icon

Ako a kedy používať doma inhalátor?

isis
21. okt 2011

Ešte na jar sme kúpili inhalátor aj s nosovým nebulizérom (nosná sprcha). Používam ho pri oboch deťoch, mladší syn (20 mesiacov) má nábeh na astmu a staršia dcéra (4 roky), odkedy chodí do škôlky má neustále soplíky, kašle, laryngitídy a pod. Keď sa im stav zhoršuje používam inhalátor aj s nosnou sprchou a to buď vincentku, alebo ambrobene, alebo vincentku s kvapkou pinosolu. Keď som sa na to pýtala lekárov od pedaitra, cez ORL, alergológa a neviem ešte koho, každý má na to iný názor. Niekto že je to dobre, iný že je to placebo a na ORL mi povedali, že pri veľkých soploch sa kašle inhalovaním len zhoršujú, pretože sa tým vzduchom hlieny presúvajú dolu na priedušky. Aké sú vaše skúsenosti a rady? Kedy a čo inhalujete?

lapi
14. jan 2015

Ambrobene určite riediť aj keď len čistou vodou asi 1:4vody tým určite nič nepokazíte prípadne prevarenou, alebo aqua na riedenie liekov. Ta je v malých plastových cca 10-15ml flaštičkách.

maminka142
14. jan 2015

@mimikas
@betka22betka
@veronicka1901
@veronicka1901 Ahojte dnes mi predali v lekarni nfuznyintravenozny roztok" (natrii chloridum voda na injekciu) Sranda, že tu je napísane, že to je viazane na lakarsky predpis 😕 😕
Ale hovorila mi, že môžeme inhalovať 😕

veronicka1901
14. jan 2015

to je ten zakladny inhalacny roztok

deniscek
23. jan 2015

Ahojte,my sme boli kupit inhalator priamo v nemocnici a doktor mi poradil aby som malemu inhalovala tento roztok prikl.foto., ze je lepsi ako vincentka a da sa kupit v lekarni bez receptu.Tak uvidime ;)

gabikkas
23. jan 2015

@maminka142 ahoj, len ma napadlo, ked pises, ze stipe, mas original ambrobene na inhalovanie? lebo to je rozdiel, sirup klasicky sa nemoze inhalovat....
my mame inhalator, riedila som vincentkou 1:1 a v pohode...ale aj fyziologicky roztok mozes dat....

@mimikas libenar je zbyrocne drahy...je to fyziologicky roztok rozdeleny do flasticiek a stoji okolo 5e a mas tam 15x5ml roztoku...ked kupis celu flasu 500ml, zapaltis 1,5e (maju aj mensie balenia, ale tie su niekedy drahsie ako tieto vacsie, lekarnicka mi povedala, ze najdrahsia je sterilizacia flase)....kupis ku tomu ihlu a striekacku a v pohode si nacapujes kolo ti treba 🙂 a tiez je to sterilne....

amisa
14. sep 2015

Ahojte mame od dnes doma inhlator, na odprucanie doktorky..mlay je nachylny na priedusky.. netusim cío a ako inhlaovat a ako casto, tak zatial skusame len vincentku.. ake mate skusenosti pri zapaloch priedusiek?

katkaajurko
16. okt 2015

ahojte dievcata

nakolko mal maly non-stop zahlienene prinosove dutiny , to mu zateka a dva krat denne vykasle hlieny,kupila som detsky inhalator phillips a vincentku - ale neviem nikde zistit kolko tam dat a v akom pomere na inhalovanie, 3ml? 5ml? 10ml? alebo zriedit ju aj s vodou?

mam aj eukalyptovy olej - ani to netusim - kolko kvapiek sa dava 😕

prosim poradte

amisa
16. okt 2015

Ahoj @katkaajurko ja davam cistu vincentku alebo ambrobene s fyzilogom v pomere 1 ml ku 5ml fyzaku.

katkaajurko
17. okt 2015

@amisa a mozem sa spytat aky je efekt ? mne sa po vccerajsku zda,ze praveze sa mu spustil riedkejsi sopel po inhalacii (nieco ako ked dam nasivin sinus) a tym padom viacej kasle( lebo vykasliava to stekane) ked prestanem davat nasivin sinus vzdy to ustupi -ale kasel pretrva,no je hutnejsi a vykasle asi 3x za den huste , teraz ho vsak drazdi na skor succhsi kasel castejsie ,tak teraz si nie som ista,ci to robit dalej alebo nie....

amisa
17. okt 2015

@katkaajurko my sme to riesili pri vlhkom kasli, rozkaslal sa ale bolo to pozitivne, vykaslal vsetky tie hnusne hlieny, vyhli sme sa tak antibiotikam. Ale tak ja som to robila pod dohladom lekarky, neve ako vy, ale cely tento nakup a co do toh davkovat nam poradila lekarka.

katkaajurko
17. okt 2015

@amisa poobede to ustupilo,tak mam pocit ze sa tiez "cistil" ..uvidim dalej..ja som to vyhladala podla priznakov na nete,lebo uz ma nebavil kolobeh pamykon -nasivin sinus- uniflox-solmuccol-zinnat ... niekolko mesiacov...rady boli nahrievat ,dychat vincentku atd..a myslim - ze to pomaha - klop klop klop..aspon sa to nezhorsuje 😅

janettelubomir
19. okt 2015

@mimikas prosim potrebujem poradit, neviete nahodou ci na takyto inhalator http://tlakomeryomron.sk/inhalatory/Inhalator-O... mozem na tu masku nastoknut sprej ventolin? drobec ma 3r.6mes. dakujem

moncicak28
19. okt 2015

@janettelubomir ahoj. Ventolin sprey pre deti iba do chambera. Do tohoto inhalátora treba dať Ventolin roztok riedený s NaCl. Pomer určí lekár. Môj synček má 3 roky a 10 mes. a dávam do striekačky 4 jednotky roztoku a doplním do 2 ml fyzák. Ja nedám na túto liečbu cez inhalátor opustiť. Napr. práve teraz inhalujeme Ambrobene a super výsledky.

