Aký prací prášok používate na biele prádlo?

modrenoznice
3. nov 2014

Ahojte baby, aky praci prasok pouzivate na biele pradlo? Hladam nieco osvedcene z coho mi pradlo v buducnosti nezasedne ale sa krasne rozziari 🙂 periem cisto biele bavlnene kosele do prace do kancelarie na 60°, zatial pouzivam prasok Ariel ktory mi uz dochadza. dakujeeem 🙂

ichbinich
3. nov 2014

@modrenoznice:
Urcite prasok, nie gel. Ja mam uz roky DenkMit z DMka, a som s nim spokojna. Z klasickeho Persilu som mala prach az piesok pod vesiakom, asi tie latky dodavajuce objem prasku (tzv. pomocne latky), neviem. Odtvedy som ho uz nekupila. Ariel mam gel na farebne, ale nie prasok na biele.
Na jednorazove vybielenie odporucam tie oxi bielidla, co sa predavaju extra. Taky maly sacok, prihodi sa k prasku a vybieli. Maju to od roznych firiem.
Casto sa traduje ako tip pouzit prasok na pranie zaclon, lebo tie obsahuju ovela viac optickych bielidiel a zjasnovacov ako bezne prasky.
Ale ak si spokojna s Arielom, tak si ho zase kup 😉 Prave mi tu blika reklama, ze v DMku maju za body 25% zlavu na pracie prostriedky 😉 😀

modrenoznice
autor
3. nov 2014

Praveze uz nechcem ariel, aj ja uz par dni uvazujem bud o Formile prasku z Lidla alebo o DM prasku lebo ich vela ludi chvali, asi ten Dm vyskusam 🙂

ichbinich
3. nov 2014

@modrenoznice:
Na Formil z Lidlu som pocula tiez iba chvaly... ale sama som ho neskusala. Tie DMkove mam rada, lebo nie su prilis parfemovane, mne to vyhovuje. Aj s vysledkom som spokojna.

martuskask
3. nov 2014

ja používam ariel alebo prášok z DM, ale kupujem ich v Rakúsku, sú omnoho lepšie. Taktiež aj aviváž.

janaiva
3. nov 2014

Nedám dopustiť na DenkMit z DM + kryštalickú soľ. Inak DenkMit aj podľa test magazínu vyšiel ako najlepší prášok na pranie a pritom je aj o polovicu lacnejší ako persil. Nie vždy je vysoká cena aj zárukou kvality. Z persilu mi šaty vždy zatuchli, nevoňali. A potom som si pozrela recenzie na webe a odvtedy len DenkMit.

stanislavao
3. nov 2014

@modrenoznice podla mna je najlepsim pracim praskom Persil sensitive. pradlo je krasne snehobiele aj niekolko rokov. a obcas k prasku pridam aj Ariel profesional odstranovac skvrn. pouzivam aj ked nikde nie su skvrny, lebo mam pocit, ze to pradlo je potom este krajsie, jasnejsie biele.

kazunomiya
3. nov 2014

@modrenoznice bezny Maxi Trat z Lidla nam vyhovuje, ale na plienky a detske pradlo som si kupila cisty perkarbonat sodny a TAED na jednej stranke (Ecohome - neviem, mozno to predavaju aj inde), vynikajuco to funguje, je to ekologicke, zmakcuje vodu, aj pradlo - nezasedne, ak je stvrdnute, zmakne.

nanulik
3. nov 2014

ja som dlho pouzivala formil z lidlu, potom som skusila lel z lidlu ale ten neodstranil vsetky skvrny, takze sa vraciam k formilu, ten je dobry. a chcem aj denkmit z dm skusit

miku1
3. nov 2014

@modrenoznice Dlho som používala Perwol, ale nakoniec som skončila pri lacnom Formile z Lidlu a som s ním maximálne spokojná. Používam aj na farebné prádlo a taktiež aj ich prípravok na škvrny Mr. Washer. Urobia mi rovnakú službu ako všetky drahé prášky a odstraňovače škvŕn.

zuj
3. nov 2014

ja pouzivam Ariel Sensitive gel, kupujem v Rakusku do zasoby🙂 Avivaz mam z Lidla - tyrkysova Dal Via

safranca15
3. nov 2014

@janaiva ten denkmit je vhodny aj pre deti?

ichbinich
3. nov 2014

@safranca15:
Dcera ma v zime extra suchu plet az atopicky exzem, ale normalne periem jej veci v "obycajnom" DenkMit prasku. Ak ma prave velmi poskodenu plet, pouzivam DenkMit Ultra Sensitiv, ten je bez parfemov, dokonca ho odporuca aj nemecka asociacia atopikov.
Mam prasok na biele aj na farebne, s oboma som spokojna.
A prihodit sodu k bielemu pradlu je tiez stary trik 😉 A este aj dezinfikuje. Davam na pocikane veci a uteraky.

