icon

Aký máte názor na monitor dychu?

18. sep 2023

Ahojte aky máte názor na monitor dychu? Mali ste či nemali? Kupovali ste alebo požičiavali? A za koľko a aký?

Strana
z2
theanak
19. sep 2023

Ahoj, v pôrodnici som si vypýtala na rooming a potom som hneď volala mužovi aby cestou po nás kúpil. Používali sme ho asi 4 mesiace, v postieľke ak v kočíku, bola som pokojnejšia. Mali sme Nanny.

anavixy
19. sep 2023

@2006_1211 to mas odstopovane tych 5min? Lebo monitor by mal zacat pipat po cca 20sek, takze to mate nejaky chybny 🤔

2006_1211
19. sep 2023

@anavixy nie ze odstopovane ale keď som brala malú išli sme do druhej izby najedla sa odgrgla už som ju išla uspávať pomaly a začalo to pipat co bolo dosť neskoro

petkavka
19. sep 2023

Tak mas 2 skupiny mamiciek: 1. tie co kupia monitor, aj ked vedia, ze pravdepodobnost, ze prave ich dieta bude mat zastavu dychu je 1:1000. 2. A tie co nemaju monitor, vsak naco- pravdepodobnost je temer ziadna ....je to na kazdej mamicke, ci chce vysteojit pohreb, lebo par eur usetri ....Inak moja dcerka je ta 1z 1000, takze moj nazor je nekompromisny ... a hlavne pozor, nam prestala dychat 2 hodiny po tom, co som ju doniesla z nemocnice (zmena prostredia).

kacena4
19. sep 2023

za mna je to nevyhnutnot pri chorych detoch, napr. predcasniatka, pri ostatnych detoch som nikdy nepouzivala

banalu
19. sep 2023

@ivanakaka podla mna owlet, lebo ten riesi celkovy stav, nie len dychanie, ale aj ako bije srdiecko. Znamej maly normalne dychal, v noci ho nakojila a ak by appka nic nehlasila, dala by ho spat a mozno potom by prestal dychat.. tym ze appka upozornila uz na problem so srdcom, dostalo sa mu adekvatnej pomoci.

jana0215
19. sep 2023

My sme akurát včera kúpili vo feedo za 80€ a z toho nám Union 30€ vráti. Väčšina zariadení, ktoré monitor požičiavajú, ti ho poskytne len na 6 mesiacov, odporúča sa ale používať až do roka. Preto sme my kupovali. 🙂

autor
19. sep 2023

@jana0215 a aký ste kúpili?

nikha2809
19. sep 2023

Mojej sesternici zomrelo doma v noci bábätko, prestalo dýchať.Pre mňa to bola jednoznačne nevyhnutnosť

selest
19. sep 2023

@nikha2809 nechcela som to tak pisat ale kolegini sa presne toto stalo. Zdrave donosene 3 mesacne, nasla ju rano v postielke..pre mna monitor bolo prve co som kupovala..

autor
20. sep 2023

@natali_hamzova a odkiaľ ste prosím kúpili?

autor
20. sep 2023

@nikha2809 a pre aký ste sa rozhodli značka

nikha2809
20. sep 2023

My sme mali babysense 5 pri oboch deťoch.S dcérou to bolo super, lebo spávala v postieľke, syn tak spat nechcel tak som celé noci poriadne nespala.Potom sme skúsili dať postieľku najnižšie a prisunut k našej posteli, lenže ten monitor vtedy snímal aj nás.Keby mám dieťa teraz asi by som vybrala monitor na plienku.

anavixy
20. sep 2023

My v porodnici pouzivame znacky BabySense.
Pozicat sa daju monitory uz asi v kazdej porodnici aj v niektorych lekarnach cez nadaciu Krizovatka (pozri stranky) a da sa pozicat alebo predlzit aj na celych 12m. Baby sense 2 obsahuje uz v baleni 2 platne. Monitor dychu sa nekalibruje, ako sa chybne uvadza vsade mozne, nakolko to nie je meraci pristroj, preto by sa mala doska po 2r pouzivania vymenit (teda netreba zakupit cely novy monitor, ale len dosku/y).
Doskovy monitor sa teda ta pouzivat len v samostatnej postielke, snima spravne len ked je dieta v priestore ktory sa nehybe, v ktorom nedycha nikto a nic ine (aj ked sa len drzime postielky, nemusi snimat spravne- to len ked nahodou budete skusat ci funguje, ani vtedy sa postielky nedrzte). Pri co-sleepingu teda ked ne prirazena postielka o rodicovsku postel teda fungovat spravne nebude, no staci postielku posunut o par mm a uz fungovat spravne bude (za predpokladu ze sa ta medzera zachova celu noc).
Monitor dychu na plienku zn Snuza Hero (jediny certifikovany ako zdr. pomocka) sa sice da pouzivat aj ked dieta spi v postielke prirazenej k rodicovskej posteli, ale stale plati ze sa nesmie pouzivat (teda smie ale zbytocne), ked dieta spi v jednej posteli s rodicom alebo inym dychajucim tvorom, nefunguje spravne ani v kociku! ako sa mylne niektore mamicky domnievaju- v kociko sa pouzivat da ale len ked kocik stoji. Pouzivanie u pohybliveho dietata si tiez neviem dost dobre predatavit a u pretacajuceho sa uz vobec, kedze musi byt umiesteneny na brusku aby snimal spravne.
Takze za mna pre malicke babatko monitor na plienku ok, pre vacsie radsej doskovy s dvomi platnami.
Monitor sa odporuca zdravym donosenym detom do 6m, detom narodenym predcasne, s chrom.ochorenim, vyskytom sids v rodine, ale aj tym s refluxom do 12m.

