Čím vyčistím starú postieľku?
Ahojte. Mam 38 rocnu drevenu postielku po mne . Cakam dieta v marci
Chcela by som sa spytat. Uz som ju ocistila od spiny a prachu kedze bola roky v pivnici no viete mi poradit cim by som este mohla ju lepsie vycistit? Dakujem
@nikuska6478 Aj ja by som ju osmirglovala a nastriekala ju farbou v spreji. Ak by si to natierala so stetcom (a nerobila by si to po tenkych vrstvach na velakrat) mohlo by ti to zacat stekat a nevyzeralo by to dobre.
farba v spreji je vhodná pre dieťa ? to asi nie, treba sa pozrieť v predajni farby -laky, normálne dostať farby vhodné na veci pre deti, rôzne farby. a ako vyčistiť ? - zriedený roztok sava, a dobre vysušiť, vyvetrať.
Ja som ju po osmirglovani natrela na bielo farbami vhodnymi pre deti
@nikuska6478 My máme tiež starú postieľku, jednu manžel aj ošmirgľoval a nalakoval a nakoniec sme zistili, že nám nepasuje do izby a nemáme do nej matrac, lebo mala iný rozmer. Tak nakoniec sme našli inú a tú sme len vyčistili a nalakovať ju manžel už ani nestihol, lebo už som išla rodiť. 😀 Teraz som aj rada, lebo malý ju obhrýza, idú mu zuby a kedže je stará je mi to jedno. Nie je nafarbená, takže aspon neožužle nič toxické, čisté drevo mu chutí. 😀
@nikuska6478 jeeej taky poklad 🙂 kedze v tom obdobi sa bezne pouzivali farby s obsahom olova a podobne nadhery ja by som ju rozobrala, poriadne vysmirglovala a natrela nejakym neskodnym lakom...
@nikuska6478
@cacianka
@jlp
@maslenka47
Su aj farby v spreji, ktore by nemali byt az take skodlive, su ok pre deti. Raz som taku kupovala. Treba brat do uvahy, ze dieta to moze casom ohryzat. No zdrava samozrejme nie je ziadna farba.
Ja osobne by som kupila postielku novu (v ikea stoji nova 35 eur).
Ale ked sa rozhodla zakladatelka ist radsej do cistenia/renovacie (lebo ma k postielke nejaky citovy vztah), tak myslim, ze je jedno ci to vycisti savom alebo natrie/nastrieka farbou, je to rovnako skodlive...
Sú farby, ktoré sú výlučne pre detský nábytok, a ako píšu vyššie, ošmirglovať a natrieť....bude ako nová 😉
@maslenka47 použiť len ako dezinfekciu, znova umyť, vysušiť, dobre odvetrať a potom natrieť farbou vhodnou pre deti.

@nikuska6478 osmirglovat a nanovo pretriet, alebo aspon prelakovat