Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak už jsem skončila...banda holek v posteli...jaká bude noc...se uvidí...dopečeno, šicí hromady uklizený a jdu na něco dobrého 😝 😝 😀 😀 Přeji všem příjemné prožití svátků.... 😉 😀 😀 😀
@caramilla to je chudáček ☹ u nás řádí šílená rýma, ale taková, že už odmítá i smrkat, takže když vytáhnu odsávačku tak jen řve, řve a řve,takže bychmohla odsávat dokola, je to tím jak chodíme neustále mezi děti počasí na prd a to jedeme na velikonoce k prababi a sejdeme se tam celá familie, to bude něco, 5dětí od strejdy atd, no bude to záhul, Běkta nikdy nebyla na noc z domu, nemluvim o tom že mi po obědě usíná sama v posteli a v kočárku neusne, ale tady snad bude hotová z dětí tak by mohla 🙂 no uvidíme
@petkasv Jasmína má už nos celej rudej, už jí tu nudli jen tak ze vzduchu "seberu" ☹ Mhd říkal teď, že je to nejhorší rýma, co kdy měla ☹
Původně jsem si myslela, že je to tím, že si sundala rukavičky včera na spaní a měla úplně omrzlý ručičky, byla tady fakt kosa. Ale nevím. Vedle kluci jsou výjimečně zdraví, tak je divný, odkud by to měla ☹
Jsem se těšila zítra do kostela ☹ ☹ ☹
@caramilla a nemá to z plavča? u nás už je to lepší, ale musela jsem Vojtovi začít stříkat nasivin, protože stérimar s mědí nezabíral 😒 a kašel už se mu taky lepší, tak snad bude brzy fit 😉 o mně se to teda říct nedá, já mam rýmu jak trám a trochu mě i škrábe v krku ☹
@michamicha To si myslím, že nemá, to jsem taky přemýšlela, ale plavaly jsme ve středu a nikdo nemocný tam nebyl (to teda záruka asi neni🙂 a byly jsme pak asi 45 min. na adaptaci, než jsme šly ven, tam bylo vedro a jely jsme autem. Ale spíš dobou to podle mě nesedí, když onemocněla až v sobotu, většinou ty rýmy z plavání má hned 2. den. Ale nevím, no:( Je to asi taky možné ☹ Teď před spaním už horečku neměla, jen teplotu, tak snad to nebude nic "horkýho".
Já jsem kráva do toho těsta na mazanec nedala hrozinky! Máčela jsem je tak důsledně v rumu, že jsem je zapomněla na kuchyňský lince. No, tak jsem je tam teď zapracovala, tak asi moc bublinek v těsně nebude 😀
@caramilla taky máme mazanec bez nich 😀 a navíc mi popraskal, ale to bude tím těstem, dělala jsem hypoalergenní, aby si mohl dát i Vojta 🙂
@caramilla to klidně může být tím spaním, když o tom tak přemýšlím, tak Bětka byla taky ráno pěkně zmrzlá, teď jsem jí dala ještě body bod pyžamo .-) tak uvidíme, njn už se netopí, ale mě přijde že je tam konečně normální teplota na spaní,hlavně mi vadí že u babi bude i 3m mimi, takže nevim jestli je ta navštěva úplně vhodná, ale to už na mamince toho mimča jak se rozhodne, ona malou stále kojí,t akže snad by tohle mělo být v pohodě 🙂
já se snažím jí to pod frňákem neustále mazat aby jí to aspoň nebolelo ale je to boj, a samozřejmě když usíná a tečou jí pak nudle pod dudan tak už ej zase olezlá, my se z těch kortikoidů nevyhrabem ☹ to mě sejří nejvíc ☹
@petkasv zkus místo kortikoidů (ty to nezahojí 😝 jenom na chvíli zklidní, navíc ta kůže po nich slábne a je taková křehčí) sudocrém, nejdřív promazat třeba a-dermou a na to ještě sudocrém, pomáhá to, máme 1000x odzkoušeno 😉
