icon

Čo do pôrodnice?

beatrice1111
2. jan 2022

Ahojte, viem, že je toho plný internet, ale pre istotu sa spýtam aj vás tu. Čo zbaliť pre seba a pre bábätko do nemocnice? Máte niečo overené, čo treba a napr. na internete to nie je spomenuté? Ešte som chcela ak niektorá z vás vie názov nejakého spreja na zrýchlenie hojenia rán zospodu a krém na bradavky, budem rada. Ďakujeeeem❤️😀

Strana
z2
hviera81
2. jan 2022

za mna repik tam dole
a do porodnice - ja som bola chvilu aj na gynekologickom, a co som rada ze som mala bol hajzlak. ako fakt. 🙂 a jedlo so sebou. zelenina a ovocie tam boli fakt ze minimum, vela suchej stravy, rozkov, chleba a potom sa mas ist vytoto 🙂

st_277
2. jan 2022

@beatrice1111 rosalgin si kup ten mi fakt pomohol a este x ludi mi hovorilo ze si mam zobrat odsavacku elektricku do porodnice a nebrala som to vazne a velmi to lutujem, fakt si ju zober a odsavaj hned od zaciatku nech sa ti spusti mliecko ja som s tym mala potom problem. Aventka elektricka je celkom fajn, ak sa ti nechce to drzat kup si aj ten pas ktory ti to bude drzat. Zober si aj keksiky a vineu (ja nejem sladke ani nepijem sladke vody ale ver mi ze po porode ked som lezala by som za esicka alebo bebe a nejaku fantu/vineu aj zabijala😂)

vanda323
2. jan 2022

@hviera81 Presne to pečivo......v Lidli predávajú ovsené kaše čo stačí zaliať vodou plus z domu bananyy a máš ranajku

waity888
2. jan 2022

Cicatridina sa tuším volá ten sprej na hojenie rán,už ho mám zbalený aj s rosalginom. Krém na bradavky je milión značiek, kúp si v lekárni nejaký,to je myslím úplne jedno..ja si beriem aj vlastný príbor čo mi poradili. Matysak a senovku s benediktom na rozbehnutie mlieka. Pri prvom som to zanedbala a išlo to tazkoo . A super tip pre mňa- suchý šampón 😁👍 A ešte jeden taký tip odo mňa- na stránke pôrodníc píšu vždy že dve košele na kojenie. To si ani neviem predstaviť žeby som mala len dve, v jednej porodis a potom v druhej čo budeš behať zvyšok pobytu? Takže vezmi viac 😊

tomcimka
2. jan 2022

@beatrice1111 odporúčam sáčky na smeti (aspoň u nás koše neboli na izbe,ale na chodbe), sáčky (igelitové tašky na špinavé prádlo). Súhlasím s @waity888 : treba viac nočných košieľ (najlepšie na zips).

enoula
2. jan 2022

Kosela jedna na den rataj, papuce/slapky do sprchy. Mala cola/Pepsi na zdvihnutie tlaku a energie po prebdenej noci

nwnw
2. jan 2022

@beatrice1111 taku tu malu lampu do zasuvky za 5€ aj zTesca. Na izbach boli bud nad postelou rovno do oci alebo stropne. Nonedalo sa pri tom spat 😠.

malinoismum
3. jan 2022

Za mna SOĽ !!! 😉

banalu
3. jan 2022

@beatrice1111 okrem spomenuteho, rychloschnuce uteraky aspon 2 rozne farby, jeden cisto pod nohy a jeden na utieranie, budes chodit curat do sprchy alebo po potrebe sprchovat spodok. Obycajny by sa mi nevysusil tak rychlo a utierat sa mokrym je neprijemne

daniela1911
3. jan 2022

Ten príbor určite… zapožičiavali, ale na druhej strane boli prekvapení, že to neviem. Ja som bola v šoku. Myslela som si, že je 21.st.
Na dezinfekciu a hojenie Rosalgin.
Ja som mala na posteli takú tu jednorazovú podložku zdravotnícku 60x90, bolo to super, vymenila som si keď bolo treba, vzdy čisté a hygienické. Viem, že niekde to dávaju, ale či jednu alebo viac ks neviem. Pani vedľa dosť krvácala, sestrička jej len hodila čisté obliečky, že si má prezliecť 😀🤦‍♀️
A mne sa osvedčila baby voda, nemala som chuť na bublinky a aj som sa trochu obávala kvôli kojeniu.
Odsávačka je tiež super, niekde požičiavajú už aj elektrickú.
A čo sa týka jedla a nočných kosiel, to je vec, čo ti muž donesie, alebo aspoň pošle po sestričke. Nejakým balením jedla by som sa nezapodievala. Potom tam niektoré vypadali ako na výlete (a to covid nebol a návštevné hodiny denne, kedykoľvek).

