icon

Čo mám nakupovať s predstihom do zásoby?

snipa
11. dec 2021

Zdravím,
Len pred týždňom som zistila, že som tehotná, bude to naše prvé a tak sa vás chcem spýtať, čo by sme mali nakupovať s predstihom po troške, aby toho nebolo potom naraz moc veľa a tým pádom veľká záťaž na financie? Z čoho si robíte zásoby?

Strana
z2
karhu
11. dec 2021

z nicoho, ake zasoby, preco? casu mate dost, prv treba v zdravi prezit prve dva trimestre

kiki68
11. dec 2021

@snipa asi nic , do takeho 6 mes by som neriesila, max nastudovala co chcem

snipa
autor
11. dec 2021

@karhu no ved nie hned teraz. Ale tak po tom 3. mesiaci uz po troske z vyplaty. Plienky, a co dalej? 😄 potom toho bude hrozne vela naraz to kupovat.

tinkavvv
11. dec 2021

Odkladaj si peniaze. Nakupis po tom. Plienky do zasoby Isto nekupuj, nemusia babatku sadnut.

desore
11. dec 2021

@tinkavvv Nepoznam ani jedno dieta, ktore by malo problem s Pamperskami. Kludne nakupuj, ked ich uvidis v akcii.

emalka
11. dec 2021

Do zasoby? Peniaze 🙂 Zacnite si setrit.
Mozes sa pomaly zacat pozerat po veciach do detskej izby, postielka, orientovat sa v kocikoch a tak. Urcite odporucam kupovat oblecenie z bazaru, nie nove. Jedina vec co kupujeme nove je autosedacka, inac je uplne vsetko z druhej ruky.

Plienky urcite nie dopredu, netusis ake dietatu sadnu, obrusky ti niektore mozu aj vyexpirovat.

zuzanka.zuzu
11. dec 2021

NIČ !!! ja som pokúpila naozaj minimum a potom som ešte aj to musela prácne predávať 🙄 dnes sú obchody a lekárne otvorené v podstate stále a sú všade, vôbec by som neriešila. navyše kuriér dovezie ak treba. úplne inak by som sa teraz zariadila 😀

gubcikova
11. dec 2021

@desore moje obe deti mali problém s Pampers

lesana25
11. dec 2021

Tak si postupne odkladaj peniaze na kočík, autosedačku, postieľku. To sú asi najväčšie investície

zuzanka.zuzu
11. dec 2021

@lesana25 napríklad u nás bola postieľka prvá vec čo som po pôrode predala keď som pochopila, že tam spať nebude 😀

ukulela
11. dec 2021

@desore ja poznam qlergika, ci mu ani pampers nesedeli. Mne oaobne smrdeli, ked som ich otvorila.
@snipa odkladaj si peniaze. Fakt. Setru na kocik, potom neskor pokupis. A plienky do zasobt nie. Starsi nosul jednotky len 3tyzdne. Potom chvilu svojky a sup trojky.... mladsi jednotky ovela dlhsie.... nemas sancu to vediet dopredu.

lesana25
11. dec 2021

@zuzanka.zuzu môj prvý tam tiež nespal, druhá áno. Takže individuálne.

desore
11. dec 2021

@gubcikova Pocujem prvykrat. Co ste pouzivali?

thereisabear
11. dec 2021

Odkladaj si peniaze. Určite ešte čosi aj dostaneš.

nwnw
11. dec 2021

@snipa nic. Pokukaj po bazaroch uz aj zadarmo su celkom pekne kociky, postielky a baliky oblecka.
Ja som postielku predala v 4.m, flasky vyhodila po tyzdni, kocik 14m. Stolicka v kuchyni 2 roky.
Oblecko je loteria.jedno dieta som tyzden 56 a chvilu 62 velokost a hned 68 a 74. Druhe aj 50tky boli velke 😁.
Plienky som kupila jedno balenie Pampers premium care a hotovo. Jedno dieta mohlo iba pampersky a na ostatne brutal alergia. Druhe dieta jeden balik pampers premium 0ky a 1tky som dostala v nemocnici Lupilu 3 baliky 😁.

