Ako sa robí bezplienková komunikačná metóda?

zdena12345
7. okt 2014

dobry den, rada by som poprosila tych co maju skusenosti, kedy s touto metodou zacinali, a ako to prebiehalo. ako ste vedeli ze sa dieta chysta robit potrebu? nas maly ma problemy s prdikmi a kakanim a este k tomu refflux, takze casto byva mrzuty a ozaj neviem odhadnut ci sa chysta nieco vykonat, naviac casto krat ked ma bolesti tak zatina brusko a napr mu cvrkne ale iba par kvapiek. davame latkove plienky a na noc, alebo ked niekde ideme jednorazovky- inak aj do tych ked sa vycura tak musime vymenit- ziadne take ze "dietatko spokojne celu noc" takze viem ze sa vycikal- ale az ked je po. nevsimla som si ziadnu pravidelnost. teraz asi posledny tyzden sa zda ze vzdy pri kojeni ma cez 2 mesiace. ako to robite? to vzdy davate pred kojenim aj po? lebo nas to robi prave pocas kojenia. a kedy este ich davate vzdy po zobudeni?... davate nad serblik, umyvadlo, wc??? stihate vyzliect? skor take prakticke rady by som poprosila.

cheveux
11. okt 2014

Ahoj, skúšala si riešiť ten reflux? Maly moze mat všetky problémy s trávením práve kvôli refluxu. Máš ho vo zvýšenej polohe ked leží? Po kojení dávaš niečo na reflux? Napr. Gastrotuss kvapky pre deti?
Ďalším problémom moze byt že jeho crievka zatiaľ nie sú dosť zrelé aby vedeli stráviť všetku laktozu (mliečny cukor) v mlieku, na to existuje zase Coliprev, kt. obsahuje enzým stiepiaci laktozu.
Osobne si nemyslím že jeho problém vyriesis bezplienkovou metódou.

zdena12345
autor
15. okt 2014

@cheveux
ja nechcem riesit jeho problem bezplienkovou metodou. len by som ju rada zacala praktizovat. tie jeho problemy mi skor pripadaju ako komplikacia toho aby sme sa mohli zacat ucit kadit a curat nie len do plienky...jednoducho neviem ci je mrzuty lebo mu ide strava spat do ust alebo ho bolia crievka alebo chce na potrebu... nieco rozoznam ale niekedy fakt nemam paru co ho trapi.
reflux sa riesi- vsetky mozne opatrenia...
prdiky a travenie uz sa upravuje aj same - asi je ozaj ten koniec 3 mesiaca zazracny a sam riesi problemy🙂 ale tiez berie vsetko mozne aj nemozne.
mi pripada jak stara babka ked mala vzdy ulozene na stoliku kopu liekov na rano, obed, veceru🙂
poslali mi odkaz skupinu o bezplienkovani, takze nieco som uz vycitala
dakujem

profil
15. okt 2014

tak ze sa posadis na wc a pod malu polozis male vedro a budes jej rozpravat tlac

jurly
15. okt 2014

@zdena12345 ja som sa zamerala na kakanie. to sa lahsie dalo vysledovat. zacali sme ked mal maly cca 4 mes.
ako? pocas kojenia. sadala som si obkrocmo na misu a dala mu dole plienku a prdelku mu nasmerovala do misy, lebo som si vsimla, ze sa najcastejsie pokadi pocas kojenia 😀
cikanie sme davali len obcas, lebo sa to dalo tazsie rozoznat. teraz ked ma maly vyse roka cikanie riesime tak, ze ho v pravidelnych intervaloch davam cikat. mame vacsiu uspesnost. ked bol mensi davala som ho nad wc misu, umyvadlo. teraz na nocik. mozeme sa pochvalit, ze chytame na 95per. kakanie a mali sme dni kedy sme pocikali iba jednu plienku za den. ale musim priznat, ze sa to meni. niekedy sme viac uspesni, inokedy menej. 🙂
a gratulujem k rozhodnutiu robit bkm. za pokus to stoji.

ochechula4
4. nov 2014

VSETKYCH SRDECNE POZDRAVUJEM A MAM PROSBU OHL. NAKRUCANIA REPORTAZE 🙂

Pracujem ako redaktorka pre TV JOJ, moje meno je Sasha Kepazova a rada by som do VELKYCH NOVIN TV JOJ spravila reportaz o bezplienkovej metode a manduke. Ak by sa nasla nejaka ochotna mamicka (pokojne aj tatinko 🙂 - nediskriminujem.. 🙂) budem velmi rada, ked strucne porozprava, ukaze ako to funguje 🙂 /samozrejme nepojde o nic nasilu a ide len o ilustraciu ak by zrovna dietatu netrebalo, prip. by bolo "v strese"/ . V pripade zaujmu Vas prosim - napiste mi Vase udaje na mail kepazova@joj.sk a do predmetu dajte MANDUKA . P.S. Cim skor tym lepsie, kedze sme dost flexibilni a radi by sme reportaz urobili co najskor 🙂

Vdaka 🙂

S pozdravom
Alexandra Kepazová

migely
11. nov 2014

☹ naša malá ma rok a 5 mesiacov posadím ju na nočník a nie a nie vykonať potrebu aj vodu som pustil a nič máte ešte niaku inú radu??