Výbavička pre októbrového a novembrového novorodenca. Ako vybrať správne množstvo oblečenia?
Ahojte, viem že je vela diskusii o výbavičke a aj na internete je veľa zoznamov. Ale už som trošku stratená čo všetko budeme potrebovať. Termín mám koncom októbra začiatkom novembra a som prvorodička čiže neviem čoho kolko treba. Vedeli by ste mi poradiť z vašich skúseností čo ste využili, kolko cca bodyčiek vam trebalo a celkovo toho oblecenia? Som nizučká čiže pravdepodobne nebudem mať nejakeho valibuka ale nič nieje vylúčené. Zatiaľ máme doma už postieľku, vajíčko s isofixom, vaničku, zavinovačky, klasicke latkové plienky, a budúci týždeň ideme porovnať kočíky.
Nepoužívala som zavinovačku, najlepší kúsok oblečenia bol bavlnený overal - slúžil ako domáce oblečenie, pyžamo. Keď sa vonku ochladilo, bola z neho spodná vrstva oblečenia. Striedala som 10 ks, nech netreba často zapínať práčku
@becca1712 Moj je decembrovy a prvych 6 mesiacom mal vzdy body s kratkym rukavom a overall na zapinanie na cvoky alebo na zips. Pre novorodenca najlepsie taky co je aj s ponozkami a s rukavicami. Vtedy prezliekas 2 kusy oblecenia. Moje dieta neznasalo prezliekanie, takze natahovat nohavice a svetre nehrozilo. Ten overal je aj pohodlny. Na pase mu ziadna guma netlaci na brusko a nemoze si dat dole ponozky. V tom bol cez den aj noc. Potrebujes tak 6-8 kusov podla toho ako casto peries. Potom sme mali teply overall, teplu ciapku, rukavice a ponozky co bolo na cestovanie.
@becca1712 nemala som vela oblecenia, dokupovalo sa podla potreby , neprehlcuj sa vecami, vela toho este aj dostanes, nakoniec sa z tych kop oblecenia zblbnes a polovicu zistis, ze si nevyuzila a potom co s tym dalej, skladuj bohvie kde dalsie roky pre dalsie dieta…
Najmensie cisla som mala minimum, vsetko od 3mes a viac
Deka, fusak, ciapka, davala som overaly nie body zabinovacie a pod a na to nejake teplaky ci leginy su uzke, hrube, overal oblecies vyzlecies rychlo
Prebalovaci pult je blbost, budes pouzivat len na zaciatok potom sa z toho stane len odkladacie miesto kde budes kopit haraburdy a oblecenie
Ja osobne by som uz druhykrat 2komb kocika nekupovala, tie sportiaky su absolutne nevyuzitelne
Brala by som len cisto kocik pre babatko ( hlavme velka korbicka- dieta vo fusaku atd, tie mini co sa niektore predavaju su katastrofa
Sportovy od kocika som vyuzila maaalicko, hned som sla do standardneho sportoveho klasickeho kocika- perfektna vec!!
Kocik aj s pribalenym sportovym som hned aj potom predavala, bola to zbytocnost, su neprakticke
Za mna super aj kos na plienky, ver ze v tej zime sa ti neustale chodit von vyhadzovat nebude chciet
Extremne som si pochvalovala v tom obsobi zvlhcovat vzduchu a cisticku vzduchu
Skus sa vyhnut sudokremu, skus nieco s lepsim zlozenim
S vlhcenymi uzierkami mozes utierat prach na polici, za mna topka bol perlan, cista voda s troskou olivoveho oleja a pohlavne organy tvojho dietata sa ti podakuju!
Dieta som nemazala nicim- zbytocnost
Na zaciatku bude mat suchu kozu a bude sa zlupovat ako taky had- normalne, v bruchu bolo vo vode a tu je na suchu, pod nou ma uz plnohodnotnu kozu, matky zvyknu vtedy dieta mazat ale to nieje spravny postup
Ak bude mat novorodenecke akne maj pripraveny hypermangan
Za mna odsavacka mlieka bola super tiez, nikdy nevies co ta caka s kojenim
Plienky asi 2 baliky som mala 0 , potom 1 ( mala som take “klasicke” tabulkove dieta) medzi nimi som nejaky extra rozdiel nevidela
Hlavne ak ti niekto planuje davat plienky ci plienkove torty povedz ake plienky pouzivas, potom sa ti nakopia plienky co nevyuzijes

a deku do kočíka a fusak. oblečenia určite netreba veľa, návštevy ponosia a teraz sa vždy dá dokúpiť, majú plné obchody ...