icon

Akú kozmetiku potrebujem pre čerstvé miminko?

mrskalesana
15. feb 2009

Prosím o radu skúsených, čo všetko potrebujem pre čerstvé miminko. V drogériách je toho hrozne veľa, no Johnsons alebo Nivea sa mi zdá trocha prehnané, pre takú čerstvú kožičku. V lekárni toho je tiež vela, myslím, že Bumchen alebo tak nejak a hociaké iné...

Neviem, tak mi prosím poraďte čo je overené 🙂.

sense
9. jan 2015

@zanet63 kupis lekarni aj v dmke, nie je to najlacnejsie ale ani velmi drahe, ono zalezi co je pre teba drahe...inak spokojna som bola vzdy s kremom do chladu s niveu baby...weleda okolo 5e a nivea 2-3e

yanni
9. jan 2015

@zanet63 weleda je super. Neviem kde to kupis na Sk, ale ja tu v DE to kupujem v DM; tak skus kuknut tam. Alebo v nejakej online lekarni. Urcite sa bude dat objednat aj tam a trosku lacnejsie. Inak trosku drahsia prirodna kozmetika ale vydrzi ta to velmi dlho.
Ja este kupuvam aj Bübchen Calendula, tiez super a lacne.

lulu2014
9. jan 2015

Ahoj. My sme pri oboch deťoch používali olivový olej ale veľmi minimálne možno raz do týždňa a aj to prvý mesiac a potom nič. Ja to dodnes nepreháňam a deti nemajú problémy ani alergie... 🙂 čo som teda naozaj veľmi rada. A aj mydlo minimálne a aj to skôr iba zadoček ..... a na hlavičku šampón. Ja chodím na drogeriu do rakuska. Už dlhodobo. 😉 vôbec netreba drahé ale čo vám sadne...len možno nie polské....

hena6
15. jan 2015
Používateľ hena6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hena6.

@zanet63 ja som pri mladšom synovi tiež používala weledu a používa ju dodnes je citlivy na zmeny kozmetiky a ci je to sampon ci nieco ine.

agnes9
21. jan 2015
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

Moja malicka ma len 3 dni a je cela vysusena poradte akú kozmetiku mam pre nu kupit, mám tu detsky olejcek ale ten ze vraj upchava pory 😒 som sa trosku zle pripravila :(

zanet63
22. jan 2015
Používateľ zanet63 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

@agnes9 urcite bez parfumov a prirodnu ale ta jej tiez moze aj nemusi sadnut sestradostlova experimentovala s malym skoro ziadna mu nesadla

mabika
22. jan 2015

@agnes9 je cela supinata, ze? To do mesiaca prejde, ale ten oliv.olej mozes dat, ak chces.

ikke
22. jan 2015

@agnes9 hlavne dieta nekupat denne v chlorovanej vode...! mne dokonca dieta s velmi suchou pokozkou "zakazali" prve 3 dni kupat uplne, prvykrat sa teda kupal az 3-dnovy. po2-3 tyzdnoch mal uplne krasnu kozu. dovtedy sme mydlom umyvali len velmi okakany zadok 😉

evulikm
22. jan 2015

@agnes9 nemusíš dávať žiadnu kozmetiku. Môjmu najmenšiemu akokeby koža praskala, keďže zrazu bol mimo plodovej vody. A do mesiaca pokožka úplne nádherná, nedávala som nič. Kúpem raz do týždňa v čistej vode a iba mydlom umývam pokakaný zadoček

agnes9
23. jan 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

no v porodnici mi povedali ze ju nemam kupat v mydle ale ze mala by som ju natierat nejakou kozmetikou bez silikinou a parfumov a ze sa to zlepsi 🙂

majdulienka
16. feb 2015
Používateľ majdulienka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od majdulienka.

@agnes9 skús vyskúsat weledu a ten ich nechtikový kupel moj drobec bol tiez cely vysuseny a z tohoto kupelu mu to preslo 🙂

vierkac
16. feb 2015

@agnes9 je uplne normalne, ze prvy mesiac aj viac maju deticky pokozku suchu, supinatu a podobne. Ja som bola cela prestrasena, cely sa supal, pritom na tvari velmi nepekne vyrazky. Ani sme ho velmi fotit nemohli ake to mal skarede :( ... Radili mi kadeco a nic nepomahalo. Potom som sa docitala, ze tvaricku len 2x denne ocistit tamponom namocenym do teplej prevarenej vody. A to pomohlo. A na telo - len do kupela 1-2 kvapky oleja, mydlom len ritku, inak len cistou vodou ospliechat. Ziadne velke kupanie.
Proste, menej je viac 😉

zanet63
24. feb 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zanet63.

