icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
4. apr 2012

@veronik77 ...jo mě se ta barvička líbí, jen taky doufám, že to nepustí 😉
@animal ...jéé soft vesta 😵 😵 včera jsem nad ní přemýšlela, jen nevím, pro kterou dceru 😀 😀 😀 😀 nebo pro mě??? Vždycky před usínáním přemýšlím, co z čeho ušít a jak nakombinovat....nemoc 😀 😀 😀 Jen to nestíhám šít 😀 😀 😀

animal
4. apr 2012

@caramilla a jak může být výška 1cm, když to potřebuju přišít do švu a šev mám 0,7mm ??? nebo jsem debil?? a prací symboly budou po 3 stranách mít zatavené kraje?? chápu to dobře nebo budou mít zatavené hrany nahoře a dole a přistehnu po stranách ???

animal
4. apr 2012

@palosek po mě to chtěla kámoška, tak jsem ji konečně došila chtěla šedo-zelenou variantu a vypadá to VĚRU dobře 🙂

palosek
4. apr 2012

@animal ...uou, už se těšíme na foto 😵 😵 😵

ucitelka70
4. apr 2012

a mám foto

terezita
4. apr 2012

@caramilla no ony to tam dost casto nepisou.. 😅 maj to mit u popisu zbozi. spis mi jde o to, ze se najde takovy hajzlik, co se na tom prizivuje..

macin73
4. apr 2012

@ucitelka70 všechno nejlepší k narozkám!!!

veronik77
4. apr 2012

@palosek taky po nocích "šiju". manžel se občas zeptá, nad čím přemýšlím, když ležím v posteli a pak se chechtá, že vymýšlím kombinace... No a dnes jsem mu ukazovala látky od membri a říkám - tohle bude kabátek pro A., tohle tričko pro mně,... a po chvíli mi řekl, že ON vidí pouze hromadu hadrů... 😀 dobrou noc!

caramilla
4. apr 2012

@animal tak to si řekněte, vidím, že jsem měla první udělat týdenní debatu a pak teprve poslat kalkulaci🙂 Prací symboly jsem myslela taky přehnuté napůl a šup šup ro švu ???
Výšku jsem nějak já blbě zase myslela, že se počítá to, co kouká ven + šev je navíc, ale asi máš pravdu!!!! Tak to tam ještě napíšu!!! Díky!!!!! Bych pak měla loga Caramilly, co bych zašila do švu a čuměly by špičky kytičky 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
4. apr 2012

@animal takže okrúhle?, ja budem mať veľké až o 4 roky, a to polstoročie.... dovtedy ešte veľa vecí musím ušiť, xixixi

animal
4. apr 2012

@terezita no právě, že to někoho napadne, když už má to cukání, tak ať interní poštou na to prodávajícího upozorní a nehojí si takto ego. Závistivec

caramilla
4. apr 2012

@animal Hele, debil nejsi ty, to já jsem spala na dnešek 3 hodiny, tak to je ono 😝
@ucitelka70 Všechno nej 😉 Hezky vnouček, ale teda haluz!!! 😀

animal
4. apr 2012

@ucitelka70 jj 30 už ze mě bude taky mírně postarší herka 🙂

caramilla
4. apr 2012

@animal ona to dost často může být i konkurence ☹

veronik77
4. apr 2012

@animal vítej do klubu 😀

palosek
4. apr 2012

@veronik77 ...všichni chlapi stejní 😀 😀 😀 😀 nemají představivost ...dobrou 🙂

animal
4. apr 2012

@caramilla hhmm.... ale stejně no závist
holky jdu spát, bolí mě palice

terezita
4. apr 2012

@animal mno snadno vydelany peniz..
@caramilla hele konkurence to nebyla. je to nejaky clovek co prodava snad kravaty ci co..

animal
4. apr 2012

@terezita to aby si ji ty šičky od něj rovnou koupily a oběsily se ne ? 😀 😀 debil

palosek
4. apr 2012

@animal ...mladice...počkej za dalších 5 let... 😀 😀

ucitelka70
4. apr 2012

@animal nehovor tak, čo potom ja, stará mama? a necítim sa, že mám už ..... 😉

beky52
4. apr 2012

@ucitelka70 ..super vnučik... 😉

terezita
4. apr 2012

@caramilla prosimte na co sjem se to mela zeptat ve flex-texu? upletova podsivka nebo jak se to jmenovalo? a kolik? zitra pujdu kolem.

sinala
4. apr 2012

@kuna já jsem kupovala froté na pelerínku ( pončo) tady http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/frote... , barvy si nemůžeš vybrat, ale možná by je šlo poprosit. Objdenávala jsem 2x, oprvé mi přišel mix barev a podruhé jsem je prosila, aby byly pouze barvy 2 ( bylo mi jedno jaké) a přišly barvy 2. Je to jednostranné froté jako na prostěradle.

sinala
4. apr 2012

@ucitelka70 taky přeju vše nejlepší

kuna
4. apr 2012

@animal no pockej, ja ti dam postarsi herku 🙂. Ja se po te tricitce radsi citimrok od roku mladsi 😀

@sinala aha, to vypada zajimave...a nebala ses, ze to budou same kousky 20x20cm?

sinala
4. apr 2012

@kuna trochu bála, ale všechny byly 50 x 50 cm 🙂. Brala jsem i ty žerzej prostřihy a taky byly všechny 50 x 50.

jemi
4. apr 2012

@terezita Děkuji, už jsem se rozhodla a budu je šít. Bohužel, teď není žádná hromádka a na netu je soft za 35Kč 10cm, ale stejně to vyjde líp.Teď jen udělat střih, asi udělám podle tepláku co máme koupené na léto, protože v octobre co mám jsou bud leginy nebo kalhoty s kšandama nebo nápletem.

kuna
4. apr 2012

@sinala tak to je super. A jeste se zeptam, kdyz je to tou hladkou stranou na telo, saje to? Mne prijde, ze by ta smyckova sala lip, ale ta asi musi byt venku...

sinala
4. apr 2012

@kuna tak to Ti neřeknu, protože pelerínu má 12ti letá dcera a u ni to neřeším, ale pokud máš doma froté prostěradlo, tak si to zkus.