Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 všechno nejlepší k narozkám!!!
@palosek taky po nocích "šiju". manžel se občas zeptá, nad čím přemýšlím, když ležím v posteli a pak se chechtá, že vymýšlím kombinace... No a dnes jsem mu ukazovala látky od membri a říkám - tohle bude kabátek pro A., tohle tričko pro mně,... a po chvíli mi řekl, že ON vidí pouze hromadu hadrů... 😀 dobrou noc!
@animal tak to si řekněte, vidím, že jsem měla první udělat týdenní debatu a pak teprve poslat kalkulaci🙂 Prací symboly jsem myslela taky přehnuté napůl a šup šup ro švu ???
Výšku jsem nějak já blbě zase myslela, že se počítá to, co kouká ven + šev je navíc, ale asi máš pravdu!!!! Tak to tam ještě napíšu!!! Díky!!!!! Bych pak měla loga Caramilly, co bych zašila do švu a čuměly by špičky kytičky 😀 😀 😀 😀
@animal takže okrúhle?, ja budem mať veľké až o 4 roky, a to polstoročie.... dovtedy ešte veľa vecí musím ušiť, xixixi
@animal Hele, debil nejsi ty, to já jsem spala na dnešek 3 hodiny, tak to je ono 😝
@ucitelka70 Všechno nej 😉 Hezky vnouček, ale teda haluz!!! 😀
@ucitelka70 jj 30 už ze mě bude taky mírně postarší herka 🙂
@animal nehovor tak, čo potom ja, stará mama? a necítim sa, že mám už ..... 😉
@ucitelka70 ..super vnučik... 😉
@kuna já jsem kupovala froté na pelerínku ( pončo) tady http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/frote... , barvy si nemůžeš vybrat, ale možná by je šlo poprosit. Objdenávala jsem 2x, oprvé mi přišel mix barev a podruhé jsem je prosila, aby byly pouze barvy 2 ( bylo mi jedno jaké) a přišly barvy 2. Je to jednostranné froté jako na prostěradle.
@ucitelka70 taky přeju vše nejlepší
@terezita Děkuji, už jsem se rozhodla a budu je šít. Bohužel, teď není žádná hromádka a na netu je soft za 35Kč 10cm, ale stejně to vyjde líp.Teď jen udělat střih, asi udělám podle tepláku co máme koupené na léto, protože v octobre co mám jsou bud leginy nebo kalhoty s kšandama nebo nápletem.

@veronik77 ...jo mě se ta barvička líbí, jen taky doufám, že to nepustí 😉
@animal ...jéé soft vesta 😵 😵 včera jsem nad ní přemýšlela, jen nevím, pro kterou dceru 😀 😀 😀 😀 nebo pro mě??? Vždycky před usínáním přemýšlím, co z čeho ušít a jak nakombinovat....nemoc 😀 😀 😀 Jen to nestíhám šít 😀 😀 😀