Skúsenosti s látkovými plienkami: Aké sú vaše názory?
Ahojte, mate niekto skusenosti s tymito plienkami? Ak ano aké?dakujem
mne sa teraz bezne stane,ze najdem malu sa hrat a plienka vedla nej 😠 lebo flipky na den mame len suchacove a ona to stale odopina a vyzlieka si to 😕
@estterka nepresne som sa vyjadrila...tie vrchne LL mam jednotky, takze na tie jednovelkostne su proste male....ale mam aj dvojky a tie uz sedia, to je pravda
do kapsovky som skusala strcit barsco ale nepomohlo, chyba moze byt v tom, ze su na patentky a nina je este moc chuda, takze nemozem tam nastavit presne velkostu taku, aku by som potrebovala
@milluska Ako pise @zfidorka, pocet stvorcov zavisi od toho ako casto budes prebalovat a samozrejme aj od toho ake kvalitne stvorce mas. Tie najlacnejsie, bezne dostupne v obchodoch su bohuzial nepouzitelne. Velmi malo saju a casom tvrdnu. Takze tie nebrat aj ked cena laka. Najlepsie ak by sa ti podarilo zohnat stare socikovske stvorce este po nas, tie su kvalitne a save. Ak budes kupovat, tak znacky co pise zfidorka.
My sme na zaciatok pouzivali len stvorce na novosklad, mam ich 50, pri prani kazdy druhy den. Nas drobec cikal casto a mensie davky, takze dalsiu vkladacku nepotreboval a prebalovala som castejsie aby bol pekne v suchom a cistom. Niekedy aj 27 krat denne. 😉 Ked je vacsi, tak je to zase ine. Teraz by mu jeden stvorec uz nestacil.
Na zaciatku v pohode vystacite so stvorcami, snapkou a min. 3 vrchnymi. Neskor ale myslim, ze budes musiet dokupit nieco ine aspon na noc. To zas ale nie je az taka strasna investicia.
@milluska: Súhlasím so zfidorkou. Záleží aké štvorce máš a koľkokrát budeš prebalovať. pre novorodenca je super novosklad. Na jedno prebalenie potrebuješ 2 štvorce alebo jeden štvorec a jednu bambusovú vkladačku.
Štvorce sú dobré staré socíkovské alebo z nových Imse Vimse, popolini a kikko lux. Nohavičky um genius Flip.
Podľa mňa potrebuješ cca 50 štvorcov plus cca 10 bambusových vkladačiek. Na noc keď bude bábo väčšie u bude spať dlhšie budeš potrebovať nohavičkové bambusové plienky, npar. Anavy, Tots Bots stretch, little Lamb alebo bum Hugger.
@estterka moja b. si uz cistu plienu sama donesie a aj pocikanu odnesie do vedra 🙂 len ten nocnik ju akosi cim dalej, tym menej laka 😖 inak ta TB je fakt mensia ako BG. a tie nove farby som pozerala, pekne su @katka888 ten material je taky ako na starej bielej? taky drsnejsi?? nieze by som chcela, len pre zaujimavost sa pytam :D
mam taku otazocku (tie co pouzivate Kikko bambusove stvorce)
som si to vsimla az nedavno pri skladani:
davnejsie som si kupila 3ksjednofarebnych - vsetky zlte
-maju sirsie stvorceky
asi pred mesiacom som si kupila set 3ks - kazde inej farby
-maju mensie stvorceky
-dokonca, ked som plienku ponatahovala - takmer stale ma tvar stvorca... no, nezgrcli sa az na taky obdlznik ako tie co som mala skor.
mate niektora podobne skusenosti?
hura v pondelok uz asi budu nove plienocky tesime, ako otestujeme, sice prv poprat aspon parkrat nech fajne saju ale uz budu doma. lepsie poprat vysusit a zase č imozem viackrat za sebou poprat hm?
@stvura mne smrad z plienok az tak nevadi, horsie je na tom prasok, kozmeticke srandy, brutal unava a nechut ani brvou mihnut... skus plienky davat do vody a muza popros nech ju kazdy vecer vymeni a pracku nech naklada on. neviem ake mas velke dietatko, ale ak kaka len raz dva krat do dna, tak plienku mu tiez nechaj , zadok musis umyt tak ci tak, ci je v latkovke, alebo v pamperske.. no musia nam ti chlapi pomoct, inak to nevidim.. mojho tiez cakaju okakane plienky, ale snazim sa odchytit co sa da do nocnika 😉
@zojec gratulujem 🙂. Inak ja som o 5tt dalej, zajtra mi zacina 16 a smrad z pracich prostriedkov a kozmetiky ma sklada totalne, idem sa zblaznit. Najradsej by som prala len vo vode, ale to MM vylucil, ze musi aspon trochu citit cistotu. Mam gulu, ale davam k nej trochu prasku a ked vesiam, kolabujem. Ale mne smrdi aj kakanica a moc v zachode 😝.
@blovitc120 boze ani nestras, ze to este tak dlho bude trvat :( ja ze uz o mesiac budem schopna fungovat normalne. toto som pri b. vobec nepoznala. mne momentalne najmenej smrdi ecover.. aj ked paradoxne je dost aromaticky 🙂 len vonou mi pripomina jar. a snazim sa vesat vonku, tam to vietor odvanie 😉

@milluska klasicke stvorce sme pouzivali a stale pouzivame viacere (aj ked vacsinou aj v kombinacii s inymi typmi)... plienok budes potrebovat podla toho kolko krat budes prebalovat, ja som na zaciatku prebalovala aj 15x denne, kedze bud bola pocikana, alebo pokakana... a prala som tak raz za 2 dni, lebo sa mi naplnila pracka... do novoskladu je lepsie dat este nieco, bud dalsi stvorec alebo vkladacku (ja uprednostnujem bambus, mozes si vkladacky aj usit - vid moj clanok o latkovej zostave)... ak budes balit nasiroko, tak ti to tie 2 stvorce (resp. 1 a vhodna vkladacka) zabezpecia...
stvorce bud take stare este po nas, alebo z tych novych nejake vysokogramazne - kikko lux eko, popoliny, mam happy square (tie momentalne nie su dostupne)...
pul-ky su super bum genius flip...