stellaaa
3. jan 2022

@beatrice1111 na prsia je velmi dobra masticka Dr.J
HOJ-PRSIA HOJ.a nevad ak dieta prikojeni to olize lebo obsahuje aj fenikel co pre babatkove brusko je super.Ja som ho vyskusala.ako 3 masticku a mne je top...a neni ani velmi draha.

slamka555
3. jan 2022

@beatrice1111 Ahoj urcite tu odsavacku vezmi ;) , krem na bradavky moze byt aj Bepanten 🙂 Sušene slivky su dobre na stolicu ;) a sprej zospodu Chlorofil ;) , ja som ho mala 2krat a super pomohol 🙂 len pozor je hrozne zeleny vsetko co nim zastriekas bude zelene 😅A vezmi nejaku malu decku aj babatku, ked sa narodi a budes ho mat pri sebe na izbe a pridu pani upratovacky, dosiroka rozdrapia okna 🤦, az ho trosku zahrejes ;) aspon uz nas to tak bolo 😏, aj na izbach nebolo ktovieake teplo, takze ked bolo babo snami na izbe , bola som rada, ze mam prenho tu decku a mozem ho prikryt ;)

andrea_prestastna
3. jan 2022

Vlozky poporodne, vlozky do podprsenky, kojenecke podprsenky

sjuzn23
3. jan 2022

Za mna cicatridina aj sprej aj cipky dokonca po 2.porode som ho používala kratšie uz ma to tak nebolelo a hojila som sa rychlejsie a lepsie 🙂 hned po porode nam to povedala doktorka ktora ma odrodila pri 1.porode takze pri 2. Som vedela kedze som rodila 9/2019 a 1/2021

sjuzn23
3. jan 2022

@beatrice1111 hlavne si zober nieco na jedenie co ta zasyti ja som bola vďačná ked mi poslala svokra aj kura aj bryndzové halusky mala som na 2 dni parada no ahlavne nieco sladké 😄

ukulela
3. jan 2022

Na bradavky lanolin a naplaste multimam. Kuchynske papierove utierky namiesto utetaka na utieranie dole po sprche. A cikat v stoji v sprche zo zacoatku, ak yam bude sitie a rany.

zuzu13487
3. jan 2022

@beatrice1111 Okrem vyššie spomenutého si určite pribaľ aj hroznový cukor-cukríky, hroznovú šťavu -Matyšák alebo lacnejšiu verziu z DMky a z rodiny keď ti niekto na večer donesie vajíčkovú polievku s domácim chlebom, tak budeš mať mlieka kopec 👌 teda u mňa zabralo po oboch pôrodoch

malinoismum
3. jan 2022

Nabijacku na mobil ☝🏼

kikiballa
3. jan 2022

@beatrice1111 ja som mala zbalené malé uteráčiky na utretie sa po sprchovaní. Po pôrode som mala neskutočnú chuť na sladké ( za červenú vineu by som vraždila) odporúčam si vziať niečo na zakusnutie ( proteínové tyčinky, ryžové chlebíky) ešte tu niekto spomínal malé svetielko,to si teraz budem baliť ako prvé. Všetko ostatné ti vedia priniesť.

momkah
3. jan 2022

Čo mňe v rýchlosti napadlo: toaletný papier, viaceré nočné košele, veľa veľa veľa popôrodných vložiek (aspoň ja som ich minula aj za vagón), aspoň dvoje papuče - z toho jedny do sprchy. Viaceré uteráky,ak nestihnú preschnúť. Župan,niečo pod zub sladké,aj Vineu a pod.A čosi na podporu mlieka a na hojenie.

jany55
3. jan 2022

@beatrice1111 Urcite treba vziat podlozky pod seba na postel, v BA na Antolskej ich nedavali, vlozky veeela, urcite elektricku odsavacku, multimam lanolin mast mne veľmi pomohla a na ranu tam dole som mala Bionect, lebo Cicatridinu sme nemohli zohnat..urcite aspon 4-5 kosiel, caj na podporu tvorby mlieka, hroznovu stavu, ovocie a zelenina lebo za cely "pobyt" som mala 1 jablko..drzim palce! 🙂

django871
3. jan 2022

@beatrice1111 poporodne vložky, tych počet som podcenila, voda vo fľašiach. Hoci všade píšu hroznový cukor na sálu, ja som vedela, že si balím soľ a tú som cmúľala 😄 a viac uterákov a ovocia.