natali_hamzova
20. sep 2023

Kupovala ho svokra tak neviem presne, ale neviem či nie priamo z tej firmy 🙈

anavixy
20. sep 2023

Btw, aj zdravotne poistovne (niektore) maju prispevky na monitor dychu a na instagrame mavaju niektore zlavove kody najviac asi na nanny monitor (bud pediatri a ini zdr. pracivnici alebo aj “influencerky” s malymi babatkami). No a to odkial ho kupis je uz asi jedno, stale je to to iste, akurat reklamacia sa riesi inak.

jana0215
20. sep 2023

Nanny

domak2
20. sep 2023

Z toho co som sa dočítala, tak monitor dychu nepomaha pri sids, keďže tam zastava dychu nastáva až ako dôsledok. Ale môže samozrejme pomôcť pri apnoe a ak sú deti rizikové, či len preto aby bola mama pokojnejsia. Moje deti spali od narodenia pri mne, takže by sa aj tak nedal použit.

anavixy
20. sep 2023

@domak2 tak ako prevencia sids samozrejme nefunguje, je to len alarm signalizujuci zastavu alebo nepravidelnost dychania. Pricin zastavy dychania moze byt viacero, od polohy, dusenia napr vankusikom, prikryvkou adt., aspiracia pri refluxe, poloha na bruchu alebo proste len prilis hlboky spanok ci spankove apnoe. Este dolezitejsie nez mat monitor je vsak vediet co robit, ak k zastave dychania dojde, teda prva pomoc a resuscitacia. Moje dieta tiez nemalo monitor, lebo spi so mnou, ale keby nespalo, tak urcite monitor pod sebou ma, aj v porodnici deti nenechavame spat bez monitorov, ked su u nas na osetrovni.

autor
20. sep 2023

Ešte ma zaujal tento s videopestunkou ale neviem nemá niekto skúsenosť ?

anavixy
20. sep 2023

To je len akcia monitor+pestunka za lepsiu cenu, monitor je stale ten isty co kupis aj samostatne Babysense 7, recenzii najdes dost. Je to spolahlivy a kvalitny produkt, certifikovany ako zdravotnicka pomocka, pouziva sa aj v porodniciach a poziciava sa aj cez Nadaciu Krizovatka po celom Slovensku, takze zrejme to suviks nebude. Na pestunku si tiez skus najst recenzie zvlast (na alze, mall, heureke…) a uvidis ci sa ti oplati kupit set alebo kazde zvlast.

autor
20. sep 2023

@anavixy aha ďakujem za radu pôjdem to pozrieť len mi to prišlo že dobrá cena spolu za to

ivanakaka
20. sep 2023

@banalu chvalaBohu vdaka za feedback

ivanakaka
20. sep 2023

@anavixy waw vdaka, takze dvojicky by som mala oddelit a dat doskove? snuzu urcite nie teda a co owlet ponozka nevies pls? diky moc

anavixy
21. sep 2023

@ivanakaka ano, pri dvojcatach by to malo byt tak, ze kazde je vo svojej postielke, inak by monitor nemusel fungovat spravne (a to ani taky co je urceny vraj pre dvojicky aj ked tam jediny rozdiel co vidim je ze je v baleni viac podloziek). Pripadne na denne spanky spolu pod dohladom a na noc zvlast, lebo zas ani rozdelovat dvojcata sa mi az tak nepaci 🙂 ale teda v ramci fungovania monitoru ano.
No a owlet, to je americky vyrobok podliehajuci americkym standardom a teda nie je to monitor dychu ale nieco ako pulzny oxymeter, meria saturaciu a tep a na zaklade toho siganlizuje. Tie hranice kedy ma signalizovat si asi nastavujes sama, teda dfm, lebo niektore deti maju tzv prechodnu spankovu bradykardiu, ked im pulz klesne pod 100 a je to uplne ok, akurat vtedy sa ide monitor zblaznit (myslim teraz taky ten nemocnicny ktory nemozeme prenastavit 🙂), takze treba vediet aj to ako na tom dieta je. Pridavam nejake info o owlete od mojej oblubenej spankovej poradkyne a odporucam sledovat 😊

Strana
z2