bonaqa2013
3. nov 2014

Persil - na biele prádlo a DM prášok na ostatné....

safranca15
3. nov 2014

@ichbinich a kolko tej sody do tej pracky davas?a ten denkmit sensitiv kolko stoji?diki

izuskam
3. nov 2014

@modrenoznice ahoj prave dnes som kupila v Lidli Formil na biele pouzivam ho uz dlhsie a som spokojna. Fakt mi pekne vyperie a manzel je tiez spokojny ze biele kosele do prace ma biele ;)

ichbinich
3. nov 2014

@safranca15:
Uj, podla navodu... 😉 Myslim, ze 3 polievkove lyzice. 1 PL = 15ml, teda to vychadza na 45ml. Mam v tom sacku so sodou malu odmerku (mimochodom z DMka 😀) a tou si to davkujem.

Ten sensitiv vychadza tu v Rakusku myslim na 22 centov na jedno pranie, je tam 20 davok, takze palec krat Pi to vychadza na cca 5€ za balenie. Tak sa mi zda, ze to bolo, ked som ho kupovala naposledy. To som ale tiez vyuzila taku bodovu akciu 😉 😀 Ak zbieras DMkove body, tak sa to oplati. Inak ultra sensitiv maju aj gel na farebne (biela flaska) a v niektorych predajniach aj avivaz bez parfemu iba na zmakcenie pradla.

junova
3. nov 2014

Všimla som si, že v poslednom čase mi prádlo po vypraní smrdí. Používam prevažne gélové kapsule persil. Problém bude asi v práčke, ako ju vyčistiť?
@izuskam
@miku1
@safranca15
@ichbinich

ichbinich
3. nov 2014

@junova:
Ako prve daj oprat prazdnu pracku na minimalne 60°C s cisticom na pracky. Mavaju hocikde v drogerii. Ak sa ti nechce nikde ist, hod tam sodu, kyselinu citronovu alebo nalej octu.
Men prasok a gel, nepouzivaj IBA gel, ten zanasa pracku a potom to smrdi. Takze ked peries napriklad uteraky, daj prasok. Na bluzky si daj tie kapsuly a podobne.
Pracku nechavaj ovtorenu a suflik na prasok povytiahnuty, aby sa mohol vysusit. Vycisti filter na pracke. Utri aj tesnenia. Ja kolko razy kukam, ze co mi to ide z filtra oproti, resp. co je nalepene na tom tesneni.

tinkakosice
3. nov 2014

ja pouzivam len persil expert prasok,nie gel,prasok vycisti viacej aj vybiely pradlo,,vyskusala som uz viacero pr.praskov no som spokojna s persilom,a ak mas nieco zaspinene,tak si to namoc vecer do vody aj s persilom a nemusis v rukach prat,mne to vyjde samo,s teplou vodou 😉

junova
3. nov 2014

@ichbinich Dakujem, skocim do Dm kúpiť niečo na čistenie práčky. A kúpim aj prach na pranie, nielen kapsule.

ichbinich
3. nov 2014

@junova:
V DMku maju aj taky cistic vlastnej znacky, ked tam uz budes 😀

klincek
3. nov 2014

@modrenoznice skus klasicky (sypky) prasok zn. Denkmit z DM. maju dve velkosti balenia, kup si najprv mensie na skusku - ale podla mna sa ho uz nevzdas🙂. ak treba riesit aj flaky, predpieram zlcovym mydlom (tiez DM, asi 1,20 € za 100g).

miku1
3. nov 2014

@junova Ja čístim práčku už len octom. Každý mesiac vlejem do bubna 1 l, pustím program na 90 stupňov a nechám na prázdno preprať. Zároveň pridávam ocot aj do každého prania.

niki101988
3. nov 2014

@modrenoznice Skús prášky od EURONA CERNY sú eko a neviem čo všetko ešte, prvotná investícia je síce vyššia ale efekt stojí za to. Stačí máličko na jedno pranie a vydržia dlhšie ako klasické prášky

janaiva
6. nov 2014

@safranca15 Predáva sa aj denkmit sensitiv, ktorý je určený pre detičky. A je podstatne lacnejší ako lovela.

vajanka
6. nov 2014

neviem ci poznate tuto znacku, pouzivame ju nie dlho, ale dobre vyperie, nadherne vonia, videla som ju minule aj v Kauflande a teraz je na nu zlava 30%na pracie prasky http://goo.gl/d51YlN

kikuska111
15. okt 2020

Perwol refresh a lenor tyrkysovy uzastna vona

kikuska111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tindes
1. sep 2021

@modrenoznice -budete sa smiat,ale ja som omylom raz dala ten cerveny woolite na farebne-a odvtedy uz len ten-nadherne ziarive biele pradlo ☺️

ninah1486
9. feb 2022

ja od znacky almawin a klar