Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv rozehřát jemně - já to dávám na topení nebo do hrnce s horkou vodou, a pak je to stejně většinou moc tekutý, takže zas nechat zchladnout na vlažno, abys to mohla zpracovat
jestli ti to takhle ztvrdlo, je ta hmota převařená - čím dýl vaříš, tím tvrdší potom je
video tady
a zpracování pasty před depilací tady
@animal jo..tak, který perkarbonát je dobrý nevím..ale ty co mají krabičky a název jsou drahý podle mě jen kvůli tomu názvu a krabičce..já měla jako první PUER a pak když jsem zjistila co to je ..tak jsem si koupila větší balení bez názvu..ale teď nevím kde....
@komisakpd http://cs.wikipedia.org/wiki/Perkarbonát_sodný (ten odkaz předtím nefungoval tak snad teď)
@animal já mám perkarbonát od Fichemy a je úžasný
@lillyzelvicka jak dopláceli mateřskou to nechápu, musela jsi dostat papír o schválené volbě délky rodič. příspěvku a pak taky rozhodnutí o rodič. příspěvku- tam na něm je nějaký doplácení, když ti mateřská skončila v půli měsíce, tak ten měsíc oni doplatí zbytek, podle toho kolik jsi měla mateřskou. Já to měla složitý, já totiž mateřskou nedostala, nedosáhla jsem na ni, protože mě propustili z práce a tak jsem měla nemocenskou v souvislosti s porodem 6 týdnů po narození malýho a pak rovnou rodičák
@sufik1 no já plenky neměla flekaté nikdy, ale to jsem zlikvidovala kakoš hned, ale teď když dělám všechno v poklusu a čekám až těch plín za den bude více, tak je vezmu jedním vrzem a to už se mi ty fleky nevyperou. Jsem čuně co??? 🙂 ale o plíny mi nejde, ale on nehorázně slintá kvůli zubům, takže permanentně má bryndák a ty už jsou dost zaprané 😢 a taky bych potřebovala oživit nějaké overaly.
Když mě na Fischemě štve to, že bych si ji musela koupit přes net a to jsou zase prachy za poštu.
@animal já taky hned zapírám žlučákem. Fleky na plínách nemám, ale bílá není už dávno bílá. Fleky z bryndáků to teda nevypralo a co jsem nezaprala v ruce hned, tak ani fleky po čaji a další kydance na bodýčkách. Já už teda nemám, ale mohla jsem ti odsypat a nebo udělat hromadku... zeptej se, jestli někdo nemá přebytky, jam brala nějaký šílený balení
dotaz: když máte tmavou plínu perete ji zvlášť s tmavým a nebo s ostatníma plínama?
dorazila @jam3 s kráčející patkou. 3x sláva tomu, kdo ji objevil. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 Je absolutně úžasná a pul se ani nehne 😀 😀 😀 😀 😀 jen je teda hlučná
baby dnes som si konecne vyrobila ten predlzovak na body a ono mi to nefungujeeee 😠 ☹ ,tie baby druky sa rozopinaju 😝 ,hlavne ta spodna cast ten klobucik,tak neviem kde som robila chybu,ci som moc pobuchala ,alebo malo?help nemate neaky grif na ne?
Tak jsem za vama na chvili zaskocila :D dneska mam posledni den strihani a mam prvni varku hotovou 😀 😀
zitra privezou dalsi 😠
baby, kuk na MTX - pekné nové fineriby
včera jsem chtěla poslat co nejvíce těch maloobjemných balíků a jelikož jsem byla sama a s dítětem, tak jsem si to rozvrhla na 2 části - podle toho kolik se mi toho vleze pod kočár a do jedné ruky. Naházela jsem to do auta a pak jela 2x po sobě na poštu, koukali divně 🙂 ještě že nebyly fronty a já byla vždy hned na řadě. Lidi ještě tolik nechodily z práce.
@animal hele prvni vark je neco kolem 500m a ta druha taky tak..
no tak to ja to vypisovat nemusim.. mame udelane webove rozhraniod ceske posty.. takze si to vypisu doma, vytisknu stitky, a hodim na postu.. ani nemusim cekat.. jenom jim to tam dam a jdu.. doma se podivam podle cisla baliku kolik byla cena a vaha a tu pak vepisu do tabulky..
Neprudte s MTX, jeste nemate prvni dve varky, a uz by se vam zachtelo druhe jo? 😀 😀 😀 😀

@lillyzelvicka tak si zajdi na pracák., oni ti to tam musej dát ne?