gubcikova
11. dec 2021

@desore pri dcére sadli z DM a pri synovi Tesco.Pampers,Huggies s tých sa hneď vychádzali.

sashka22
11. dec 2021

@desore už poznáš, naše 😁 po jednej boli červení a tá umelinová vôňa, len som otvorila a už ma natahovalo.

alexandra2468
11. dec 2021

@snipa ak sa bojis financnej zataze, tak by som zacala uz teraz kazdy mesiac odkladat miesto toho, aby si zacala po troske kupovat.
Zacnes kupovat skoro, potom precitas sto clankov a zrazu zmenis nazor. Nema zmysel nic kupovat v predstihu.

vahcaac
11. dec 2021

Gratulujem ti k tehotenstvu ❤️❤️❤️❤️🥰Škrečkovať plienky a podobne po treťom mesiaci je za mna hlúposť. Teraz som tehotná a ešte nemám nič, okrem oblečenia na prvé tri mesiace. Tiež sa snažím šetriť a preto som oblečenie kupovala použité (take, ktoré sa da žehliť). To sú veci na ktorých môžeš veľa ušetriť. Plienky si do zásoby od tretieho mesiaca nekupuj.

mogaa
11. dec 2021

@snipa ešte je naozaj skoro čokoľvek kupovať...stať sa môže čokoľvek, hlavne ak si len v prvom trimestri.....neboj na kupovanie bude času dosť, skôr si odkladaj peniaze aby toho nebolo veľa pred pôrodom.....spíš si zoznam čo chceš pokúpiť a kedy(ale skôr ako od 5mesiaca je zbytočné)..oblečenie lacné a v dobrej kvalite kúpiš aj v Lidli a to zase tie nekúpiš mimo danú sezónu....také 2-3mesiace pred pôrodom tam pozeraj akcie na dojčenský tovar.....nekupuj toho veľa lebo naozaj vopred nevieš odhadnúť veľkosť a letné veci v októbri ti budú nanič😉zo začiatku naozaj potrebuješ len pár vecí z rôznych veľkostí a zopár plienok...ostatné kúpiš v pohode aj po pôrode😉dnes nie je problém objednať si čokoľvek aj z domu a príde ti to o 3-4dni alebo pošleš muža či vybehneš aj sama....nejaké extra zásoby niekoľko mesiacov pred pôrodom sú hlúposť....

eternity24
11. dec 2021

@snipa ja som dcérke tiez kupovala pomaly od začiatku tehotestva hocičo co sa mi páčilo a vedela som, ze to bude potrebovať a ze to chcem. Kočiar som zdedila po sestrinych deťoch, aj vajicko, kupovala som fusak, kedze sa mala narodit v zime. Nejaké oblecko od veľkosti 56, plienky, kozmetiku som pouzivala iba modrú indulonu a detske mydlo, cize na kozmetiku som toho az toľko neminula, kolisku, matrac do kolísky, detskú deku, vanicku, hniezdočko a mantinely do postielky atd… jednoducho si rozmyslite co zdedite, co by ste chcela pre babatko a potupné kazdy mesiac som kupovala ci uz z bazaru alebo nové, co som ako myslela. Dokonca ked som videla vo výpredaji nejaké šaty velkost 80, aj tie som jej kupila ked sa mi velmi páčili a odložila na neskor. Ja vobec niesom poverčiva, ze by som čakala do 6 mesiaca tehotestva. Ak sa ma nieco zle stať, tak sa to moze stať aj v 8 mesiaci a sj po pôrode. Tesila som sa na babatko a takto som si to užívala. Na zle som nemyslela.

