icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
26. mar 2012

@terezita 😀 hele zvyknes si
ja jsem jako mala byla dvakrat v laznich (v 6 letech na 6 tydnu, ve 3. tride na 7) a tam v ramci kury jsme pili ke svacine pul litra dopo i odpo....to jsem ji pak hoooodne dlouho nemohla ani citit😀 ale ted mi i docela chutna 🙂

palosek
26. mar 2012

@kuna bundička je nádherná 😵 😵 😵 určitě ji vynosíte, dnes je zima jak hrom 😠 Já chodím v softshelce skoro celý rok, když je chladný 😀 😀 😀 Ale včera na procházce mi v ní bylo teplo, bez ní zima 😅 😅 😅 a pak si vyber 😀 😀 😀
@mehlo jů, to sis taky mákla 😀 ...se těším na fotečky 😉 😉 😉
@veronik77 a ty je ještě nemáš??? 😀 😀 😀 😀

mooncaa
26. mar 2012

@kuna Jé ta je krásná. Já se tu taky patlám se soft bundou pro malou, blbne mi stroj a vynechává stehy. OL stroj mi trhá nitě, asi ty v galanterce nemají kvalitní, tak jsem tam vrazila jinou barvu Hardy a ty jsou OK. Zlomila jsem už 2 jehly a teď když už jsem myslela, že hotovo, tak budu párat a našívat nahoře krytku zipu, malé to tam vadí, asi jí to škrábe do brady.

barcav
26. mar 2012

@daisyr dnes dorazil balíček s látkami 😵 děkuji 😵 jsem nadšená 😀 😀 😀 😀

veronik77
26. mar 2012

@palosek ještě nééé, nějaký další měsíc, musím nechat účet oddychnout 😀

mehlo
26. mar 2012

@terezita víš jak je to dobrý? Já si taky myslela, že je to hnusný a není. Mně to strašně chutná, mohla bych to pít furt

mehlo
26. mar 2012

@palosek ajaj tak fotečky nebudou. Foták nemáme už několik měsíců, Petulák rozbil a jedinej mobil, kterej dobře fotil si mhd odvezl a přiveze ho nejspíš až v pátek achjo. Jsem si ted říkala, že bych to šla nafotit starým mobilem a nejde mi zapnout, tak z toho nic nebude.

ucitelka70
26. mar 2012

@aerin aj my dávame drobcovi od malička od 3 mesiacov denne - preventívne preplachujeme noštek, s tým sa čistia soplíky, vlastne soplíky sa mu tvoria denne, aj ked nie je prechladnutý, ešte chvalabohu nebol chorý, a to už bude mať na bud. t. 10 mesiacov......

palosek
26. mar 2012

@veronik77 já si to říkala už minulý měsíc 😠 ...Kdypak dojde Wendy??? 😀 😀
@mehlo škoda...tak jindy 😉

stassy
26. mar 2012

Koukám, že tu šijete ve velkém - bundy, mikiny, trička... Paráda! 🙂
Já taky něco vyrobila, ale oblečení to tentokrát není. Zase. 😀 Lepší foto u mě v blogu.

palosek
26. mar 2012

@stassy jůůů, to je nádhera 😵 😵 😵 Nepošleš mi, prosím, odkaz na tvůj blog???

Jinak, kdo potřebujete, střih na flísový kabátek jsem konečně naskenovala (viz zase můj blog 😅 )

stassy
26. mar 2012

@palosek Já myslela jako tady na MK ve fotoblogu. 😀

stassy
26. mar 2012

@palosek Ale pokud by Tě zajímal i můj osobní blog, tak tu http://chocholata.blogspot.com/ Jen upozorňuju předem, že u mě je to jak se šitím, tak zveřejňováním příspěvků dost na štíru. 😀

veronik77
26. mar 2012

@palosek Wendy mám zabaleno, večer oadresuju... Ale Anežká má zase teploty - tentokrát snad jen viróza, takže kdy to pošlu, nevím ☹ ☹ ☹

animal
26. mar 2012

@veronik77 teda holka, kdy vy se z toho vyhrabete nevím, nevím...... snad to nebude nic dlouhého a vážného

caramilla
26. mar 2012

@sufik1 caramilla se toulá venku 😀 Tak krásně je a vy tak kecáte 😀 😀 😀
Btw. obječení nespravuju, nezkracuju, nezálatuju, nedělám to ani u oblečené na nás natož u příbuzných, a že jich teda chodí...

