Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
se stane, ale příště dej prostě šipku zpět 🙂 a je vyřešeno
hehe, teď jsem koukala na zprávy a mluvili tam o helmičkách pro děti a podle toho jednoho záběru tam měli diskuzi z MK 😀
Já jsem naprosto nadšená z nového stroje. Přesedlala jsem z trabanta přinejmenším do Astona Martina. Ušila jsem Damíkovi mikinu dle Caramilly a šlo to skvěle.
Výtvory nádherné, všechny všech.
@michamicha no pockej, az smirnou i nasi diskuzi, to nam obratem krouhnou rodicaky, bo si budou rikat, ze tech penez mame nejak moc, kdyz takhle hezky utracime.. 😅
@mikulka45 Tak já za látky utratím celou RD + co vydělám 😉
@animal 😀 😀 😀 HEČ HEČ HEČ, já mám E55 u baráku!!! 😝 😝 😝 😝 Mám to do práce blízko!!! 😀 😀 😀 Můžu si jít o polední pauze na kávičku domů. A co lepšího, já můžu pracovat z domova 😀 😀 😀 😀 😀
Můj manžel by šel na MD, i kdybych vydělala míň než on, že prý ho práce nebaví a mě jo 😀 Ale já nechci, já mám obojí, práci i dítě a vyhovuje mi to. Jen toho spánku by mohlo být víc 😝
@terezita ono ten paušál totiž je fakt jednodušší, jednak můžu šít z čeho chci - nemusím mít na to doklad (tzn. látky z hromadek) a jednak na danění paušálem se nevztahuje zákon o učetnictví, takže FÚ se pak jaksi nemá v čem hrabat, prý kdo daní paušálem, tak ho dost nechávají být a nekontrolují, protože tam je jediná podmínka a to "Vést si evidenci příjmů", ale není nikde napsáno, jak to má vypadat (narozdíl od toho zákona o učetnictví) - brácha vždycky říká - vem hajzlpapír a na to si piš "150 Kč pod to 300 Kč atp." a je to evidence příjmů, nemůžou nic namítat...
Takže asi tak... Je to jednodušší o nervy - vem si třeba jen doklady od pošty?!!!! A toho času, co ušetřím????
Neměnila bych!
hele, jdu pryč, 2 dny jsem tu neplkala a ušila jsem tolik věcí, dneska plkám a jehla utekla... 😝
@caramilla toz to bys mela min plkat, vic sit a nejmin utracet.. 😀 😀 😀
a to mi vykladej, kdyz sednu k pc, tak pak vubec nic neudelam.. nastesti jsem ted aspon nasila asi tak 12 kolecek na tricko a vestu, ke konci jsem mela dojem, ze muj stroj uz sam od sebe sil do kolecka.. 😀 😀 😀
@caramilla ale oni u toho danění paušálem chtějí dělat nějaký změny nebo ne? aby už to nebylo tak výhodný... je to tak 2 měsíce zpátky co o tom mluvil nějakej poslanec (nebo ministr) ve zprávách...
já od čtvrtka zase nic neušila, ale už mám zpátky doma hnědou a švestkovou lamu (ségra si jí půjčila na focení mimina), tak si zejtra (až mi snad přijde kolečko a podložka) říznu na tu mikinu, kterou už fakt nutně potřebuju 🙄 nevěřily byste, jak kvalitní jsem si koupila mikinu v tescu 😠 prej 100% bavlna, vyrobeno nevím kde v Asii a po prvním vyprání to vypadá jak hadr na podlahu, samej žmolek 😝 no holt cena odpovídala kvalitě, co bych mohla chtít za 70,-Kč z výprodeje 😅 přitom jinou mikinu co jsem si tam koupila taky za pár kaček ve výprodeji, tu už mám 3 roky a furt vypadá dobře a to jí nosim hodně často... no nic... a dneska jsem si koupila Irmu, tak přemejšlim co z ní vytvořim...