evkamotka
11. dec 2021

Nic nekupuj, klud. Ak je to kvoli financiám, mesacne si odkladaj danu sumu. Samozrejme sa to snad nestane, no prvy trimester (a nie len ten) je velmi rizikovy. Nahodou o mesiac potratis a len ti bude tazko pri pohlade na babatkovske vecicky. Kupuj po 7 mesiaci tehotenstva. Zatial si rob prehlad. Dost pomoze navstivit kamosku co uz babo ma-pre lepsi prehlad a predstavu, na vyskusanie atd

jaskolka
11. dec 2021

Zásoby už v nejakom 6 týždni? A kde to chceš dávať? Ja chápem ze to láka, hlavne pri 1 dieťaťi, ale ver mi, že je hlúposť sa plasit a zháňať vybavicku dobre ze nie od prvého pozitívneho testu
Bábätko toho veľa nepotrebuje. Pár veciciek, ktoré kúpiš aj z bazáru (odporúčam, lebo naozaj rastie veľmi rýchlo, mne bez môjho chcenia rodina kupovala strašne veľa, syn ani 1/3nevynosil)
Plienky balík kúpiš v každej drogérii, kocik, vaničku, postieľku, tiež bohato stačí pár týždňov pred pôrodom.
Mlieko ak budeš dojčiť, vôbec nebudeš potrebovať, ani fľašky, a cumle a ohrievače a neviem co. Neskôr možno na prikrmy lyžičku, fľašku na vodu, ale to tiež ma čas
A poviem to možno veľmi kruto, ale 1.trimester je vždy "bud-alebo". Ja napríklad som prvé bábätko potratila a potom ma boleli tie vecičky, tehu tričká co som si kúpila, tie s tými s detskými nožičkami, a podobne. Nikto samozrejme ti nič také nepraje len skutočne s mnohých dôvodov počkaj aspoň do 4 mesiaca
Nič ti neujde a zásoby naozaj nepotrebuješ.. Ak chceš, dávaj peniaze do nejakej pokladničky s nápisom Pre bábätko, ale reálne kupovať výbavu je veľmi skoro

evkamotka
11. dec 2021

Este dodam, lebo uz tu niektore spominaju oblecko. Neodporucam! Prvy syn sa nakoniec narodil inokedy a nosil tym padom vel 45. Novorodenecku 56 nosil stvrtrocny v uplne inom obdobi.
Zato druhy syn sa narodil po termine a bol velky. Rovno nosil vel 62. (samozrejme sa to tykalo aj ponoziek, ciapok, gati, svetrikov....)
Takze ziadne take, ze hrrr do lidla na bodycka! Obzvlast, ked ocividne nemas peniaze nazvys. V tescu maju pekne oblecko nepretržite. Netreba to silit

vojkri
11. dec 2021

@desore ja poznam;)

jaskolka
11. dec 2021

@eternity24 napríklad mne kúpili v rodine tiež väčšie vecičky, že veď využije.. A dopadlo to tak, že skoro nič nevyužil lebo jednoducho mu to bolo dobre "mimo sezónu" ako napríklad súprava krásnej mikiny s nohavicami mu bola dobra v lete keď bolo 35 stupňov a chodil len v body a plienke. A zase v jeseni, keď by to potrebova, mu to už bolo malé
Alebo krásny zimný overal, ktorý prvú zimu pri novorodencovi bol obrovský (74)a na druhu zimu ho do neho nevpracem už ani omylom, keďže nosí 92.
Čiže ani veľké veci do zásoby nie vždy sú potrebné.

lacibo
11. dec 2021

@snipa mas cas, 2 mesiace pred porodom by som zacala.vybavu si vyhliadni tu na MK..mozes velmi usetrit ked kupis po prvom dietati luxusne veci a za nizku cenu..body, dupacky, ponozticky, tym nic nepokazis..kocik, vanicku, prebal.pult, postielka, lehatko...autosedacka...to je zaklad, bez ktoreho bt som sa neobisla..ostatne nekupuj, nemusis to.vobec potrebivat, ako odsavacku, pestunky, cumle a ine hluposti..ked ti to bude treba kupis..dopredu sa neoplati

viestta
Odpoveď bola odstránená
denda007
11. dec 2021

@desore práveže veľa detí má problém s Pampers, pretože obsahujú ten absorbcny gél a ten nie každému zadku sadne 🙂

didi2102
11. dec 2021

@desore moja neter mala po panperskach takú alergickú reakciu že skončila v nemocnici 👎👎

Strana
z2