Zbytočnosti alebo komfort? Nevyhnutná výbava pre bábätko.
Ahojte. V prvom rade by som bola rada, keby sa vyjadrili žienky, ktoré s nižšie uvedenými vecami mali nejakú skúsenosť (či negatívnu, alebo pozitívnu). Tie, ktoré ste ani jednu vec nemali, neskúšali, nemusíte sa vyjadrovať, lebo to nebude mať žiadnu výpovednú hodnotu. 🙂
Výbavička pre bábätko - nutnosť, totálna blbosť a vyhodené peniaze, alebo niečo medzi, že aj vám to ušetrilo čas, uľahčilo prácu, ale keby to nemáte, nejako by vám to nechýbalo. 🙂 Nie sú to veci, ktoré ja chcem/mám/plánuje mať, ale prečítala som viacero recenzií, a tieto ma zaujali:
1. 2 postieľky (s kolieskami, pevná) - asi pre žienky, ktoré nebývajú v byte, ale vo väčšom dome
2. kôš na plienky
3. ohrievač na vlhčené obrúsky
4. el. hojdačka na kočiar (typu rockit)
5. 2 zavinovačky (zimné dieťa)
6. kolotoč nad postieľkou, príp. hrazdička s visiacimi hračkami
7. rastúca stolička (typu stokke tripp trapp, alebo cybex lemo), s nadstavcom pre bábätko
8. hniezdo
9. vanička s podstavcom (ideálne tie, ktoré nemáte vaňu, ale len sprchový kút)
Ďakujem
Kľudne môžete pridať vlastné veci, ktoré možno boli pre vás blbosti, alebo naopak, mysleli ste si, že blbosť a nakoniec ste plne využili.
@anonym_autor z celého zoznamu som mala 5. ( viac ako dve), 6.hrazdicku ale využila som až neskôr keď sa začal otáčať na bruško a 9. presne lebo sme mali sprchovy kút. Čo sa nám ešte osvedčilo je chuvicka s kamerou ( používam do teraz, malý ma dva a pol a spí vo vlastnej izbe), monitor dychu ( kludnejsie som spala ja) a mantinel do postieľky ( divoko spiace dieťa 😀)
@anonym_autor za mna ti tam ešte chyba ohrievač na dudle
@anonym_autor - odpoviem pod jednotlivými bodmi (3 deti)
1. 2 postieľky (s kolieskami, pevná) - asi pre žienky, ktoré nebývajú v byte, ale vo väčšom dome
*mali sme v spálni klasickú postieľku (na kolieskach) a dole v obývačke takú menšiu krásnu pojazdnú, za mňa skvelé👍
2. kôš na plienky
*nie
3. ohrievač na vlhčené obrúsky
*what???😨😂
4. el. hojdačka na kočiar (typu rockit)
*nie
5. 2 zavinovačky (zimné dieťa)
*mám asi 4, nechala som si všetky ušiť, naše deti ich milovali
6. kolotoč nad postieľkou, príp. hrazdička s visiacimi hračkami
*mali sme aj aj... využívali sporadicky
7. rastúca stolička (typu stokke tripp trapp, alebo cybex lemo), s nadstavcom pre bábätko
*mali klasickú detskú stoličku od chicco
8. hniezdo
*nie
9. vanička s podstavcom (ideálne tie, ktoré nemáte vaňu, ale len sprchový kút)
*síce máme vaňu, ale mne sa nechcelo byť nad ňou ohnutá, takže sme mali aj kúpací pult
Nikdy som nevyužila sterilizátor, ohrievač fľašiek ani dudlíky (deti nechceli). Naopak, pri poslednej som blahorečila autora nosítka, hoci som sa predtým zaprisahávala, že nikdy nebudem behať omotaná ako lesana😂 Bola som ale nútená kúpiť myslím cabboo, ktoré bolo pre úplné miminká, pretože dcérka sa na určité obdobie rozhodla, že nebude spať inde ako na mne, mala asi tri týždne😇 Asi si vieš predstaviť, že pri ďalších dvoch deťoch bolo toto únosné asi tak dva dni😂
@anonym_autor hodne som využila postieľku na kolieskach, máme dom, mala som ho tak po ruke, tie zavinovačky som mala asi 4, z toho jednu paperovú - v tej spinkal najradšej, vaňu na kolieskach sme nekupovali, mala sestra a bola to strašná kravina - davali sme vaničku na jedálenský stôl, Kolotoč a iné bavitka sme tiež využili - ak môžem poradiť, kupuj z bazaru. Hniezdo som využila.malinko. ohrievač na obrúsky a podobné hovadiny sme fakt neriešili 😀
Ja som napríklad zo začiatku vôbec nevedela, čo všetko kupovať 😄 Nakoniec som si objednala aj nitrilové rukavice na prebaľovanie a cestovanie mimo domu, že ich budem stále používať… a nepoužila som ich ani raz na bábätko 😂
Ale nakoniec ich využívam skoro každý deň pri upratovaní a čistení kúpeľne, takže úplne zbytočné neboli 😄 Človek až časom zistí, čo naozaj potrebuje a čo bol len „tehotenský nákupný ošiaľ“ hahaha. Teraz ich už beriem pravidelne skôr do domácnosti než k bábätku 😄 https://www.nitrilpro.eu/nitrilove-rukavice/

1. Blbosť, aj tak dieťa budeš dávať spať skôr len do spálne, kde bude mať kľud - dole radšej kresielko (za mňa naj stokke, da sa tam dať ležatá poloha)
2. Úplná blbosť, ak myslíš ten, čo tú plienku zabalí do igelitu - popri bábätku myslieť ešte aj na to, že ti dochádzajú sáčky do tohto koša, prestaneš ho používať
3. Astrálna zbytočnosť a ideálne vlhčené utierky používať len na miestach, kde nie je voda (kvôli vyhnutiu sa zapareninám)
4. To je super, ak ti dieťa v kočíku spí, využila som pri druhom
5. Mám 2 zimné ale nevedela som s nimi manipulovať v zavinovačke, takže mali len ulitky na prvý mesiac, potom už bez
6. Dieťa na ne nedovidí (pozri o vývoji očí), tebe bude zavadzať a sadať na to prach
7. Stolička je super - stokke sa dá prepojiť aj s vyššie spomenutým kreslom 🙂
8. Za mňa fajn, najmä pri premiestňovaní dieťaťa po byte, aby napr nespadlo z gauča
9. Zbytočnosť - ak to moc chceš, tak pozri na bazári, sú tam za pár eur. Za mňa naj skladacia vanička, ktorá je aj spratná a do budúcna super ako prádlový kôš
Ja zas naopak, bez zavinovačky by som s bábätkom nevedela manipulovať .