@dankakk jee tak na soft jsem ji nezkousela. kdyz se nazehli, tak tvrdsi neni, ta latka s tou nazehlovajdou je porad dobre foremna. obsivat uz nemusis. drzi dobre, jen na tasce do skolky, kde je docela namahana, se sem tam kousek odlepi, ale kdyz se to prezehli, tak zase krasne chytne.
jo ted to ctu, ze jsou vhodne na bavlnene latky a bavlnene smesky, vlnu, dzinovinu.. a NEhodi se na nylon a latky s vodeodpudivou vrstvou
@michamicha Co já vím, chtěl to zrušit Kalousek, ale utloukli ho, že je to tak blbej nápad, jako nikdy. Takže to snad zůstalo při starém, co jsem si zjišťovala...
Jinak danění paušálem právě výhodný finančně není! Musíš zaplatit úplně ze všeho daň i třeba z přefakturace atp. A hlavně většina podnikatelů to dělá tak, že se postará o to, aby měli co největší náklady. U nás v práci chodila v lednu vždycky jedna kolegyně a nebylo jí blbý sbírat cizí doklady a faktury, aby si je dal manžel mezi náklady... Na bráchu přišla první rok, co měl firmu velká kontrola z FÚ a důvod byl "příliš neobvykle velký zisk", prý takto nikdo ne FÚ, co přísluší, nepřiznává... Byl tam jedinej. Tak jim ho PC vyhodil jako extrem, který je třeba zkontrolovat. Ta paní mu pak říkala, že tam maj hodně lidí, co podnikaj třeba 10 let a jsou jakoby ve ztrátě nebo mírném zisku a že prý jim vůbec není blbý to tak dělat a myslej si, že jsou ostatní tak blbý, že jim věří, že 10 let sponzorujou svoje podnikání a nic nevydělaj...
Danění paušálem je výhodný po stránce administrativní, ušetří to spoustu času a nervů. Já na papíry fakt nejsem, tak proto...
Stát právě na těch, co daní paušálem, vydělá. Protože tam prostě je daný, že 40% je zisk, ať se děje, co se děje... Nikdo nic nekamufluje a nedává do učetnictví kraviny...
Tož dobré ráno všem...
@animal
Dobré ráno! Včera jsem vyšvihla tričko z medvídkového ribu, tak možná přes den nafotím, pokud nebude jak čuně, modelka ho totiž má na sobě 🙂
@caramilla jj FÚ známe dobře, manžela taky popotahovali a nevěřili, že všechno poctivě přiznal a že nemá někde nějaký příjmy ulitý, museli jsme tehdy dokladovat veškerý pohyb na BÚ a dokazovat, že to fakt na korunu přesně sedí. Já tehdy těhu a nejvíc mě dostalo, když mi volali, že mám přijít dokladovat znovu...a když jsem jim řekla, že to přece viděli minule, tak řekli, že to jo, ale že si to neokopírovali...jakoby to byl můj problém 😠 . Však pak taky koukali, když uznali, že jo, že je to teda v pořádku. Po přestěhování se do Phy ale obrat o 180 stupňů, máme štěstí na super pána. Teď mi volal (zapomněla jsem to ve spěchu podepsat) a ať přijdu, jak se to bude hodit dítěti a jak se má miminko (pravda, trochu povyrostlo 😀 ) a popřál mi hezký den 🙂.
A nechápu, proč ty ještě oblečení vůbec kupuješ 🙂.
@caramilla aha, no tak já danim klasicky, doklady schovávám, řadím si je chronologicky jak šly po sobě, pak to jen odnesu účetní a ta mi všechno zpracuje, vyplní a já jen hodim podpis a razítko 😀 sice mě to ročně stojí asi 5 tisíc, ale mam to bez práce, stejně si tu její práci dávam do nákladů, tak je mi to fuk 😅 a od tý doby co jsem si udělala živnosťák, tak jsem taky byla plus mínus na nule, až za rok 2010 byl mírný zisk, ale to jsem následně utratila za výbavičku pro dítě 😅 takže teď postupně zužitkuju a rozprodám zbytky materiálu, aby se mi to tu 2 roky neválelo a za 2 roky když všechno půjde jak má, tak to znovu rozjedu, ale asi změním specializaci, protože v tom svatebním "průmyslu" je trh docela přesycenej 😝

@animal moc se omlouvám 😨