a pak to namotavam, a tam kam si to zmerim, tak si tam dam sponku, a od te to zase merim dal... tak jsem zvedava... beranka mam uz skoro celeho zmereneho 😀
@maly_prcek ahoj, z presova nie som, ale mozem ti to skusit pozriet tu v Kosiciach, ak chces 🙂 myslim ze by to tu mohli mat, ked tak napis do ip
@boudova COL se imituje dvojjehlou na rovnostehu.
Já hlavně závidím, že někomu takové nehty vydrží dýl jak 2 hodiny, s mým způsobem života by byly za 3 hodiny olámané a oprejskané 😀 😀 😀
@michamicha na Strimě, dodacá lhůta delší, ale jinak spokojenost. Dobré ceny a nejlepší výběr.
Podložku doporučuju 60 na 90, pokud budeš šít i něco jiného než vel 56 - 92 😀 😀 😀
Větší podložka je fakt už mega a nedá se nikam už skoro ani opřít, já jsem ji původně chtěla, ale pak jsem si to nanesla metrem na podlahu a bylo mi jasný, že je lepší si koupit dvě menší a dát vedle sebe, když už.... Ale potřeba to podle mě není... Kalhoty si naneseš a pak to posuneš, no problem.
@terezita To si jen myslíš, že COL nepotřebuješ, od té doby, co dávám kvalitní nitě, jsem z něj celkem nadšená 😀 😀 😀 😝 😝 😝
@membri Teda to množství látky, to musí být masakr. Co si pamatuji tak Crawler naměřila látku a pak při stříhání jí ta délka vyšla klidně i o 1m míň než naměřila před tím. Takže cenu nakonec musela upravovat nadvakrát. Ty úplety se asi natahují, takže měření je nepřesné. Takže nakonec místo přebytků měla nedostatky a na někoho nakonec nezbylo. Jak už to bylo nastříhané tak to nešlo pokrátit každému o pár cm.
A někdo, mám pocit, že nejdříve nastříhal ty nejkratší úseky (do 1m) a pak jak to bylo kratší, tak už se dala lépe změřit délka a případně pokrátit cm těm s nejvíc látky.
Já teda zatím žádnou hromadu nedělala, jen jsem sosala informace, co by kdyby.
@veronik77 nene. ja ten pasek prehnu napul a vsiju do vystrihu jen na OL a pak uz nic vic..
http://www.farbenmix.de/de/halsbuendchen-1.html
@mooncaa
To jsem dělala já, že jsem stříhala nejdřív půlmetry a kratší do metru, neb to by nemělo smysl krátit a z toho, co zbylo jsem pak ubírala těm, co měli víc.
@michamicha
Já bych do větší než 90x60cm už nešla, přece jen plochu na stříhání mám omezenou. A říkám si, že když mám tu menší a taky to jde, tak s větší to bude super. Ale zatím mi tahle stačí, to je přání do budoucnosti. To jsem moc neporadila, co?
@michamicha ja mam ze Strimy 60x90, tu drazsi zelenou trivrstvou, jsem spokojena, mam ji vesmes porad na kuchynskym stole, kde striham, kdyz je potreba obcas😀 uklidit (jime v obyvaku 🤐 ), opiram ji ke zdi za stupacky 😀
moc děkuju všem za postřehy ohledně podložek a řezacích koleček, nakonec asi koupím u VTC 😉
jen se chci zeptat @vevercam jestli je ta tvoje podložka z vtc s tím samosvorným povrchem?
@michamicha ehm, jen tak na okraj,ta moje trivrstva ten samosvornej povrch pry ma...a je od tech Vanoc dorezana fest 😀
@aerin já koukala na tu z vtc a ta ho asi nemá, protože podle stejnýho čísla zboží mají i u Ragosu a tam o tom povrchu nic nepíšou, tahle co mám vybranou je oboustranná a v Ragosu jsem viděla ten samosvorný povrch jen u těch jednostranných...
@michamicha tato je taky třívrstvá, vně měkká vrstva proti tupení kolečka, uvnitř tvrdá vrstva, pokud jedu kolečkem kolmo na podložku, jak se správně má, vrypy od kolečka nezůstávají, ale občas se nepovede, hlavně u obloučků, a když kolečko naklopím, pak tam rýpanec zůstává 😒 ale rozhodně nic tragického 🙂
@vevercam a je to tedy tahle? http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/39003/podlozka-pat...

@jam3 takže ta 60x90 teda na dospělácký věci stačí?