icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
22. feb 2012

@jam3 takze myslis ze to mam prve rozstrihat na mensi co jsou do metru a po metru a pak to teprve spocitat kolik je ceho?

vevercam
22. feb 2012

@michamicha ano ta, je oboustranná

jam3
22. feb 2012

@membri
Já jsem to dělala u těch látek, kterých bylo podle faktury cca stejně nebo míň, protože mi přišlo, že když chce někdo půlmetr fineribu, tak je to tak na jedno malé tričko a když to zkrouhnu na třeba 30 cm, tak už se z toho nic neušije.
Nejdřív jsem to ale stejně měřila a pak psala holkám, jak to cca vychází, někdo se vzdal úplně a nebo ubral a pak to sedělo.
Já toho ale měla mnohem míň a i míň lidí. Takže za tebe bych to udělala tak, že bych porovnala fakturu s tabulkoum, nastříhala menší kusy a pak teprve měřila zbytek a případně to upravila.
Věřím tomu, že to všechny pochopí, to by ses z toho jinak zbláznila.

membri
22. feb 2012

@jam3 ja to mam porovnany s tabulkou.. a mam prevazne prebytky od 0,20 az do 3,30 kg

vevercam
22. feb 2012

@membri já nechci vůbec radit, s žádnou hromadkou nemám vůbec zkušenosti, ale napadlo mě, jestli bychom si neměly třeba nejprve domluvit to rozebrání přebytků, když jich má být tak moc, pokud mluvím za sebe, tak bych si raději třeba vzala 1,5m vcelku, než 1m a půl zvlášť
ale na druhou stranu, pokud by ti to usnadnilo práci... fakt moc to neumím posoudit, ale jsem ti moc vděčná za nás všechny, že jsi se toho ujala 🙂

membri
22. feb 2012

@vevercam no nejak to promyslim.. musim si najit svuj system.. prozatim to delam tak ze si to prehnu na pul a pak to roluju a pri tom si to pocitam.. tak uvidime jestli je to dobry system 😀

membri
22. feb 2012

@vevercam a hlavne abych rekla kolik metru mam prebytku tak musim vedet kolik metru mam

veronik77
22. feb 2012

@terezita tak jsem to dělala taky, jen jsem chtěla postoupit a další level 😀 😀 😀 díky moc!

lillyzelvicka
22. feb 2012

tak už mi dorazilo wendy, jsem mimo domov tak večer napišu maily

sinala
22. feb 2012

@michamicha to je divné, nejsou tam, ale když jsem kupovala určitě tam byly 😉

membri
22. feb 2012

mam prvni prebytek beranka chce nekdo? 2,5 metru na vic

mehlo
22. feb 2012

OT- děvčata, je tady někdo z oblasti mzdového účetnictví? Díky. IP

membri
22. feb 2012

První přebytky :
beranek 2,5 m
patent bílý 1/1 - 2,24 m
Jednolíc proužek 1cm bílo-tm.modrý - 0,7 m
Jednolíc proužek 1cm bílo-červený - 3,48

prosim do IP

ucitelka70
22. feb 2012

@membri to až o toľko poslali viac? či vyjde lepšia gramáž? ja by som asi urobila novú tabuľku skutočné kg, ceny a metre..... a by sme dopísali, koľko chceme..... vtedy by asi vyšli skutočné prebytky.......?????

dankakk
22. feb 2012

Aha baby mylly opice 🙂 http://www.fler.cz/zbozi/origo-natelnik-opice-2... dobre blaznive🙂 sa mi páči🙂

membri
22. feb 2012

@ucitelka70 skutecne kg nemuzu napsat nevim kolik to vazi.. ty velke kusy nemam kde zvazit.. ridim se tim co me poslali ve fakture

membri
22. feb 2012

@ucitelka70 a zrovna u cerneho patentu poslali o dost mit.. jak u 1/1 tak 2/1

jam3
22. feb 2012

@membri
Tak když je toho všeho víc, tak to je můj systém naprd. Asi by bylo fakt nejlepší udělat v tabulce jeden list s přebytky, že bychom se ti tam zapisovaly, co kdo chce. Určitě by bylo lepší to mítsřihlé v kuse, ale to nevím, nakolik je reálné. Já jsem si při posledním mtx taky brala přebytek a měla jsem to na dva kusy. To bys musela jedině nejdřív udat přebytky a pak stříhat a to nevím.

