Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna bundička je nádherná 😵 😵 😵 určitě ji vynosíte, dnes je zima jak hrom 😠 Já chodím v softshelce skoro celý rok, když je chladný 😀 😀 😀 Ale včera na procházce mi v ní bylo teplo, bez ní zima 😅 😅 😅 a pak si vyber 😀 😀 😀
@mehlo jů, to sis taky mákla 😀 ...se těším na fotečky 😉 😉 😉
@veronik77 a ty je ještě nemáš??? 😀 😀 😀 😀
@kuna Jé ta je krásná. Já se tu taky patlám se soft bundou pro malou, blbne mi stroj a vynechává stehy. OL stroj mi trhá nitě, asi ty v galanterce nemají kvalitní, tak jsem tam vrazila jinou barvu Hardy a ty jsou OK. Zlomila jsem už 2 jehly a teď když už jsem myslela, že hotovo, tak budu párat a našívat nahoře krytku zipu, malé to tam vadí, asi jí to škrábe do brady.
@aerin aj my dávame drobcovi od malička od 3 mesiacov denne - preventívne preplachujeme noštek, s tým sa čistia soplíky, vlastne soplíky sa mu tvoria denne, aj ked nie je prechladnutý, ešte chvalabohu nebol chorý, a to už bude mať na bud. t. 10 mesiacov......
@palosek Ale pokud by Tě zajímal i můj osobní blog, tak tu http://chocholata.blogspot.com/ Jen upozorňuju předem, že u mě je to jak se šitím, tak zveřejňováním příspěvků dost na štíru. 😀
@sufik1 caramilla se toulá venku 😀 Tak krásně je a vy tak kecáte 😀 😀 😀
Btw. obječení nespravuju, nezkracuju, nezálatuju, nedělám to ani u oblečené na nás natož u příbuzných, a že jich teda chodí...
@lucijan patku jsem měla na Brother Janome a teď originál brother (byla součástí nového šicího stroje). Janome OK, jen nepracuje po celé šířce těch 5mm stehu, ale jen do 4,5 cca. Podle mě bohatě dostačující. Origo je fakt dost drahá. Pro stroje se šíří stehu 7mm už musí být origo.
Jinak do mého skladu už se mi nevejdou látky, co syslím, takže jsem se rozhodla, že budou čistky, dnes nebo zítra to snad sepíšu do tabulky a nějaké velké syslí zásoby půjdou z domu, když o ně teda bude mít někdo zájem 😀
@kuna @stassy krasne vytvory.. ta taska nema chybu. .. z akehomaterialu je?
ja zrejme trpim jarnou unavou, najnovsie spavam s malou poobede, vecer zachrnim o 9tej.. tak naozaj netusim, kedy mam sit :( a zbiera sa mi celkom dost ☹ okrem toho tu mam este zahradu... no proste des a hruza sa dostat k stroju

@terezita 😀 hele zvyknes si
ja jsem jako mala byla dvakrat v laznich (v 6 letech na 6 tydnu, ve 3. tride na 7) a tam v ramci kury jsme pili ke svacine pul litra dopo i odpo....to jsem ji pak hoooodne dlouho nemohla ani citit😀 ale ted mi i docela chutna 🙂