@lucijan patku jsem měla na Brother Janome a teď originál brother (byla součástí nového šicího stroje). Janome OK, jen nepracuje po celé šířce těch 5mm stehu, ale jen do 4,5 cca. Podle mě bohatě dostačující. Origo je fakt dost drahá. Pro stroje se šíří stehu 7mm už musí být origo.

Jinak do mého skladu už se mi nevejdou látky, co syslím, takže jsem se rozhodla, že budou čistky, dnes nebo zítra to snad sepíšu do tabulky a nějaké velké syslí zásoby půjdou z domu, když o ně teda bude mít někdo zájem 😀

caramilla
26. mar 2012

@kuna TA BUNDA JE MASAKR!!!! 😀 😀 😀

Jo, jak se tu nabízí kupóny, mám kupón na poštovné zdarma od Mráze do konce března při objednávce za 1000 Kč, jestli někdo chcete, pošlu kód, mám dva a nevyužiju, já neobjednám pod 5 tisíc, vůbec nevím, proč mi to posílaj 😀

boudova
26. mar 2012

@daisyr Balíček dorazil, jsem nadšená. Patent z mylly se s patentem z MTX nedá srovnat 🙂

beky52
26. mar 2012

@kuna aj ked si dosť napárala.. 😉 výsledok je skutočne krásny..a o to cennejší,že je to tvoja práca..dala si do toho svoju dušu..podľa mna každý takto začínal..párali sme a párali sme..niekedy aj teraz 🙂 a prosím ťa tie kvietky tam máš z akej látky?..su krásne 😉

katka82
26. mar 2012

@boudova jj ten patent z Mylly je fakt super 😵
holky nevíte někdo kde bych sehnala maskáčovinu?ale potřebuju aby byla do hněda a aby to byla taková tenčí látka na léto a né ta klasická pevná 😕 😕 stačil by i půlmetr 🙂
Děkujůůůůůůůůůůůů

veronik77
26. mar 2012

@animal je to děs, každý večer doufám, že už budou děti zdravé ☹ už mám z toho depky... měsíc zavření doma - ne, že bych si dětmi nepopovídala, ale není to úplně to, co bych si představovala...

veronik77
26. mar 2012

@caramilla nebyl by červený finerib? 😀 😀 😀 jo - a půl čtvrtá zítra bude ok 😉

caramilla
26. mar 2012

@aerin Taky gratulace! To budete mít doma za chvíli veselo. 😀

caramilla
26. mar 2012

@veronik77 červený fin nemám 😉 Půl čtvrtá právě není OK, to začíná plavání!!! Doma býváme tak v 17:30 😖 A na bazén odcházíme tak cca 14 hod. Chodím pěšky přes celé město a poštu 😖

caramilla
26. mar 2012

@veronik77 Veru, psala Esteruška, že 0,5m proužků chce, takže bohužel, vytankováno ☹ ☹ ☹

veronik77
26. mar 2012

@caramilla já to blbě pochopila.... 😒 No, dám mu to s sebou a uvidíme, jak pojede. Proužky nevadí, alespoň ušetřím 😀

caramilla
26. mar 2012

@veronik77 No, nebo ať to hodí prostě přes plot na zahradu. Bude hezky, pršet nemá, tak to možná bude nejjednodušší 😀

zojec
26. mar 2012

@kuna @stassy krasne vytvory.. ta taska nema chybu. .. z akehomaterialu je?
ja zrejme trpim jarnou unavou, najnovsie spavam s malou poobede, vecer zachrnim o 9tej.. tak naozaj netusim, kedy mam sit :( a zbiera sa mi celkom dost ☹ okrem toho tu mam este zahradu... no proste des a hruza sa dostat k stroju

lucijan
26. mar 2012

@stassy ta taška se mi moooc líbí!

veronik77
26. mar 2012

Jarní kabátek konečně dodělán, teď ještě, aby jsme se dostali ven 😉