moncicak28
19. okt 2015

@amisa ale Ambrobene netreba riediť, je to aj napísané v príbalovom letáku.

janettelubomir
19. okt 2015

@moncicak28 chamber to je ten nastavec s maskou kde nastoknem sprey ventolin? mozes mi prosim dat link ako to vyzera. prepac nevyznam sa v tom.

janettelubomir
19. okt 2015

@moncicak28 dakujem vam

amisa
19. okt 2015

@moncicak28 nam to lekarka kazala nariedit do inhalatora.. okrem ineho dost to stipe neriedene..

lilke
23. nov 2015

@katkaajurko dcera mala zapal prinosovych dutin. ide to pomalicky, uz dva mesiace kazdy den rano i vecer inhaluje, to jej zriedi zadne sople (nic jej nejde dopredu) a potom preplachuje nostek kanvickou. ked mala akutny stav, vdaka inhalovaniu pekne vykaslala hlieny. ak neinhaluje, napr. sme cestovali, v noci i rano kasle... ale radsej toto, ako ked pred dvoma rokmi skoncila styri mesiace na kortikoidoch.

katkaajurko
27. nov 2015

@lilke hej my sa ako-tak drzime, sice mal to druhy krat, inhalovanie nestaccilo,ale bleskovo zabrali antibiotika...odvtedy je lepsie...ale hlavne berie xyzal a to mu zabera asi najlepsie..teraz musel vysadit,lebo pojdeme na kontrolu na imunologiu a hned to vidno... rano vykasliava ...

a problem je v skolke, su tam deti - presne uz vieme ktore, ze ich mama nenecha preliecit poriadne a proste chodia stale ukaslane tam,az ked uz je najhorsie, si ich nechaju doma-par dni a zas sup naspat, a ked mi zakasle 4x za den malemu do tvare...no bojuj... a mamicka takticky hovori,,ze ma "chronicky kasel" ale ze by ju nechala poriaddne doliecit a dovysetrit,tak to nie.... 😠

culia1
5. jan 2016

@katkaajurko ahoj, prosim ta, inhalujete len vincentku? Ako ste na tom s odstupom casu? Berie drobec aj nejake ine lieky?

katkaajurko
6. jan 2016

@culia1 len vincentku a len v akutnej faze. Teraz dobre kedze su prazdniny a je doma . Ale v decembri bol chory , stacili antibioticke kvapky , rhinocort a cistit nos konvickou. Ale tipujem ze ako pride do skolky , do tyzdna sa mu leje z nosa. Mne to uz pripada ako alergia na bakterie v skolke...vazne... neviem ci take existuje ale on reaguje fakt ako alergik ked ide medzi deti. Alergie na ine nic nema...

culia1
6. jan 2016

@katkaajurko a aj vas posielali na nejake vysetrenia?alergologicke? A tu konvicku, neprotestoval s nou?

katkaajurko
6. jan 2016

@culia1 my sme boli vsade, alergo , pneumo (na konci leta,kedze kaslal 6tyzdnov) aj na Orl . my vybratu uz aj nosnu mandlu-lebo to cele zaccalo mesiac po nastupe do skolky,hlienov bolo enormne a neodtekali,lebo ta mnaddla z toho tak napuchla,ze nezostalo mu miesto ani na dychanie... sme mysleli,ze to pomoze,ale pomohlo len ciastocne, potom ked tam zas chytil aj bakteriu,tak to zacalo aj stekat,do toho sa mu ooslabila imunita kiahnami , bol to boj v lete. Imuno ma vraj v podstate OK. len ma hypersensitivne sliznice ci co , no a pneumo bolo tiez ok - tam mu zistili ze mal pnlnu prinosovu dutinu z tych neustalych hlienov .

konvicku zvlada , vie,ze mu to pomaha ...vela ho chvalim pri tom 😉 lebo inak to nejde vysmrkat a zbytocne kvapkam pamykon-ked tam ma fakt gucu zelenych hlienov, to potrebujem normalne "vymyt" von a potom nakvapkat . jemu normalne v tej najhorsej faze vytecie husta zeleno-zlta guca z toho nosa (a pritom vysmrkat to nejde) ....

sykorka27
9. feb 2016

môj 5r. chlapec má upchatý nos a niekedy kašle hlienito - keď sa namaha - ked pobehne. Môžem inhalovať vincentku? Minule nám pomohla inhalácia keď bol zachrípnutý. Pomôže inhalácia pri upchatom nose. Mi inhalujeme 3xdenne 10 min. Vincentku. Môže byť vincentka aj vyšumená? Nos čistíme morskou vodou Aliamare.

mamickajanka
9. feb 2016
Používateľ mamickajanka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamickajanka.

myslim si ze moze

samko1
11. feb 2016

Ahojte... prosím Vás o radu... práve som objednala inhalátor ale potrebujem poradiť s liekmi do neho... to kupujete priamo nejaké špeciálne balenia do inhalátorov? alebo len v lekárni poviete, že potrebujete roztok do inhalátora? ďakujem...

zanet63
11. feb 2016
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

len v lekarni to povedz a uvidis co ti ponuknu

culia1
11. feb 2016

Ja davam skoncentrovanu vodu s himalajskou solou, alebo morskou solou a dnes chcem otestovat skoncentrovat vodu s propolisom.

vera_t
18. apr 2016

Ahojte, prosim vas kolko ml davate fyziolog. roztoku do inhalatora? Dakujem