icon

Aký máte názor na použité veci pre novorodenca?

vahcaac
10. okt 2021

Aký máte názor na použité veci pre novorodenca ? Od ľudí, ktorých nepoznáte ? Myslite, že je to v poriadku, keď ich operiem a vyžehlim? Alebo by ste do toho nešli ?

Strana
z2
bubinko1506
11. okt 2021

Ja som pre mojich mala vela veci po kamoskinych dvojkach, cast som kupila na dvojickovskom bazariku a par kuskov sme kupili novych. Aj tak mi deti velmi rychlo vyrastli, vela veci sme ani nevynosili, napr. starsi z dvojiciek uplne preskicil velkost 62🤣. Od velkosti 98 uz kupujem nove veci, kedze na bazariku som nenasla nic, co by ma zaujalo, resp. nie som ochotna dat tolko za nosene veci.

fiafia
11. okt 2021

@vahcaac ja mám pár veci čo by som z ruky nekúpila napr odsávačka, matrac, topánky a takéto podobne veci ale s ostatným som v pohode. Keď niečo kúpim v 99 percentách príde všetko vyprate a ožehlene. Ja si však všetko preperiem a ozehlim.

danulicek
11. okt 2021

väčšinu oblečenia pre chlapcov cca do troch rokov som kupovala z bazárika. vrátane novorodeneckých. boli to krásne a bezchybné veci, mnohé som posunula ešte ďalej aj ja. samozrejme, mali aj nové kúsky, ale mnohé z toho ani nevynosili a potom som to popredala len za symbolickú sumu, aby som sa toho zbavila.

teraz sú už deti väčšie, kupujem im často nové oblečenie, ale stále z času na čas robím "nábeh" aj na bazárik - hlavne staršiemu pokupujem také parádne mikiny a tričká za super ceny, len treba viac hľadať... len príklad - za 5 bezchybných značkových mikín s nápismi, aké teraz puberťáci radi nosia, som dala necelých 30 eur. ak by som kupovala nové, tak 100 eur nie je mojich. takže ja sa takýmto nákupom nebránim - od bábätka až po terajšok 🙂 podľa mňa to je fajn nielen z finančného, ale aj ekologického hľadiska.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
oblecenie99
11. okt 2021

Mal aj ako novorodenec z druhej ruky, všetko pre neho periem a aj zehlim, prežil to 😁 sama posúvam všetko aj kamoškam príp. ak nemám nikoho, tak v darovacej skupine na FB aj neznámym mamičkám. Veľa sme podostávali aj my. Nemám s tým žiadny problém. Radšej z druhej ruky next, ako nové sinsay..

luci_ba
12. okt 2021

@vahcaac my kupujeme čisto nove. Ak by mi nejaké použité veci posunula rodina, tak by som bola ok, ale od cudzích nie. Potom radšej vynosene veci podarujem ja niekomu. Ved ani ja nenosim oblečenie po cudzích, tak nasmu vytúženemu zabezpečím nove. Je to ale vec názoru.

Strana
z2