Topánky šité na mieru
Kto máte skúsenosti s detskými šitými topánočkami na mieru ?
Mate nejaky kontakt?
Ja myslím detské, protetické......máme ich mať teraz najbližších 6 mes a čižmy mi prídu zbytočné (sme už málo vonku) a sandale asi ťažké a "neohrabané". Tak neviem....
@alena0305 my ortopedovi chodíme, mali sme robené na mieru iba vložky. Teraz to už budu celé topánky. Je to zo zdrav.hladiska. ALE ja sa pýtam, ako to riešia maminky napr.teraz v zime:
- či čižmy (ktore su z katalogu skôr na jesen jar...nie moc teplé a teda v zime sme vonku možno 2 hodiny ☹ )
- alebo sandále po byte, po škôlke (ktore su nemotorné, buchaju a málokto ich znesie,kedže obmedzuju pohyb...no skôr sa možu vynosiť oproti čižmám ☹ )
Čo dať na toto obdobie robiť ? Ako ich zvládali vaše deti ?
@cikyta Ja som dala robiť čižmy. Ešte mi neprišli, dám ti potom info, ako sa mi páčili. Väčšina mamím dáva vložky do čižiem. Dávam robiť aj tie prezúvky do škôlky. Prečo myslíš, že nie sú dobré. Mne dali na výber z veľkého katalógu a sú náhodou fajn. Malý v nich krásne drží nohu. 😉
@cikyta Ja som spokojná. Tie prezúvky vôbec nie sú také hrozné. Dôležité je, že mu pomáhajú. Ja sama to vidím, že chodí úplne inak. Čižmy vraj budú teplé, s kožušinou a nepremokavé. Tak som zvedavá, čo za výkvet nám to príde. 😉 Ale napríklad topánky, na štýl tenisiek mu dávam robiť previdelne. Tie sú náhodou perfektné. Aj dizajnovo aj kvalitou.
@cikyta ja davam robit len sandale nebudem davat zimne ked vonku sme menej a vnutri viac na tie 2h postacia vlozky a kedze su narok len 2pary za rok potrebujem hlavne prezuvky resp. sandalky v ktorych je pol dna.......jedny ma doma druhe v skolke... zvlada uplne super aj ked su nemototne😉.. da s apovedat ze protetika ma este dobre mekke preto sme presli do neoprot lebo sa mi noha zdala nestbilna v nich a aj klenba onicom...ale neoprot to ozaj udupat krokodila ale podla mna zo zdravotneho hladiska asi efektivnejsie😀 .. ale ok zvykol si....a povonku som davala do jesenny a zimnych topanok vlozky......
@koniarova
@tanitta Moja chodí normálne, ani problémy nemáva, len ich má ploche a členky spadnuté.(nábeh pri narodení už na toto: http://www.peckari.sk/co-je-pes-equinovarus-con... )
Tie topánočky v katalogu boli OK 🙂 čo sa prechodných týka a hlavne chlapčenských. Iba jedny tam boli také staroružové otrasné starecké, no iba tie kvázy dievčenské. 😒
@cikyta aj maly po narodeni mal podobne nozicky... ale nie tak vela ako v ukazke... dali na ma to cviky resp. naucili ma techniku masirovania babetka a chodiel.. robila som to aj dva roky prvy rok 2*denne druhy uz len vecer ale skor uz ako taky ritual po kupeli mne sa to pacilo dotykat a malemu sa masaz az ziada 😉 momentalne ploche nohy a x nohy(nosi aj ortezy uz skoro 1,5roka) s nimi tiez nema ziadny problem....
@veve39 raz za pol roka ... vzdy dam o nieco vecsie aby sa mi sandalky urcitym sposobom dobehi a potom zaroven pocakli dalsie co cakau o dalsieho po roka 😉 tak aby oboje sa dali este nosit lebo potrebuje dvoje(doma a skolka) prip. v akom su stave uz dame rovno na von ako beznu obuv v obdobi letnych dni...... tymto sposobom stare este nosi a nove uz moze zabehavat....ktore zase posuvame a posuvame...
nasa prostredna ma topanocky na predpis z Neoprotu, davame robit sandalky, ma ich v skolke ako prezuvky a na vikend ich berieme domov. Do ciziem ma urobene vlozky, ale po 5 minutach ich vybera ze ju tlacia. My tym sandalkam hovorime kopytka alebo lyziarky ;-D
Prezúvky dávame tieto, len v modrom:
Čižmy niečo podobné, ako na foto, len pre chlapcov.
Skusim ozivit tuto temu. Maminky prosim ako dlho trva vyroba topanociek? V Ortopro 2mesiace..to je strasna doba, ved dcerka rastie ako z vody. Vlozky mi slubili do 3dni. Preslo uz 7dni a stale nic:-/ som velmi rozcarovana.
@lili007 My objednávame u Ortopro, trvá to cca 8 týždňov. Raz sme museli topánku reklamovať, lebo ušili menšiu a tak sme čakali na novú ďalší mesiac. Tiež mi to lezie na nervy, lebo v lete objednávam topánky na jeseň, či dokonca zimu. Bohužiaľ aj inde je to štandardná doba.
... ale vložky majú hotové raz-dva, týždeň je max.
@koniarova prosím dáte mi info ze kde ste si davali robiť viem ze je to uz davno ale aspoň pre info a ako vyšli cenovo

Moj brat si dava robit lebo ma velkost 48 ale musi byt zrucny majster a dobra koza alebo inak take topanky mozu vyzerat smiesne