Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury podle mě v pondělí. Alespoň nám to tak vždycky říkali, že v Německu i v ČR chodí zajíček v pondělí.
Je to tak i tady, tak nevím 😉
http://www.detskestranky.cz/clanek/944-nemecke_...
ahojte, klasika viete mi niekto poradit....ked sijete polyesterovou nitou aku ihlu pouzivate, a su nejake rozdiely medzi polyesterovymi nitami?
dole mam oka a hore napnutu....ihla vymenena, mam strechovu 75, mala som tam uz aj normalnu 80
neviem co stym uz fakt...
diky
Žienky zo Slovenska, máte daktorá požičať ottobre 3/2005?
@dugyna mě to takhle zlobilo, když jsem měla horní nit ASPO a dolní Balerinu - čili rozdíl v niti i když byly obě PES a párkrát mi to zazlobilo, když jsem měla špatně navinout dolní nit na cívku , ale to jsi už zkoušela :-/ plus samozřejmě prvně zkusit vyvléct a znovu navléct horní nit 😉
Tak jsem dočetla, šedou kalhotovinu bych taky ráda. Soft gatě jsou na hřiště super - dokonce nám je maminky závidí, ale na léto budou asi moc teplé. Není nad to neřešit, že dítě přijde domů jako čuně. A na mokrou skluzavku jsou taky super - někdo jí vytřít musí.
OT Ekzémy, alergie... Nevím kdo přišel na to, že pravděpodobnost alergií, když jeden z rodičů je alergik je pouze 40 %. Sice jsme malý statistický vzorek, ale zatím skóre 100% 😝 Starší dceři se ekzém rozjel tak, že bez kortikoidů ani ránu, sice pomáhají, jenže má ekzém úplně všude kromě hlavy, takže vždy je nějaké místo, kde to kortikoidem mazat musí.
chválím všechny šicí výtvory, jen jsem prolítla fotky. PO návratu z velikonoc jsem pochopila, že přestože má moje dítě plnou skříň hadrů, tak po 3 denním pobytu a mnohonásobném zeblití a převlíknutí v autě už jich zas tak moc nemá, takže můžu šít s klidným svědomím dál. 😝
@caramilla, @michamicha koukám, že řešíte ekzémy. Hlásím se do klubu krvavých rukou. Momentálně stav už od podzimu katastrofa. Kortikoidy několikrát denně, triamicinolom, protopic pod. Aspoň abych neměla otevřené rány a nedostal se mi do toho nějaký sajrajt.. Lipobasi mám vsáklou do pár minut, u nás vede modrá indulona. Tak 2 tuby za týden. A taky jsem teď škvařila sádlo. A z tý softky nejde to mastný vyprat 😖 😖 😖 Nejhorší je, že jsem pravák a ukazováček na pravé ruce už mám tak zrasený, že v něm nemám moc cit a neudržím jehlu a v podstatě ho ani nemůžu moc používat. Ale snad už se to zahojí. Tenhle mi přijde na houby. Ale jedeme do Podhajské (termální lázně jižní Slovensko) - je tam super voda na ekzémy. Už se těším, minule mi to moc pomohlo.
@sufik1 za to sadlo, mne poradili, že sa nemá škvariť, ale najlepšie vo vodnom kúpeli nechať rozpustiť.... že vtedy je to vraj ako indulona..... taká emulzia skôr ako masť
Holky, tak mám další dotaz... vyztužuje se flís? A co byste dali jako zapínání? V původní verzi (teplákovina plus bavlna uvnitř) byly klasické patentky z ŠD, já dělám z flízu bez té bavlny a plánovala jsem tam dát ty potahované knoflíky vel. 36 (jsou jednou tak velké). Myslíte, že to je blbost? Nějak pořád nevím, jestli ty patentky budou v tom flísu držet... Díky!
@macin73 já šila flísovou vestičku na patentky (plastový ze šd) a drží dobře 😉 jo a ničím jsem to nevyztužovala 😉
@sufik1 hele nenudim 🙂 a s tím našim čertem to ani nejde, hlídání moc nefunguje, jedna babi neustále chodí do práce a durhá babi sice je v baráku ale neustále jsou v čudu, malou tam musim někdy v nutit 🙂 a pak mi manža vyčítá že si ho nevšímám 🙂
Holky ale ten velur já miluju, je naprosto suprovej, jen mi vadí, že se mi tak kroutí, dělá vám to taky, máte na to nějaký triky?
prosim prosim smutně koukám, potřebuju odkaz na tu mtx tabulku od @animal 😅
@palosek já se zejtra chystám na tu softovou bundu pro Vojtu 🙂 dneska to byla samá návštěva, dopoledne jsme se stavěli na chviličku u našich, odpoledne přijeli naši k nám, tak jsme šli ven na procházku a teď večer jsem ušila jen síťku na hračky do koupelny a povlak na polštářek 😅 to snad ani fotit nebudu 😝
prosím - nemáte někdo zkušenost s bambus výplňkem? na co je to dobré? DÍKY 😀
tak ja som dnes dosila :((( a to sme boli v ikei a kupili sme latku na zavesy tak som sa tesila...a toto :(
polyesterka mi nejde nastvait vobec a bavlnena len vrchna, spodna robi ocka...:(
stroj vycisteny, nitky previnutem ihla menena a nic :(
a bohuzial sem tam mi cosi cvaklo..akoby ihla sa zrazila dole s kovovou cievkou :(
takze zajtra sup dp servisu...ach jaj
a mimochodom som dnes dosla na to ako by som asi mohla sit do noci ako vy🙂 dala som medzi stroj a stol deku a je to uplne skoro nepocutelne...ak by ta toto niekto buchal tak zacnem uvazovat ze ma u nas plostice 😀
@dugyna nevzdávaj to, ešte raz si navin spodnú niť, možno máš veľmi alebo slabo navinuté, aj to zvyklo zabrať, alebo skús všetky napätia povoliť na maximum, potom na minimum, možno a v tom je niečo seknuté, mne to zvyklo zabrať, lebo také stehy mi robím, ak riasim, a vtedy mávam všetko uvoľnené na minim. a dlžku krokov na maximum, takže previnúť cievku v prvom rade.... a bude OK
@ucitelka70 no skusim...a ked nie tak co uz pojde do servisu...

@macin73 tak to jsem ráda 🙂