@michamicha děkuju, ale sudocrem bylo první co jsem zkusila po třech měsících léčby kdy to začínalo mokvat jsem přestala mít nervy na nějaký zkoušení a normálně podlehla kortikoidům, je fakt že se to zahojilo za dva dny, ale, pořád to je neustále dokola, kdykoliv má rýmu okamžitě vyskáče ekzém a nic jinýho nezabírá, zkoušela jsem calciovku a takový, nakonec ten sudokrém, a ten to akorát podržíb pod frňákem aby se to nerozšířilo kolem pusy ☹ ona má hodně jsemnou a citlivou pokožku, takže jí má věčně vysušenou a musím mazat konopným máslem .☹ který mi děsně smrdí ☹ jsem z těch kortikoidů zoufalá, vím že to je svinstvo ale já fakt nevím co jinýho ☹ chvíli pomáhal imazol, ale ten fakt není na obličej, tak já už nevim, občas pomůže i velká vrstva bepanthenu, ale to taky není stopro ☹
Ahoj holky, tak my taky horečkujeme a soplíme jako o život ☹. Od středy malá sípala a kašlala jako tuberák, ale teplota jen decentně a byla relativně ok. Dneska ji manžel odpo zahříval v posteli (nechce mi teď ty poslední dny spát), k tomu jsem jí dala čaj na nachlazení a v pět vylezli z postele oba upocení a oběma teklo z nosu jak z kohoutku 😠. Malá skelná očička, zpocený vlásky, ale nálada výborná... 😕. Před koupání už měla 37,9, tak podruhé v životě dostala čípek. Chjo, to je naprd. Jo, jinak jsem dnes pekla svoje první mazance, recept jsem vygooglila a na první pokus nebyly vůbec marné (jeden už padl za vlast k večeři s ovocným salátem, čtvrt jsem dala sousedce na ochutnání). Tak nevím, jestli ten druhý zůstane aspoň kousek i na pondělní snídani 😀
Tak holky i Vám už přeju krásné Velikonoce, bohaté pomlázky klukům, ať řechtačky řechtají 🙂 a holkám vycpané zadky 🙂 aby nikoho od nás nepokakal beránek tak jsem se snažila činit, fotky dám v pondělí večer, teď už to nezvládám 🙂 měj te se krásné a moc toho nenakecejte 🙂
tak jsem dnes narazila na stránky a jsem úpklně hotová z těch PULU http://www.nappiescovered.com.au/categories/Out... možná je znáte já to viděla poprvé těch barev to je něco 😝
Tak nakonec se mi mazance povedly nejlíp za celý můj život 😀 Bylo to asi tím, že jsem se šla dívat s mhd na film a zampomněla na ně, tak hezky nakynuly. Vyndány z "pece" v 01:00 😀 😀 😀 😀
Jsou bóží, manžel jeden sežral skoro celej k snídani 😀
V kostele jsme nakonec byli, Jasmí se 1,5 hodiny věšela na lavici jak opice a pak dělala hod miminkem, tak přišlo "tytyty". Když jsme vycházeli z kostela, tak hustě chumelilo, venku je u nás teď 3 nad nulou, Jasmí má tlustý zimní rukavice z kanady do mínus 30 😀, merino čepici, zimní bundu, zimní fusak, nánožník a šálu.
Po cestě z kostela jsme na silnici potkali berana, to nás s manželem fakt pobavilo, nikdy jindy jsme fakt berana na cestě z kostela nepotkali, jen dneska 😀 😀 😀
No nic, tak přeji hezké VÁNOCE! 😀 😀 😀 😀
@michamicha Jo, večer jsem o tom přemýšlela a vybavil se mi z plavání chlapeček, co měl v hrací místnosti po plavání strašlivý soply přes celej ksicht. Pamatuju si ho proto, že Jasmíně sežral svačinu a mě ukradl mlíčko do kafe a cukříky. Hledala jsem očima matku, abych ji upozornila, že za A) dítě tahá nudle po zemi a za B) dítě krade a za C) asi dítě má hlad 😀 Ale nenašla jsem ,ke komu patří.
