icon

Ako vybrať ideálny spací vak pre bábätko?

alica_1991
28. okt 2025

Ahojte dievčatá,
poraďte, aký spací vak vybrať pre synčeka (3 mes), ktorý miluje byť zavinutý v zavinovačke? (Pomaličky mu vyberám postupne ručičky aby si zvykol ale mám pocit, že ho rúčky von zobudia.)
Je vhodné začať s vakom s dlhými rukávmi, nech má pocit zavinutia ešte aspoň trochu?
Odporučte prosím značku, s ktorou ste spokojné.
Vďaka ❤️❤️

anonym_63f4fd
28. okt 2025

Vacice, karsaagen, meyco. Veľmi dobre vaky, majú rôzne druhy, určite si vyberies

veronikah96
28. okt 2025

Ja som max spokojná so značkou sleepee, všetky vaky sme kupovali od nich 🙂

alica_1991
autor
28. okt 2025
@veronikah96

Ja som max spokojná so značkou sleepee, všetky vaky sme kupovali od nich 🙂

@veronikah96 a predtým vám spinkalo babo v zavinovačke? Ja sa veľmi bojím toho prechodu. Zvažujem ci nebude dobrý na začiatok dlhy rukáv napr.

alica_1991
autor
28. okt 2025
@anonym_63f4fd

Vacice, karsaagen, meyco. Veľmi dobre vaky, majú rôzne druhy, určite si vyberies

@anonym_63f4fd vďaka. Co si myslíš o vaku s dlhými rukávmi? Riešim preto ze malý ma rad zviazané ruky keď spinka

veronikah96
28. okt 2025
@alica_1991

@veronikah96 a predtým vám spinkalo babo v zavinovačke? Ja sa veľmi bojím toho prechodu. Zvažujem ci nebude dobrý na začiatok dlhy rukáv napr.

@alica_1991 áno, spala v zavinovačke, ale rúčky si vždy vyberala. Ale my sme ako prvý spaci vak od sleepee kupovali ten,ktorý je 2v1 a tam sa to dá zopnúť, aby rúčky neboli von. My sme nechali rúčky von, ale dá sa to aj takto a potom keď bude chcieť uz rúčky von, tak len rozopnúť 🙂 Majú veľký výber, veľa typov vakov 🙂

anonym_63f4fd
28. okt 2025
@alica_1991

@anonym_63f4fd vďaka. Co si myslíš o vaku s dlhými rukávmi? Riešim preto ze malý ma rad zviazané ruky keď spinka

@alica_1991 osobne si myslím, ze je to blbosť. Ano, detičky do 4/5m su rady zavinute skrz moorov reflex, ale to časom vymizne

majus2323
28. okt 2025

@alica_1991 je úplne jedno aký vak to bude to už je na vašej preferencií zapinania atď. Čo je dôležité kupovať vak s TOGOM podľa toho koľko máte doma stupňov. Ja mám rada brendon ale aj z Tesca.

michaela329
28. okt 2025

Absolútne som neriešila značku 😃 Kúpila som vak z bazáru a podľa teploty, keďže predtým mi vaky absolútne odmietol. Zavinovačka do konca 3. mesiaca a potom som skúsila vak, trochu protestoval, behom týždňa si ako tak zvykol. Máme vaky už aj nožičkové, lebo už sa stavia a rôzne značky - aj Lidl, Jukki, Karsgaaren - spinká rovnako v hociktorom.

alica_1991
autor
28. okt 2025
@anonym_63f4fd

@alica_1991 osobne si myslím, ze je to blbosť. Ano, detičky do 4/5m su rady zavinute skrz moorov reflex, ale to časom vymizne

@anonym_63f4fd ved práve o to ide, že má stále ten morov reflex. Budí sa na voľné ruky. Zavinovačka malá. Preto potrebujem vyriešiť to budenie

alica_1991
autor
28. okt 2025
@michaela329

Absolútne som neriešila značku 😃 Kúpila som vak z bazáru a podľa teploty, keďže predtým mi vaky absolútne odmietol. Zavinovačka do konca 3. mesiaca a potom som skúsila vak, trochu protestoval, behom týždňa si ako tak zvykol. Máme vaky už aj nožičkové, lebo už sa stavia a rôzne značky - aj Lidl, Jukki, Karsgaaren - spinká rovnako v hociktorom.

@michaela329 a tiež bol rád zviazaný v zavinovačke?

oblecenie99
28. okt 2025
@alica_1991

@alica_1991 Moja spala v takej kukle, nie v zavinovačke. Teraz má sedem mesiacov a má spací vak s nožičkami. V tom prechodnom období, teda doteraz mala obyčajný spací vak, tuším z Pepca.. ten z nožičkami som kupovala cez V. bazár, je to handmade.
S tymi vakmi s nožičkami som bola vždy spokojná, kupovala som aj synovi kedysi a mal ich cca do 4 rokov..

Ani jemu, ani malej som nikdy nekupovala vak s rukávom, lebo by ma asi aj zjedli za to 🙈 (neznášajú, keď je im len trošku teplo).

anonym_63f4fd
28. okt 2025
@alica_1991

@anonym_63f4fd ved práve o to ide, že má stále ten morov reflex. Budí sa na voľné ruky. Zavinovačka malá. Preto potrebujem vyriešiť to budenie

@alica_1991 o pár týždňov vymyzne. Skus pozrieť ked tak ulitku

michaela329
Odpoveď bola odstránená
michaela329
28. okt 2025
@alica_1991

@alica_1991 ako vidím, stále sú tu citliví na zmienku o konkrétnom bazári - ale tak domyslí si každý 😃 Áno, spával zavinuty - ale výhradne v paperovej, mäkkej, tie tenké ulitky nechcel. Keď z nej vyrástol, kúpila som tie vaky - bez rúk.