chances
3. jan 2022

@beatrice1111 ja som si okrem popôrodnych vloziek brala aj balenie jednorazovych inkontinencnych nohaviciek. Viem, ze sa odporucaju jednorazove priedusne nohavicky a priedusne vlozky bez igelitu atd... ale predovšetkým v noci som velmi ocenila, ze som stale netrpla, ci mi nieco niekde nepreteka...

chrumka333
3. jan 2022

@beatrice1111 fľašu so sosakom, babylove lanolinova masť, pamlsky ja som mala ovocné kapsičky, horkú čokoládu a hroznový cukor.

lacibo
3. jan 2022

@sjuzn23 a kde si to skladovala? Bola na izbe chladnicka? 😄 ja som naopak bola cisto len na strave v porodnici a mozno aj vdaka tomu som uz po tyzdni mala dole 10 kg..jedine co mi muz doniesol bola kojenecka voda a vinea na pitie

5esicko
3. jan 2022

Baby a to keď ste brali odsávačku,tak len na rozbeh mliecka alebo ste využili aj to odsate a nejak ste to bábätkám dávali? Ja som nemala ani raz odsávačku, tak sa len nad tým zamýšľam,či to je čisto len na rozbeh alebo ste hneď aj tým mliekom prikrmovali alebo ako 🙈ďakujem za odpoveď 🙂

daniela1911
3. jan 2022

@5esicko ja som nepoužila, mlieko sa spustilo samé… ale bola tam mamina čo mala strašne veľa mlieka a boleli ju prsia, ta odsavala často a mlieko si brali sestričky. Ale ako boli dohodnutí neviem, či jej to len mrazili, alebo to nechala pôrodnici, ak zas darované mlieko musí mat aj nejaký rozbor…, určite ho len tak nedajú inému dieťaťu, v minulosti to bolo inak, ale teraz, neviem 🤷🏼‍♀️

aurorastone
3. jan 2022

@beatrice1111 mne jedine co chýbalo bolo viac košieľ, som rodila cez leto takže bola by som vymenila cez deň kľudne aj 3 a to som tam bola 6 dní 😅... Podložiek a vloziek som mala plný kufor a netrebalo mi ani jednu, všetkoho nám davali dosť, sprej som mala cicatridine a teda používala som ho od začiatku ale mala som len jeden malý steh tak neviem posúdiť aké by to bolo bez neho, a a tiež super vec sieťované gatky, bez nich mi teda vložky nedrzali poriadne....stravu sme mali fajn ja nie som náročná, akurát mi muž doniesol za dozu paradajok a to som ani netušila že by som ich nemala jest 🤦‍♀️

lucinkak87
3. jan 2022

@stellaaa toto bola top masť na bradavky

evaachesa
3. jan 2022

Ja som si brala na pôrod veeeľku pánsku košeľu s krátkym rukávom (kúpila som v sekáči), čiže len som potom rozopla gombíky a nemusela som vyťahovať košeľu keď mi priložili malého. Po pôrode som mala 3 košele už normálne na dojčenie. Kľudne by sa aj 4ta zišla. Keďže som mala problém so stolicou, tak ku koncu teho som užívala lactulosa biomedica sirup a ten som si brala aj do pôrodnice a pre istotu aj čipky.
Teraz by som si zobrala už aj vešiačik s prísavkou (aj 2) keďže sme v kúpeľni nemali žiadny (prerábali oddelenie a nestihli domontovať).
Odsávačku som mala zbalenú pre prípad že sa budem topiť v mlieku, no už mi nedošlo (a nikto mi nepovedal) že si ňou môžem to mlieko aj rozbehnúť 🤦🤦🤦 Až na 5. deň sa mi spustilo 🤷.
Odporučila by som aj väčší rozmer podloziek do postele...mala som menšie a tak som si dávala 2, no stále sa mi poposúvali 🙄.
Zbalila som si aj okrúhly nafukovací vankúš na sedenie, no využila som ho až doma.
Príbor si hlavne nezabudni v jedálni ako ja 🤦😅....ja som ten svoj asi na 3ti deň odložila spolu s prázdnym tanierom na tácke, takže nakoniec som používala ten ich čo mi dali na izbu 😏
U mňa ešte nesmel chýbať sprej do nosa a kvapky do očí 🙂

Strana
z2