Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alinn chystám se na model č. 11 zde http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2011_5/O...
ale nerada bych podtrhla dojem čerstvě těhotné... 😉 kila jsou dole, ale kapsička zůstala 🙂 díky moc!!!!
baby SK!!! mali by sme pomalicky uzatvarat soft+nazehlovacky... vpisala som do tabulky, prekontrolujte to, mohlo sa stat ze som sa pomylila... odbehujem stale k malemu 😒 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ap...
@boudova to petrolejove jehttp://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... sive http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a vzorovane podčesaný Senorita Sweat růžový http://sijemdetem.cz/produkt/podcesane-bavlnene...
@beky52 http://sijemdetem.cz/produkt/podcesane-bavlnene... podčesaný Senorita Sweat růžový ....
@papajka7 děkuju za pochvalu 🙂 , snažím se, když už si dopřávám (i mé pěněžence 🙂 tu radost šít z tak krásných látek, tak ať to trošičku vypadá 🙂 ale na druhou stranu, když se s tím takto piplám, strávím s tím strašně moc času, i když moc ráda 🙂 ... proto obdivuji vás všechny holky, co šijete na zakázku, pokud bych si nacenila svůj čas, nikdo by mé výrobky nekoupil 😀
@sufik1...flís je skvělý, škoda, že na netu není to, co na prodejně 😠 ...nebo vlastně DOBŘE???? 😀 😀 😀 Do ted jsem stříhala vložky pro kamarádku (vlastně řezala 😀 ), je s tím ale piplačka, děsně mě blí záda.....to bude tím nedostatkem pohybu... 😅 😅 😅
@dankakk na petrolej se chystám...pro sebe...jen váhám, zda radši nepočkat, až mi přijde ta kráčející patka 😉 ...a děsím se vychytávání střihu... 😉
Dobré ránko, funguje ještě klub nemocných? H. má rýmu s teplotami, Š. v noci třikrát zvracel a A. bere druhá ATB za sebou 😠 ☹ ☹ ach jo... už aby byly zdraví...
@ucitelka70 prepac vcera som zabudla hotit tu foto mei tai tak tuto je na inspiraciu niektore s nich 😉 ,ale sila som ich oveeela viac 😅
@jam3 Jmenuje se TOHLE NENOS a napsaly ji Trinny Woodallová a Susannah Constantinová a je tam teda víc fotek než psaní 🙂 jsou tam kapitoly velká ňadra, žádná ňadra, silné paže, velký zadek, žádný pas, krátké nohy, ochablé břicho, bochánky na stehnech, krátký krk, silné kotníky a silná lítka na každé dvojstraně je potom právě ukázaná špatná varianta a správná varianta (trička , sukně, svetru, kalhot, výstřihu,...prostě toho co se na dané oblasti nosí 😀 ) a u některých jsou ještě alternativy (někdy i 2 ) pak tam je ještě seznam kde si co můžeš koupit je to do sloupečků "bez výčitek", "lehké výčitky" a "výčitky do konce života" a potom je za každou kapitolou ještě sloupeček "zlatá pravidla" tam je shrnuto vlastně vše co je na stránkách před tím...vydali ji v roce 2004 a když jsem koukala na netu..tak jsem ji našla už jen ve dvou obchodech.. kde ji teda nabízeli..ale skladem ji neměli. tak jsem se rozepsala..abys měla lepší představu o knížce..jestli ji potřebuješ ..teda jestli stojí za to ji shánět 😀 ..ale je fakt, že nelituju, že jsem si ji koupila. 😉 ..naskenovala bych ukázku..ale to až budu mít kabel..což nevím kdy bude 😅
viděla jsem je i v tom pořadu (nevím kde to dávali koukala jsem na to náhodou u našich) a jsou teda drsný - několik jim svěřených dam tam plakalo 😀 ale je fakt, že jim to potom slušelo a byla tam řečená jasná pravidla co jo co ne a proč 🙂
@alinn
Díky moc, stojí mi za to, budu shánět. Jsem tlustá, bohužel ještě nějakou dobu budu, protože kusim užívat léky, po kterých se pribira a tak bojuju s tím, abych netloustla a hubnutí nejde vůbec. Tak si chci pár věcí ušít a když už bude obrovská spotřeba látky, tak ať je to aspon k něčemu.
A promiň, ty civky jsem ještě neposlala, jsem trochu mimo z té blížící se operace, ale slibuju, že v pondělí pošlu.
@papajka7 rozkošný synátor s nosičom a na odrážačke.... a krásne nosiče si pošila, klobúk dole!
@baarca @sufik1, kočky, a nechcete pre nás Slovenky urobiť minihromadku z takýchto užasných flízov? ja sa hned hlásim p 2 metre z každej farby, u nás žiadny Mráz nie je..... ani nič podobné..... a čo nebývame v hlavnom meste, alebo vo veľkom meste, máme sa po chlebe..... 😅 niežeby som nemala do čoho investovať - okrem látok, ale je to veľmi pekná látka.....
@papajka7 no stručné rozmery by si mohla napísať toho nosiča, možno by nás aj viacero pošilo, a ja som také ešte v skutočnosti ani nevidela..... tak len od oka? alebo to má nejaké miery, čo je dobré zachovať?
a materiály čo by boli vhodné? na prvotinu chcem urobiť z recy materiálu - manžel má takú košeľu, čo v živote nechcel nosiť - pekná je farebne, len je to také, ako piké..... štruktúra myslím, a to sa mu nepáčilo.... vzor je ako indiánsky - niečo dohneda - a z druhej strany sama neviem, žeby recy rifľovina? a na polstrovanie použila tiež nejakú flízovinu, čo je už vyradená?
@ucitelka70 ahoj ..ja mám tieto látky od Mráza..som asi pred 6 týždňami objednala..ale iba po 2 metre..a su krásne..a poviem ti také hebké..nie ako flís..ale ak by bola objednávka..pridám sa aj ja..ale samej už platiť poštovné 11,50 eur sa nechce..ale sleduj tu ich stránku..každý týždeň maju novinky..a za také ceny..že odpadneš,, 😉

@sufik1 wau, no brala by som hned rukami.-nohami aj modré aj žlté...... krásne je, a aj tá cena je krásna