icon

Výbavička pre októbrového a novembrového novorodenca. Ako vybrať správne množstvo oblečenia?

becca1712
17. júl 2026

Ahojte, viem že je vela diskusii o výbavičke a aj na internete je veľa zoznamov. Ale už som trošku stratená čo všetko budeme potrebovať. Termín mám koncom októbra začiatkom novembra a som prvorodička čiže neviem čoho kolko treba. Vedeli by ste mi poradiť z vašich skúseností čo ste využili, kolko cca bodyčiek vam trebalo a celkovo toho oblecenia? Som nizučká čiže pravdepodobne nebudem mať nejakeho valibuka ale nič nieje vylúčené. Zatiaľ máme doma už postieľku, vajíčko s isofixom, vaničku, zavinovačky, klasicke latkové plienky, a budúci týždeň ideme porovnať kočíky.

biba_18
17. júl 2026

a deku do kočíka a fusak. oblečenia určite netreba veľa, návštevy ponosia a teraz sa vždy dá dokúpiť, majú plné obchody ...

anonym_602594
17. júl 2026

Nepoužívala som zavinovačku, najlepší kúsok oblečenia bol bavlnený overal - slúžil ako domáce oblečenie, pyžamo. Keď sa vonku ochladilo, bola z neho spodná vrstva oblečenia. Striedala som 10 ks, nech netreba často zapínať práčku

a0
17. júl 2026

@becca1712 oblečenia ti veľa netreba body, tepláky - po 5ks (do mesiaca budeš kupovať väčšie), 1-2 mikiny/svetre, 4-5 pyžamiek a 2-3 čiapky, podstatné je mať naozaj kvalitný fusak.

andreatytler
Včera o 02:35

@becca1712 Moj je decembrovy a prvych 6 mesiacom mal vzdy body s kratkym rukavom a overall na zapinanie na cvoky alebo na zips. Pre novorodenca najlepsie taky co je aj s ponozkami a s rukavicami. Vtedy prezliekas 2 kusy oblecenia. Moje dieta neznasalo prezliekanie, takze natahovat nohavice a svetre nehrozilo. Ten overal je aj pohodlny. Na pase mu ziadna guma netlaci na brusko a nemoze si dat dole ponozky. V tom bol cez den aj noc. Potrebujes tak 6-8 kusov podla toho ako casto peries. Potom sme mali teply overall, teplu ciapku, rukavice a ponozky co bolo na cestovanie.