Takže asi máš pravdu, že to má od něj. Z nastydlých ručiček takhle nikdy nemocná nebyla, šíleně kašle ☹
Příště si tu matku podám! 😠
@petkasv S těma kortikoidama se tě chci zastat. Já sama mám atopické ekzémy a zkusila jsem za 30 let trápení se fakt úplně, ale úplně všechno. Ty osvědčené rady všech "chytrých" a prostě někdy v nějakém stádiu a někomu nepomůže nic. Jen ty kortikoidy. Léky obecně moc nepoužívám, za poslední 4 roky jsem měla jeden jedinej lék a to byl paralen na vysokou horečku z kojení po porodu. Jinak všechno léčím čajem a pocením v posteli. Ale co se ekzémů týče, tak podléhám. Ono to prostě jinak nejde. Je to volba ruce do krve / občasné máznutí kortikoidů. Používám je celý život, stabilně, nemyslím tím dennodenně, ale třeba 1x za týden - 14 dní prostě to místo jednou nebo 2x máznu a je klid. Vím, že je to lepší teoreticky bez nich, ale pro mě je zase lepší nemít ruce do krve, holt jsem asi pohodná, ale v domácnosti se s tím jinak žít nedá 😖
Já mám zkušenost, že všechny "zaručené rady" mi ekzém zhoršují - konopné produkty, obecně bylinné a přírodní masti "bez ropných složek", fuj! Hrůza a děs! Jak se toho zastávám, tak na ekzém u mě nee! Jedině čistá ropná vazelína mi alergie nedělá a pomáhá. Bambucké máslo je fajn, na to alergii nemám, ale nepomáhá mi. Žiju na lipobasi a Elocomu 😀 100% chemie 😀
Sudocrem třeba Jasmínce pomáhá (ta není po mě🙂, ale synovcovi (ten má atopický ekzém) se to po něm ještě zhoršuje, ač se říká, že je to zázračný krém, na který nejsou moc alergické reakce, tak bohužel jsou 😖
Přeji všem krásné velikonoce! u nás to bude zase letos nic moc, nemám na nic náladu!
holky nemate nektere nejaky strih na kalhoty nebo teplaky'? zadny nemam a nemuzu najit ani v burdach ☹
nejlepe v pc a hned k poslatni :D klidne i neco zaplatim, problem to neni 🙂
@caramilla Peti s tím ekzémem to mám stéjně doma mám krému doporučených peněz v tom a k ničemu protože mi nic nepomůže jen promazávat stéjně jak ty píšeš .Ale jak se teď začal malému začal dělat ekzém a dost tak jsem vyřadila na pár dní mléčné výrobky a jako nic mě nesvědí exzem ve stavu jako u moře a malému se taky zhojil a teda ho jsem ještě mazala A-dermou.
@membri jakou asi velikost?něco tady mám vytáhnute zkusila bych ti to naskenovat
tak 86 - 92
@caramilla Zcela souhlasím s tvým příspěvkem o exému a kortikoidech, měla jsem v dobách akutních exémů (po 1. porodu to více méně přešlo) stejnou praxi, nakonec jsem mazávala kortikoidama cca 1x týdně jako udržovačku, musí se vyladit ten interval tak akorát a mezitím jen promazávat. Taky mám Elocom, Advantan mě štípal, i když by měl být šetrnější. Excipial mě děsně dráždí, asi kvůli té močovině. Lipobase je v pohodě a bambucké taky ujde, dobrý je ještě Bepanten ve fázi, kdy už je rozškrabáno, pak i Hemagel (na vyloženě krvavé) a taky je příjemný mandlový krém od Lavery.
@lillyzelvicka byla byjsi moc hodna 🙂
@ivuska.h díky za podporu od "přírodní ženy" 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Elocom je prý slaboučký, fakt udržovačka a může se i při kojení a mě ho povolili v určitém intervalu i v těhu. Páč v těhu mi zakázali kortikoidy a skončila jsem s rukama do krve, stresem, brečela jsem ve dne v noci, úpěla jsem bolestí, pálilo, svědilo, bolela a přemýšlela jsem buď o potratu nebo o sebevraždě. Byla jsem úplně na dně a pak mi doktorka na genetice (kde jsem byla jen podepsat revezr na odběr plodové vody kvůli triple testům 😀 ) udělala léčbu, co zahrnovala Elocom, do 3 týdnů bylo po ekzému, pak měsíc udržovací mazání a postupné prodlužování intervalů a pak do porodu klid. Po porodu se mi to zase rozjelo, ale to mi pediatr kortioidy (elocom jinam než na prsa🙂 dovolil. V těhotenství mi přijde důležitější teda psychická pohoda než to, co jsem zažila já. A v malém množství to fakt není "smrtelný" 😀 Obecně se prý o vlivu na plod vůbec nic neví. Takže absolutní zákazy jsou jen z důvodu, že se nic neví, tak se to radši zakáže... doktor, co nikdy neměl ekzém, to zakáže snadno, když neví, o čem mluví 😠
@membri máš to v mailu 😉

ahoj, já budu mazanec péct až večer asi, po obědě jsem upekla nádivku, jsem jak praštěná palicí, do 2 do noci jsem šila, mj. žlutý velikonoční (decentní) prostírání a mini ubrus a vymejšlela jsem takový pičičinky na vejce, ale na OL se mi to nedařilo, tak asi místo látkových vystřihnu papírový ze žlutý čtvrtky 😝 😀 jsem si po obědě musela jít lehnout, bylo mi fakt zle 😝