Akú fľašu vybrať pre novorodenca?
Dobrý deň, pomaly sa mi blíži termín a ako prvorodička si rada nechám poradiť. Rada by som kojila, avšak dobre vieme ako to chodí, že nie vždy sa podarí. Chcela by som teda mať pripravené aj nejaké fľaštičky (myslím však, že ich využijeme aj popri kojení na odsaté mliečko). Viete mi prosím nejaké odporučiť? Ideálne také, ktoré sú naozaj vhodné úplne od narodenia. Ďakujem pekne 🙂
@minesasubu a aj si prosím kojila? Nemalo s tým bábätko problém?
Za mňa flase Dr. Browns. Sú vynikajúce. Používam len tie. Najlepšie sklenené.
Ja som na zaciatku pouzivala Avent Natural response, mali by byt kompatibilne s kojenim.
Ahoj, ak chces kojit, miesto flase investuj do kvalitnej laktacnej poradkyne. Tak nebudes flasu potrebovat. Drzim palce s babatkom, uzi si toto dobrodruzstvo
@autorka hey kojila nebol žiaden problem
prvé dva tyzdne som odsavala alebo kojila cez klobučiky čakali sme na termin k orl na prestrihnutie uzdičky ptm už som kojila stale
občas syn dostal flašku ked som išla preč alebo ho niekto stražil
Ja som mala avent od 0 mesiacov ale nevedel z nej pekne piť. Tak som si kúpila lovi značku pre novorodencov a z tej mu to islo. Striedala som kojenie a tuto flašku a bolo to super. Mohol ho nakŕmiť ktokoľvek z rodiny s mojim odsatym mliekom. Teraz pri druhom bábätku idem vybavená presne s touto fľaškou a s týmto cieľom - chcem kojiť ale aj odsávať a kŕmiť fľaškou ✊ pri odstavovani potom sme nemali najmenší problem a ukončili sme to vsetko pekne hladko do 5 dni.
@michaela2705 mne by práve tiež vyhovovalo keby vie občas nakrmiť aj manžel - 2 týždne z mesiaca bude s nami doma, takto by som mala možnosť odbehnúť a nemusela by som riešiť "čo keď".. Myslím si že odsávačka bude potrebná tak či tak hlavne v začiatkoch, čiže určite by som rada mala pripravenú aj túto alternatívu. Vieš mi prosím poslať akú flaštičku presne si mala?
Za mňa avent top 👌🏼 hlavne z nej netečie keď dieta nesaje a to aj pri väčších cumlíkoch. Aktuálne ju napríklad keď v noci dopije mlieko odhodí v postieľke a nič z nej nevytečie. Skusali sme rôzne a táto hneď sadla
@lneviemmeno dve tie maličké avent mám k odsávačke. Mali ste sklenenú alebo plastovú?
Philips avent, sú super aj v tom,že všetky komponenty sedia aj na väčšie fľaše, cumlíky sa tiež dajú kúpiť samostatné,keď by to chcelo už väčší tok 🙂 a naozaj netečú ako píšu ostatní, len keď si babo samo ťahá
My tiež fungujeme na Philips Avent Natural Response, máme ich doma asi 14 a rôznych cumlíkov asi 2x toľko. Sú fakt dobré, akurát treba dávať pozor na pár zásadných vecí ako je správne vloženie cumlíka do uzáveru (ideálne dierka k zárezu) a pri opätovnom použití fľašky bez umytia je dobré utrieť jej vrch, aby sa uzáver nepretáčal.
Čo sa týka otázky "plast alebo sklo", ja preferujem sklo z dôvodu lepšej hygieny a hlavne z dôvodu, že v umývačke riadu sklo uschne, plastové fľašky ostávajú mokré. Na druhej strane na plastových nám lepšie držia nápisy, na niektorých sklenených (väčšinou veľa používané 125 ml) sa nápisy postupne stratili. Teba ale dodať, že na umývanie používame výhradne predĺžený 70°C program a 6 fľašiek sme mali z druhej ruky.
Plastové majú neskôr výhodu aj v tom, že dieťa ich v skoršom veku udrží v ručičkách a prípadne vie piť samo, ale to môže byť neskôr aj so sklom. Na tento účel ale má Philips zvlášť produkt, plastové fľašky s úchopmi. Samozrejme vrchnáky aj cumlíky sú navzájom kompatibilné.
Mala som plastovú ale už by som išla radšej do sklenenej, lebo sa nezafarbí, plastová casom už nie je priehľadná pekná. Ale už neskoro, keďže mám 11-mesačného a ten si fľašku drží sám tak sa bojím sklenenej🤣
https://lovibaby.com/sk_SK/lovi-sada-na-ochranu...
Teraz mam nachystanu tuto
3 roky dozadu som mala sklenenú ale obe sú pre dojčené deti, pretože nenarúša sací reflex.
My tiež avent a spokojnosť

ja som použivala SUAVINEX ZERO ZERO a hlavne pozri ak sa budeš obzerať po inej značke aby bola flaška antikoliková za mňa je to fajn