@agnes9 moja mala bola tiez cela vysusena radili mi ze nech ju kupem len v cistej vode a nenatieram no vobec sa to nezlepsilo kamaratka mi poradila kupit nechtikovy kupel a dat trosku do kupela a malej sa to zlepsilo a behom mesiaca bola uplne hebunka a krasnucka 🙂

agnes9
26. feb 2015

@zanet63 a to si kde kúpila ten nechtikový kupel alebo to je caj nechtík lebo už aj to som pocula ze v tom ju okupat

zanet63
2. mar 2015

@agnes9 nie je to od weledy 🙂 ked si otvorís ich stranku tak to tam naájdes to je nieco ako sprchac ale das to do vody a aj ta voda je potom ina jemnejsia by som povedala 🙂 mojej malej to robilo velmi dobre na pokozku a aj lepsie zaspala 🙂

stanislavao
2. mar 2015

kupat dieta 1x tyzdenne a podobne rady - rozum mi zastava nad tym. obe deti som kupala kazdy vecer. do vody na premastenie je vhodne Oilatum Emolient. nepouzivala som ziadne teplove mlieko, ako dalsi olej. a mydlo jedine Bupi a aj sampon. ved uz v porodnici deti kupu kazdy den a aj dospelemu cloveku je prijemne, ked je cisty okupany. a tak isto podla mna aj dietatu. okupat, pomasirovat, napapat a spat. rezim deti maju mat a kupanie ma byt jeho sucastou.

idunnashop
2. mar 2015

dovoľujeme si vás upozorniť na výrobok vhodný pre novorodencov. na základe odporúčaní pôrodných asistentiek bol vyvinutý Môj prvý olejový kúpeľ https://www.modrykonik.sk/shops/my-shop/detska-... s minimálnym počtom zložiek, ale tak, aby pokožku nielen očistil, ale aj hydratoval.

zanet63
20. mar 2015

@stanislavao ja som tiez malú kúpala kazdý večer lepšie zaspala ale nikdy som jej vela kozmetiky nedavala len nechtikovz kupe od weledy a bola spokojna a pokozku mala takú ako má babatko mat 🙂 a planujem to tak robit aj s nasim druhym tym ze sa narodi v lete tak mu len dobre spravi ovlazenie vecer 🙂

agnes9
23. mar 2015

ja som malu najprv nekupala kazdy den ale zacali sa jej robit potnicky tak som zacala kazdy den ju oplachnem v cistej vodicke a každy druhý deň jej tam pridam ten kúpel od weledy a už je v poriadku a krasne rastie ale spať ani bohovy :D

zanet63
2. apr 2015

@agnes9 tak pred sa si ho vyskusala? 🙂 co nam hovoris? ja si ho tiez davam do kupela ked potrebujem relax 🙂

modrofuzik11
3. apr 2015

vsetkym nasim trom dietkom zafungoval najlepsie kremik bepanthen. a verte, vyskusali sme toho vela 🙂 . nemali sme skoro ziadne zapareniny. bepanthen je vyborny ako prevencia, aj na male zapareninky, aj na suche miesta na pokozke. ked je uz sucha pokozka naozaj sucha a ide o ekzem, vtedy sme pouzivali menalind derm. ale na ritku je bepanthen uplne idealny.

zanet63
10. apr 2015

@modrofuzik11 bepanten je fajn ale je malý a dost drahy a obcas treba mysliet aj ekonomicky

agnes9
10. apr 2015

@zanet63 áno vyskúšala a je super aj sebe som objednala pleťovú kozmetiku a este na strie co mi zostali 🙂

modrofuzik11
10. apr 2015

@zanet63 ahoj, je pravda, ze bepanthen je drahsi, ale zase nemusis tak moc natierat. je naozaj mastny a nie vodovy, ako niektore ine kremy. ako sa hovori, nie sme taki bohati, aby sme si mohli kupovat lacne veci🙂.

zanet63
15. apr 2015

@agnes9 a pomohlo to? mne sa objavili tiez take jemne a ja pouzivam detsku kozmeti a aj pletovu od nich tak mozno vyskusam aj ine veci 🙂 @modrofuzik11 moja mala mala dost zaparenim hoci som na to davala pozor a bepanten nam vydrzal kratko a nasla som lepsiu alternativu 🙂

modrofuzik11
17. apr 2015

@zanet63 jasne, kazdemu sadne nieco ine 😉 . my sme s bepanthenom spokojni 🙂

agnes9
24. apr 2015

@zanet63 vies co sa sa týka detskej kozmetiky je naozaj genialna a aj pletova je fajn ale tie strie no zjemnili sa ale toho sa uz veru nezbavim

milota164
11. máj 2015

ja som pouzivala Bepanthen ked sme mali plienky a nemali sme problemy , mame ho doma aj teraz a to uz chodi mala do skolky , obcas sa stane ze ma zacervenany zadocek

zanet63
13. máj 2015

@agnes9 o weleda ma svoje ucinky a riadne keby mám dosť € tak mam od nich vsetko 🙂 a tesim sa detsku kozmetiku zase 🙂

agnes9
15. máj 2015

@zanet63 no ja použivam detsku kozmetiku pre malú a poviem ti pravdu ze ju obcas pouzivam aj ja hlavne na suche miesta na lakti a na kolenach od tehotenstva sa toho neviem zbavit ale len detska rada od weledy mi pomaha