Čo kúpiť pre druhé dieťa?
Ahojte, blíži sa mi pôrod, začala som hniezdiť 😅 tak mi napadlo sa opýtať skúsených maminiek, že čo sa vám najviac hodilo s druhým dieťaťom? Nejaké zlepšováky, čo kúpiť, ako si šetriť čas. Doma mám dvojročné dievčatko, keď sa drobec narodí, nebude mať ešte ani 2,5. Bývame na dedine a väčšinu času som s ňou sama, pomoc od nikoho nemám, a teda aj na obe deti budem najčastejšie sama. Preto rozmýšľam, čo kúpiť, aby sme si veci čo najviac uľahčili, aby som mala čo najviac času aj na dcéru. Po nej mám veľa vecí, nemusím riešiť vajíčko, kočík, postieľku a takéto veci. Chystám sa kúpiť takú mini vaničku aj s vankúšom, aby som ich mohla kúpať naraz. Nosič je samozrejmosť 😀 hojdacie kresielko asi. A čo ste využili vy?
Take pridavne zariadenie ku kociku- vyzera to ako trojkolka so sedackou pripojena ku kociku. Tak xvladnete aj dlhsie prechadzky ci presuny
Ja som mala presne po roku druhé a nič extra nebolo treba..jedine dvojkocik sme mali, lebo prvá ešte nechodila keď sa druhý narodil..a ešte detskú stoličku kuchynskú som mala takú čo bola nastaviteľná do polohy v ľahu úplne, tak staršiu som kŕmila na veľkej za stolom a bábo ležalo v tom ľahu v stoličke
Ja síce dve deti nemám a ani neplánujem, ale teda syn bude mať 2,5r a keby sa mi ma vtedy narodiť dieťa, tak určite kupujem nosič. S malým chodíme každú chvíľu von, niekedy na hodinu, niekedy len tak pre čerstvé pečivo, niekedy kŕmiť kačky a nechcelo by sa mi zakaždým trepať kocik. Nosič mi príde prakticky aj na ihrisku napr.
Ja mam 20mesiacov medzi deťmi, veľmi mi poslúžila cestovná postieľka. Tú som mohla posúvať na kolieskach medzi detskou a kuchyňou (nás hlavný denný priestor). V kuchyni som tam mohla mať dieťatko v bezpečí, však bol taký malý, krehký, brat by ho pripucil.
Nič extra ma inak nenapadá. Hlavne zjednodušiť domáce práce čo najviac. Kúpať obe deti naraz si neviem predstaviť (neznamená to, že sa nedá, ale pre mňa to príde nebezpečné).
Nás to teraz čaká každým dňom. Rozdiel 2.5 roka.
V žiadnom prípade by som nekúpala spolu, ale to je každého osobná vec.
Nad nosičom premýšľam, ale nekupujem dopredu, uvidím, aké bude bábo (či bude spať, kočíkové, či vôbec by znieslo nosič, lebo prvorodený vôbec).
A kresielko mi chce dať kamoška, ale jemu sa chcem vyhnúť, jednak z fyzio hľadiska a jednak bude ležať pri nás na podložke, keď sa budeme hrať alebo v postieľke, netreba mu kreslo.
Náš nie je v kočíku od roka, ale kamoška má tiež 2.5 ročného a ten sa ľúbi stále voziť, takže kúpili stupienok a dúfajú, že bude ochotný chodiť na ňom.

Ja som mala presne po roku druhé a nič extra nebolo treba..jedine dvojkocik sme mali, lebo prvá ešte nechodila keď sa druhý narodil..a ešte detskú stoličku kuchynskú som mala takú čo bola nastaviteľná do polohy v ľahu úplne, tak staršiu som kŕmila na veľkej za stolom a bábo ležalo v tom ľahu v stoličke