Akú obuv pre 2,5 ročného syna s plochými nohami?

bczene
4. júl 2013

Ahojte, mám 2,5 ročného syna a ortopéd nám minulý týždeň potvrdil ploché nohy. ☹ Vraj mu mám kúpiť obuv s podpätkom. Zašla som do lekárne so zdrav. potrebami, vraj také niečo nemajú. Na skúšku som kúpila ortopedické sandálky - tie korkové, od Protetiky no a tu je problém. Keďže nie je ohybná podrážka malý mi ju nechce nosiť. Doteraz sme nosili po dome papučky Nazo a renbut - oba mali tvarovanú koženú stielku. Ak máte skúsenosti poraďte mi prosím, potrebujeme papučky po dome aj sandálky na von, a na jeseň samozrejme aj nejakú uzavretú obuv. Ďakujem. 🙂

marissenka
4. júl 2013

ahoj.moj maly ma ploche nohy.po dome nosime papucky rak s tvarovanou stielkou.sandalky cez leto by mali mat uzavretu patu,samozrejme tvarovana stielka.v protetike maju take kozenne,makucke..a do topanok treba nakupit ortopedicke vlozky.my mame jedny vlozky na mieru spravene.tie davam do tych topanok v krorych chodi najcastejsie,neprehadzujem do druhych. my ideme v sept.k ortopedovi a da nam na mieru topanky na zimu.som zvedava aky bude vyber...dobre je chodit na boso po trave a po spickach a zdvihat zo zeme vreckovku,koralky s nohami.ale nasemu sa nechce cvicit.

anjelicek26
4. júl 2013

@bczene - nas maly mal v dvoch rokoch este uplne nevyvinutu klenbu - a dostali sme odporucenie aby behal bosy. A behal vzdy, ked to len nejako slo. O pol roka sa problem vyriesil sam od seba 🙂 Vyuzite leto a zacnite cvicit. Inak odporucam naturino, v nich dieta cvici prirodzene.

elenapol
Odpoveď bola odstránená
Zobraz