Štvorkilové bábätko a oblečenie vo veľkosti 0 - 3 mesiace
Dobrý večer, mamičky!
Mám taký problém. Čakám svoje prvé bábätko a práve som premýšlala nad kúpou nejakého maličkého oblečenia, a chcela som sa spýtať, nakoľko mám tendenciu mať veľké bábätko, či sa vôbec oplatí kupovať dieťatku, ktoré sa narodí 4kilové oblečenie vo veľkosti 0-3 mesiace, alebo to bude automaticky maličké?
Veľmi pekne Vám ďakujem za prípadné rady a odpoveď 🙂 Pekný večer
ja kupujem detom vzdy radsej vacsie veci, nech maju volnejsie ako by mali tlacit a a j ich dlhsie ponosia. Tiez mam oboch takych valibukov a este som chcela upozornit na to, ze pri takom malom babatku - neviem, ci ho budes balit na siroko, ale ked chces, aby bolo v perinke, tak asi ano, tak rataj s tym, ze minimalne 3 tyzdne bude mat plienku, obycajnu plienku a ortopedicke nohavicky. Moja dcera sa narodila s vahou 3440 g a vyskou 49 cm a uz v nemocnici som jej 56stku ledva zapla, ked sme sli domov. V nemocnici babatka obliekaju do ich veciciek, takze tie 4 dni kym schudla a opat zacala priberat svoje veci nenosila. Veru babatka z tych malickych veci vyrastu velmi rychlo. Teraz by som uz asi ani nove nekupovala, len tak jeden, dva kusky k lekarovi, ale inak na doma stacia aj z druhej ruky, aj tak tie vecicky vyzeraju ako nove 🙂 A tiez sme vela podostavali pri oboch detoch a potom to ani nestihli vynosit.
Moj mal porodnu vahu 4460g a 53 cm, velkost 56 aj tak nosil dost dlho, cca 6 tyzdnov. Ale velmi zalezi aj od znacky, ja mam taku skusenost, ze H&M veci su vacsie, cize ich 56 je pri inej znacke 62 😉 aj tak by som si na tvojom mieste nejake veci velkosti 56 zadovazila. Velkost 50 mi absolutne neobliekol 🙂
Určite závisí od značky. Nie každa 56-tka je rovnaká. Môj najstarsí syn ma 4140g a 53 cm a 62-ka mu bola obrovská, nosil ju az od 4 mesiacov. Ale rozni výrobcovia - rôzne veľkosti. Napriklad H&M vecicky sedia (alebo su aj vačšie) podla mesiacov. Od nich bude urcite 56 na 4kg babatko ok.
Len sa nespoliehaj na to ze bude velke dite nas mal byt tiez valibuk ale narodil sa 3 tyzdne necakane skor odtiekla mi voda.. a mal 3300 a z porodnice sme odchadzali 3040 g haha
hlavne neni cislo ako cislo🙂))) tesco veci su o cislo mensie,,, takze to rovno 68, ale lindex aj HM su oproti tesco 68 obrovske,,,,, takze odporucam premeriavat🙂))) moja mala mala 3680 ked sa narodila tak TESCO 68 body nosila po 2 t asi do 2 mes..... ale napriklad LiNDEX 62 natiahla aj v 8 kg🙂)))))))))))))))
@liavan
@liavan Ahoj! Nas maly sa narodil s mierami 4070g a 53 cm. Velkost 56 takmer vobec nevynosil, on bol celkovo taky macinko, velmi rychlo sme presli na velkost 62. Ale zasa pozor aj na to znacenie velkosti. Jednotlive kusy oblecenia od roznych vyrobcov sa mozu lisit, hoci su oznacene tou istou velkostou. Mam aj tu skusenost, ze ten isty vyrobca, ta ista velkost a bodynka mali rozdiel asi 1cm.... Osobne by som na zaciatok uz teraz nekupovala vela veci, naozaj si treba pockat, kym bude babo na svete a potom sa uvidi 🙂 Jedno babo je vacsie, ine mensie, jedno stihlejsie, druhe mackatejsie...ale za par dni to svoje "dostanes do oka" a bude sa ti lahko vyberat oblecko. Prajem vsetko dobre!

@dobromila1111 ja vravím, že čo som nakupila vopred keď som si vypočítala koľko by mal mať v akom obdobý ani nevynosí lebo to bude tak že v lete mu budú dobré svetre overály a podobne ..... chválabohu že ich máme cca 10 .... niečo sme kúpili niečo dostali do krstu a niečo od sestry po jej chlapcoch .... ale veď čo bude pre druhé 😀