Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala jo..tak s tím já neporadím..já k té mé veritasce mám ještě OL (tak jsem si uvědomila..že to vypadalo, že mám jen tu veritasku 😀 já jsem si dřív vůbec netroufla ani představit, že bych mohla šít pružné materiály..vlastně až s pořízením OL jsem se rozhodla pořídit i nějaký úplet..) a tak ti spíš poradím, že když budeš mít chuť si koupit nový stroj..tak si kup OL 😀
ste tu ktosi? sili ste niekto strih c.11 z ottobre 1/2006 tu bluzocku B
snazim sa prelozit navod ale neviem si s tym rady :(
@sinala merino jsem taky šila trojcikcakem a zatím dobrý, jen ty vnitřní švy jsem radši objela dvakrát, přišlo mi, že by to mohlo utíkat. Na uplet z mtx jsem zkoušela ten overlockový steh,ale štvalo mě, jak je to pomalé. Kráčející patka je určitě supr, ale ta moje mi už zlomila dvě jehly, při jakýkoliv šířce stehu mi jehla naráží do patky...mam singer 1120 a nevim jaky ma typ chapače, tak jsem možná koupila špatnou kráčející patku...
@jam3 http://www.stoklasa.cz/civka-k-sicimu-stroji-lu... nevím jestli jde i do tvého stroje ale do máminýho jde(ale teď nevím jakýho brothera má) a @caramilla si je brala taky..ale taky nevím do kterého brothera
wendy holky jsem mimo píšu z mobilu komu nejde se dostat do tabulky kouknu na to večer. 😉
@komisakpd ja nie som veľmi skúsená krajčírka, mám stroj Veronica Optima 200 (teraz stojí 149 €), k tomu overlock.. nedávno mali šij. stroj v Lidli, stál okolo 80 €, veľmi mi pripomínal Veronicu a mal dokonca nejaké príslušenstvo aj stehy naviac oproti tomu môjmu - a pritom polovičnú cenu.. ale ako naozaj šije, netuším..
najlacnejší stroj, čo som videla, bol pre pár dňami v Tescu nejaký "mini" stroj za 22,49.. mal rovný a cik cak steh.. na plienky to asi nestačí, ale vzhľadom na celkom bezproblémové vracanie tovaru v tescu by možno niekomu za vyskúšanie stál 🙂
hlásím se do klubu veritasek. Já jí vyměnila před pár měsíci. Do té doby nezničitelný stroj a ušil všechno i po 30 - 40 letech provozu. Nicméně občas začal probíjet kabel a to není dobré. Každopádně poputuje na chatu, tam ještě ušije dost.
co je OL?
@komisakpd koukni třeba sem
https://www.youtube.com/watch?v=GWCJGOJnbzwna ty různé díly.
je to mašinka na 3 nebo 4 velký nitě a když se koukneš na šev dovnitř trička, tak jsou strany sešité k sobě, ořízlé a nitkama obmotané.
ha veronika byla rychlejší
@sinala jj, já šila s kráčející patkou falešným OL stehem a vlnilo se to fakt minimálně 🙂 sice teda nevim jestli je kráčející patka vhodná na falešný OL steh, ale ušila to a dobře 😀 horní rukáv falešný OL steh bez kráčející patky , dolní rukáv falešný OL steh s kráčející patkou 😉

@komisakpd v tomto sa pridávam k @terezita , teraz by som mala najradšej doma brother, ono je pravda, že stačí mi aj môj, ale musím tomu podriaďovať výber látok, pružné veci šijem minimálne. POtom by som sa mohla rozšupnúť. ja som bola vďačná aj za tento stroj čo mám doma, priznám, že som nečakala, že ma to tak chytí, takže na začiatky stačilo. ale časom človek pokukuje po overlocku a lepšom obyčajnom.
je to na tebe, koľko si ochotná do toho investovať