Čo do pôrodnice?
Ahojte, viem, že je toho plný internet, ale pre istotu sa spýtam aj vás tu. Čo zbaliť pre seba a pre bábätko do nemocnice? Máte niečo overené, čo treba a napr. na internete to nie je spomenuté? Ešte som chcela ak niektorá z vás vie názov nejakého spreja na zrýchlenie hojenia rán zospodu a krém na bradavky, budem rada. Ďakujeeeem❤️😀
Keď čítam túto diskusiu tak sa až desím rodiť na Slovensku 😳 prvýkrát som rodila v Anglicku a tam nie len že bolo dosť toaletného ale dokonca mi každé rano prišli a pýtali sa ma, čo z menu si dám, či mám nejaké alergie alebo preferencie. A samozrejme to doniesli aj s priborom 🤦♀️ to bola obyčajná štátna nemocnica kde som neplatila ani cent. Mala som aj epidural. A po cisárskom púšťajú do dvoch dní, pri normálnom pôrode do pár hodín.
@mamazuk no u nas jedine ked si zaplatis kocha 1400e mas vsetko. Ale ja son tam nebola spokojna so zmluvou cize druhy porod bol v statnej antolska a teraz idem Zas na antolsku. Tych 4-5dni vydrzim kedze som bola za mou zivot v mnohych nemockach a viem ze je to vsade zle ale mne to nevadi uz ozaj nech som len zdrava aj babom ostatne je bokom
@andrea_prestastna no to je tiež riadna suma. Ja by som to asi dala aj v štátnej pokiaľ by som mohla mať nadštandard izbu aby som nemusela byť s inými. Čo ma desí je strava, lebo som vegan a viem aké tu s tým majú všetci problémy. Ale áno, zdravie je presnejšie 🤞🤞
@mamazuk presne toto mi hovorila jedna známa, čo má za sebou dva porody v Anglicku- Z toho druhý podotýkam domáci- Vybrala si sama!🙂😉 pri prvom do 5 h preč z nemocnice, to si ja fakt neviem predstaviť – asi som fakt “rozmaznaná”😅
@malinoismum ja som šla po cisárskom na druhý deň domov. Manžel za nami nemohol (covid) na izbe sme boli 4 a všetky oddelené zastenou. Bolo to desne. Plus do malého tlačili UM stále 🙄
@mamazuk aj by som ti dala páči sa mi to – ale úprimne – vôbec sa mi to nepáči však vieš ako to myslím …:( chvalabohu že ste v poriadku🙏🏽☺️♥️
@malinoismum sme, kojime doteraz a to má už 21m 😊😊
@mamazuk ako urcite je super hned byt doma,ale ako riesia ak babo dostane silnu zltacku? Bo ja som bola s prvym 11dnu a s druhym 10 dni v porodnici skrz zltacku a treti ju nemal tak na 4.domov
@mamazuk a davas si nieco na tvorbu mlieka?
@miminka1986 no tak mali sme pravidelné kontroly, keby mal žltačku tak samozrejme hneď ideme naspäť. Nedávam si nič, snažila som sa čo najviac kojit hneď od začiatku, mať ho na koži a tak. Ale vlastne asi som pila nejaký čaj na kojenie ale to tak asi všetko.
Ja som rodila 2x na Antolskej a nemozem povedat polkriveho slova co sa tyka umeleho mlieka tak absolutne nikto do mna netlacil iba pri malej lebo mala 2,5kila ale bola plne kojená ze aby som davala aj umele lebo aby pribrala pekne atd...prvorodička tak som dala na radu lebo som sa bala ze nas tam nechaju dlho :-/ ale pri malom to bolo s mliekom o 1den spustenia neskor ale umele mlieko som mu dala pre to lebo uz zacal plakat od hladu lebo sa mi spustilo az na 2.den inac keby skor tak ziadne umele a stalo sa mi ze bolo skysnute pokazené 2.krat som isla a oba krat bolo skysnute tak som ich uz na to uporoznila normalne neverila ze pokazené?? Ja ze ano pokazené proste som to citila fuj isla ma presviedcat tupana inac maly ma rok a stale kojeny super hlavne prikladať prikladať prikladať hned od zaciatku
@beatrice1111 ak sa chystas rodit prirodzene, tak pre priprad, ze ti uz doma odtecie plodova voda priprav si aj vlozky na inkontinenciu a do auta podlozku na prebalovanie co das po seba lebo mne ked odtiekla doma plodova voda a kym som sa dostala do nemocnice tak to len tieklo a tieklo a nejako ma na to nikto neupozornil, ze toto sa bude diat. Ja som pouzila normalne vlozky co som mala pripravene, ze pouzijem po porode, no tie sa rychlo premocili.
a zabal si vela vody a jedla. Tym, ze nabieha mlieko a zacnes kojit (ak planujes), tak to spotrebuje hrozne vela tvojej energie a budes VKUSE hladna a smadna 🙂
@mamazuk tu by sa asi ma kontroly vyprdli. ale keby tak funguje stat a zdravotnictvo bolo by to automaticke.
@lylyjana to je super typ s tou cestou...ja cakam 4.a ani raz mi sama neodtiekla voda....keby sa tak stalo teraz asi by som dopadla ako ty.dakujem.....a smedna som bola vzdy pri kojeni

@st_277 vinea je super na tvorbu mlieka ale ma byt vybublinkovana aby nemalo babo koliky