membri
22. feb 2012

@jam3 ja uz totiz vazne nevim jak to udelat..
jestli to mam prve vsechno rozbalit a premerit, nebo na strihat a to nastrihane zmerit a to co zbyde tak nebidnout ☹

vevercam
22. feb 2012

@membri věřím, že si přebytky rozebereme, ale na druhou stranu, pokud by něco skutečně zůstalo a chtěla bys to poměrově rozdělit mezi ty, co si tu danou látku objednali, pak by toto při již nastříhaných látkách asi ani nešlo 😒
možná pokud bych byla na tvém místě, poměřila bych látky, nabídla přebytky a stříhala bych nejdříve látky, které jsou již rozebrané včetně přebytků?

stassy
22. feb 2012

@dankakk Právě kvůli tomuhle jsem se rozhoupala ty opice vzít, jinak bych na objednávku prděla. 😀
@membri Já s hromadkama nemám vůbec zkušenost, ale asi bych nejdřív všechno přeměřila, udělala tabulku s přebytkama, ty nabídla a podle toho to začala stříhat. Nejdřív od těch nejmenších objednávek (půl a metr) a pak ty větší, jak radily holky. 😉

membri
22. feb 2012

@vevercam veru spis to udelam tak ze zmerim latku co tu mam, a to co je navic, rozpocitam tem co maji ten artikl objednany.. to bude nejlepsi reseni.

takhle to navrhovala i Caramella.

membri
22. feb 2012

@membri nebo to udelam tak, ze prebytky nabidnu, a to co zbyde tak rozpoctu, jeste uvidime jak se domluvime se vsema holkama 😀

vevercam
22. feb 2012

@membri souhlasím s tím nejprve přebytky nabídnout a potom neudaný zbytek přerozdělit 🙂

membri
22. feb 2012

@vevercam musite mit chvili trpelivost, nez to vsechno premerim 😀

mooncaa
22. feb 2012

@membri Asi bych to změřila, nabídla přebytky s tím, že kdyby to pak nějak nevyšlo, tak ten kdo měl poslední zájem o přebytek, tak by pak nedostal. A snažila bych se aby ten, kdo už kousek látky měl, tak to měl v kuse.
No, mě překvapilo, jak psala Crawler, že pokaždé jakoby naměřila těch metrů jinak. Bych se bála, že třeba každému přidám 10 cm, aby to vyšlo a nakonec až to rozstříhám tak na posledního nezbude. Mám pocit, že vždy byl o přebytky boj. Ale žádnou hromadu jsem nedělala.

daisyr
22. feb 2012

@mooncaa @membri jo, jak píšete, taky mám zkušenost, že na začátku látku přeměřím a pak, když stříhám, tak mi toho třeba zas tolik nezbyde ... ono jak se to tahá, tak se to blbě měří a pak, když se to stříhá a měří poctivě, tak toho nakonec zbyte třeba méně. Ale jak tu píšete, buď rozstříhat a nabídnout pak přebytky s tím, že hold to nebude vcelku. Nebo teda nabídnout předem s tím, že nejdříve nastříhat to, co bylo bez přebytků a pak ty zbytky, aby to pak zbylo tak nějak na všechny... nó je to boj 😉

veronik77
22. feb 2012

zase po dlouhé době foto - modelína ovšem odmítla spolupráci 😀 😀 😀

kalman
22. feb 2012

Holky hlásim sem porádne nemocná 😝 asi chripajzna ☹

mehlo
22. feb 2012

VTC je doma, přetříděno a první balíček zabalen. Jinak jako @kalman jsem taky pěkně nachcípaná, ale horečku nemám tak chřipka asi ne.