icon

Bez čoho by ste sa nezaobišli pri bábätku?

patinqaa
24. sep 2022

Žienky, čo považujete ako najlepšiu kúpu pri zaobstarávaní výbavičky alebo bez čoho by ste si prvy rok dieťata nevedeli predstaviť (typ oblečenia, elektronika, hračky a pod)☺️

anicka176
24. sep 2022

Zavinovacie body, všeobecne oblečenie, ktoré sa rýchlo oblečie😊

belllinka
24. sep 2022

Odsavacka soplov na vysavac

sandyan
24. sep 2022

Za mna urcite monitor dychu

gladys_07
24. sep 2022

Este mi napadlo pri obleceni - nic s kapucnou. Teda uplne vrchny overal do kocika jasne, mozes, ale skor pod overal, pripadne na doma mikinky, vyzera to rozkosne ale strasne to zavadzia, hlavne pri malinkych detoch co len lezia. Kopec som ich podostavala a lezali ladom, dokupovali sme svetriky

lesankavh
24. sep 2022

Hojdacie kresielko a kočiar 👌nosič som nevyužila vôbec,moja dcéra je kočiarová a kresielko je super .
Dám si ju kde potrebujem .

simona92101
24. sep 2022

@patinqaa kocik..najazdenych milion km 😃,postielka,hojdacie kresielko,a mojkacik látkovy-ukludnovadlo az doteraz

barbie1981
24. sep 2022

Monitor dychu, zavinovacie body, vankúš, fusak, bavlnené plienky ostatné veci moje deti odmietali ( šatka, nosič, kresielko, nezaujímal ich ani kolotoc) vysielačky sú dobré ak bývaš v dome v byte ich nebolo treba, odporúčam nekupovať veľa a niektoré veci si požičať , aby si zistila či ich budeš vôbec potrebovať

maryetta
24. sep 2022

U mna uplne top boli overaliky. Aj pyzamka. To som in davala 2roky. Vkuse. Prvy syn ma fotky ibav tomto 😂 den noc.
Aj ku dr som nosila overalik-pyzamko a na to som dala ak bola zima nohavice svetrik. Alebo hruby overal. A dr bola nadsena ake je to rychle. Prakticke. A pohodlne pre mna a babo. Ze si okolo neho rychlo porobim a nemusim nim natriasat a hlavicku rucky. Pancusky nazberat….
Tri deti a pri kazdom nieco ine. Ale nosic bol pomocnik. Pri druhej dcerke aj fit lopta a perinka-tu napr prvy nezniesol.
Nemala som ani prebalovaci pult-deti iba na posteli som prebalovala kedy som ich nechala sa aj ponatahovat. Popretacat. S prvym som pri kazdom prebalovani aj cvicila-to si na pultiku neviem predstavit.
Aj ak je dieta malinke je super deka do vajicka. Kedy si dieta zabalis a ak ides na dlhsiu cestu v aute vies potom raz dva odkryt. Pripadne ze prides k dr v cakarni nemusis hned babo vyzliekat lebo je hlruco len odkryt.

patinqaa
autor
24. sep 2022

@patinqaa odpoviem takto hromadne
Dakujem kazdej za rady, zapisala som si co som nemala ma zozname.
Viem ze kazde dietatko je ine ale kazda mama sa aj chce pripravit na jeho prichod co najlepsie ❤️

patka06
24. sep 2022

Hlavne nenakupuj veľa dopredu, sama postupne uvidíš, čo by si využila.
Všetko vieš dokúpiť, ak ti bude chýbať, horšie je zbaviť sa zbytočností, ktoré ti doma zavadzajú a zbytočne si do nich investovala.

aurorastone
24. sep 2022

@patinqaa ohrievačka na vodu, ľutujem ze som nekúpila hneď, išla zo začiatku 24 hodin, teraz už len na noc

mimi2120
24. sep 2022

Nosič, vankúš na kojenie, penova podlozka na zem, hrazdička a prebalovaci pult.

betulinka1
24. sep 2022

@patinqaa bez starych rodicov 🤣🤣🤣 ostala som na maleho sama, takze bez ich pomoci si neviem predstavit ako by som to pri kolikovom bábätku dala.

zuzuliennka1
24. sep 2022

ja som napr. absolutne nenosila - takze nosic/satka u mna zbytocne, rovnako monitor dychu som nemala
naopak kameru nad postielku sme vyuzili maximalne

angelovka
24. sep 2022

U nas nosic, monitor dychu angel care, avent mixer 2v1

simonatom
24. sep 2022

Monitor dychu Nany, video pestúnka Avent, nosič - mám od be Lenka, penová podložka na zem, prevalovaci pult, parný sterilizator Chicco. 🙂

bielavila
24. sep 2022

U mna urcite monitor dychu, bez neho by som sa nevyspala a madrac cocon baby, perinka mimi, rektalna rurka, hojdacka na kocik, strieborne klobucky, pavlovicova mast, lanolinova mast, kalciova mast, odsavacka medela, zrkadielko do auta, deka z ovcieho runa

lelluska
24. sep 2022

Mne sa vyplatila dobre zásobena lekárnička. A to z dôvodu, že strašne vela liekov máva casto výpadky. Prvy rok som fungovala len zo zásob, čo som si urobila pred pôrodom a keď aj niečo bolo treba, alebo pediatrička odporučila všetko som mala doma po ruke.

