Spánok v detskom vaku
mile mamicky,chcem sa vas opytat,ci aj vase dieta rado spi v detskom vaku? moj matusko v nom spi velmi rad,len mi je cudne,ze sa nikdy neotoci na bok.spi stale len na chrbte,max. pretaca hlavicku.ma 7 mesiacov.inak cez den sa bezne hrava na deke a je aj na boku,tak si myslim,ze uz vie lezat na boku,lebo pri hre vydrzi aj par minut.
@jarmila1977 spi v nom prakticky od narodenia, s vynimkou letnych horucich dni. Otacat sa otaca, ale vak musi byt zapnuty max do kolien, aby nohy "dýchali" 😀 a mala pocit volnosti
Moja dcéra tiež spávala v spacom vaku a to veľmi dlho posledný najvačšej dĺžky som ešte na spodku rozpárala aby sa doňho vošla. Fakt je to veľmi dobré najma v chladných mesiacoch. dokonca sa ešte teraz pohrávam s myšlienou, že jej ušijem vak z deky ale bez zipsu len tak na natiahnutie cez hlavu. Teraz má 5 rokov ale v noci sa odkope a nie vždy sa precitne že je chladnejšie a ja ju tiež nemôžem chodiť zakrývať každu chvíľu. Aj vo vaku sa pretáčala ako potrebovala myslím že ju neobmedzoval.
Moja ma skoro 23 mesiacov a spi vo vaku od 5 tyzdna. spavala iba na chrbate a ako pises, otacala iba hlavou. okolo 8 mesiaca sa pomalicky zacala davat nabok aj v spanku vo vaku. postupne sa v nom naucila uplne otocit na brusko, cestovat po celej postielke, dokonca sa v nom postavi a urobi zopar krokov. dokaze v nom vsetko akoby ho ani nemala 🙂
Moje obidve deti spavali vo vaku max do 6 mesiaca. Potom sa zacali viac hybat az uz v nom nechceli byt. Bolo im nepohodlne, kedze sa v nom je neda hybat. 😒 Podla mna je to vyborna vec ale zavisi aj od dietata. 😉 Myslim ze take kludnejsie deticky v nom mozu dlho spavat, ale moje dve akcnejsie deti v nom dlho neboli 😀 😀 😀 😀 Obaja uz spia pod paplonom a samozrejme ze sa aj odkopu ale uz to neriesim. Davam im na noc ponozky a dlhe pyzamko tak verim ze im nie je velka zima...sem tam sa stane ze v noci vstanem a prikryjem ich, ale uz z toho nerobim stresy ze by som celu noch chodila a zakryvala ich. 😉 😉 😉 Kedy im bola zima tak by ochoreli, ale su zdravi 🙂 🙂
@dominika1988 tazko poradit ako upravit vrece. Ked je raz dietatko zivsie a potrebuje volnost aj v spanku tak vo vreci tu volnost nema...ako som pisala nasi spia v ponozkach. Niekedy v noci vstanem a idem ich zakryt, tak nikdy nie su ladovi. Su chladnejsi ale ziadna hroza... 😉 😉 😉
Poznám mamičky, ktorým deti spinkávaju aj po 1. roku vo vaku.. mne mala nikdy vo vaku nezaspala.. ked bola uplne malicka nechala som ju v tom, ale vadilo mi to pri prebalovani... teraz si ten vak aj sama vyzlieka... podla mna ked ti v tom dobre spinka, nemusis nic riesti... nechaj ho spinkat vo vaku🙂 to ze sa neprekruca v spanku ma podla mna same vyhody 🙂))) nebude vykruteny ako paragraf... ja tu moju musim narovnavat sem tam 🙂)) a nebude sa udierat pri cestovani postielkou 🙂))
@dominika1988 viem o com hovoris. Ja som bola takato pri prvom dietatku. Teraz som uz taka uvolnenejsia. Urcite overal je super. Dietatko je cele zakryte. Teplo v izbicke tak nemas mat preco obavy... 😉 😉 😉 Ja detom davam ponozyk dobreze aj v lete a doktorka ma sprdla ze naco v lete. Dieta ma termoregulaciu v tele ze sa nemam bat... 😀 😀 😀
Aj nasa Miriamka spava vo vaku a ma 17 mesiacov. Zo zaciatku sa tiez nepretacala na boky, no teraz ked pridem do izby v noci pozriet vzdy lezi len na boku. Tiez vie vo vaku aj vstat aj chodit po postielke. Je to perfektna vec, nedam na nu dopustit lebo mala cestuje po celej postielke a riadne kope nohami. Bez vaku, s perinkou by bola stale odkryta. Aj teraz ked je chladnejsie a este aj na vak ju prikryjem, vzdy ju najdem odkrytu. Dufam, ze niekde zozeniem aj vacsie vaky pre vacsie deti, lebo vacsionu som videla max. do 18 mesiacov. 😉
my mame 20 mesiacov a stale spime v noci vo vaku , podla mna je to super, lebo inak by sa mala urcite odokryla a bola ako cencul 🙂...moja mala spavala zo zaciatku tiez iba na chrbatiku, ale casto sa budievala tak som ju potom pretocila na brusko a ona sa potom niekedy dala na bok a spavala tak ovela lepsie.. to uz ale mala okolo roka asi 🙂

@jarmila1977 naši tiež spavaju vo vakoch q myslím že je to súper vec hlavne v zime. V lete vaky nemali tak som sa bála že si od nich odvyknu, ale ked zacalo byť už chladnejšie tak som im zase dala a zlostili sa len prvú noc.A mám pocit že ked súvo vakoch spia lepšie, lebo oni strašne cestujú po postielke, a takto im to aspoň trošku obmedzí to putovanie, ale vedia sa v nich aj otočiť, aj dať na bruško aj postaviť.