penelope2066
24. sep 2022

Hlavne nekupuj dopredu zbytočnosti 😁 Radšej kup za pochodu čo bude treba.Za mňa určite monitor dychu,to je TOP a základ.Obcas sme využili aj hojdacie kreslo.Od istého obdobia bola úplne super hracia deka s hrazdičkou,tam sa malý dllllho prebavil.Mali sme na začiatku aj kolísku na kolieskach,úplne super vec.Ale my sme ju mali zaistenu aby sa nehojdala.No to premiestnovanie kam som potrebovala bolo super.
Za mňa úplná zbytočnost ohrievacka a nosic.Absolutne sme nevyužili.

dejzyna
24. sep 2022

@patinqaa jednoznačne ergonomický nosič, monitor dychu, kamera, bodynka zavinovacie, dupačky a hojdačka. A keby som mala mať ešte niekedy druhé dieťa, tak určite by som išla do bavlnených plienok a nie jednorazových 🙃

ivangeline
24. sep 2022

Dupacky,plienky, prso,nosic. :D

sonava
24. sep 2022

@patinqaa za mňa určite
-nosič (kde sa nedalo s kočíkom alebo keď pri večernom placi nič nepomáhalo veľakrát nás zachranil)
-kamera (príp.videopestunka)
-lahko mobilna postielka/lehátko (mali sme chicco 4v1 baby hug a do roka sme ho využívali každý deň)
-prebalovaci pult (len do polroka kým ešte nebola veľmi mobilna,potom sme ho predali) okrem prebaľovania bez bolesti chrbta sme sa tam hrali, cvičili, obliekali, kremovali po kupani a pod

acsa
24. sep 2022

@patinqaa monitor dychu a hniezdo 👍

kristiii
24. sep 2022

@patinqaa keď to tak čítam, skoro nechápem ako mohol môj syn vôbec prežiť 🙂(drvivú väčšinu zo spomínaných veci sme nemali). Čo boli za mňa top veci, ktoré nám sadli bol sudocrem, oilatum do kúpeľa, čo sa týka oblečenia spomínané overaly či pyžamká a svetríky, z hraciek môj miloval kolotoč na postieľku, mal aj cumel a aj napriek tomu, že som dosť dlho kojila, som ho na radu pediatricky naučila aj na fľašku, čo sa mi neskôr, keď sme začali kombinovať s UM veľmi osvedčilo.

fineta
24. sep 2022

Až pri treťom dieťati som kupila (aj to z bazosa) vaničku s prebalovacim pultom v jednom. Používali do roka denne a kríže ma za to odmenili. Takze toto sa ujalo. Dudle, fľašky zbytočné, pretože babatko ich zrušilo na prvú dobu. 🙈 Monitor dychu aj pestúnka tiež nenašli u nás čestné miesto.🤷‍♀️ Takže dosť zbytočností len preto, ze som mala veľké oči a nechala sa zlákať dobrým marketingom. 😁😁
@patinqaa

lusyc
24. sep 2022

Šatka, nosič, kočík do terénu, monitor dychu, zavinovacie body, puncosky, overaly -pyzamka, co sa rozopinaju na cvoky na obe nohy a od krku dole.

panda21
24. sep 2022

Pri prvom som nakupila všelijaké blbosti. Teraz pri druhej vyuzivam iba nosič a šatku. U nás jediná investícia čo sa oplatila je - nosič, šatka, video pestunka. A veci čo nám boli úplne zbytočné - postielka, monitor dychu, prebalovaci pult, vanicka na stojane, odsavacka, fľaša, dudel,kresielko. Obe spia somnou v posteli, čiže postielka ani monitor dychu neboli nikdy využívané, kojim, takže flasa a dudel tiež nič. Prebalujem na posteli alebo zemi, takže vanicka a pult tiež mínus 😅 a kočiar je vec, bez ktorej by sme sa tiež zaobišli. Starší začal kocik akceptovať až po 1,5 roku aj to iba na výlety 😁

fineta
24. sep 2022

@lusyc ano, presne, kocik do terénu ešte, na ten som zabudla. To bol skvelý nápad kúpiť za pár eur taký na doma. 👍🏻

klaudinkad
24. sep 2022

@patinqaa pri prvom dieťati odsávačka hlienov na vysávač, podložka skladacia na hranie super vec.
Pri druhom ešte +nosič a video pestúnka

dollyzv
24. sep 2022

Určite monitor dychu,prebaľovaci pult,polohovateľná jedálenská stolička až do ľahu a mali sme aj takú menšiu postieľku čo sa dalo využiť aj ako kolíska na kolieskach 🙂 ale teda tie prvé 3 veci boli pre mňa top ;)

babokaaa
24. sep 2022

@patinqaa KIDVAK 👌🏻🙏🏻