icon

Čo obliekate ročným deťom do kočíka?

karinka998
19. mar 2015

Maminky co davate deticka. V tomto obdobi do kocika?konkretne rocnym detickam.este babusite? 🙂

oladuna
19. mar 2015

Ja momentalne davam oteplovacky.pod nimi maju pancuchy a leginy.no a taky strednw teply fusak kebo keby mali deku tak ju odkopu nohami

makmitka33
19. mar 2015

@oladuna Však je táto odpoveď myslená ako sranda 😉

rybka1985
19. mar 2015

@oladuna to som obliekala ked bolo -5°C 🙂

myzma
19. mar 2015

@karinka998 body, nie hruby svetrik, bunda taka tensia zimna, pancusky, nohavice, typu rifle tensie menzestraky , osobne davam pancusky, kym nebude stabilnejšie okolo 15st. Vtedy i fusak menim za deku. No mne mala uz beha po vonku so súrodencami. Cize psncusky treba, sadne si, zvali sa na zem, nebudem riskovať 😉

@oladuna ahoj, no teploty du uz u nas okolo 10st. Isto by som oteplovaky zrusila, drobcovi musi byt veľmi teplo, nic v zlom 😉

oladuna
19. mar 2015

Ja s9m v londyne.my mame 5 stupnov a vysoku vlhkost 😎

monicm
19. mar 2015

@karinka998 u nás je cca 13 stupňov cez deň,najmladší ma 7 mesiacov,takže nie sme v tom veku,ale ak máš dieťa v kočíku,je to približne rovnaké,pančušky,tepláčky,či nohavice,ponožky (kedže nemá topánočky),body s dlhým rukávom,tenšie tričko s dlhým rukávom a na tom bundičku,nie úplne hrubý,ale ani tenkú,zakrytý tenšou dekou.ráno,ked je chladno má namiesto tenkého trička hrubší svetrík a tepláčky či nohavice zateplené.

rybka1985
19. mar 2015

@oladuna uz som sa zlakla ze si z nas strielas ;)

ushuaia
19. mar 2015

@oladuna to zase u nas permanentne 25-35 🙂 ...cely rok...niekedy zavidim zimu a chlad... 🙂 ,cize my cely rok tricka ci tielka a kratasky... 🙂

katrinka8
19. mar 2015

U nás je cca 13 stupňov v tieni (dnes), ale fúkal dosť studený vietor. Napriek tomu obliekam pančušky, rifle alebo tepláky, body, tenké tričko, sveter hrubší a jarná vetrovka. Nemá deku ani fusak, keď ideme cez obed von, to viac chodí synček, sedí menej. Keď nefúkal taký studený vietor ako dnes, tak nemal to tenké tričko. V utorok bolo krásne počasie, tak to mal len body, mikinu tenkú a vetrovku. Cez obed ale synček spáva vonku, tak to má na spanie fusak, lebo spáva v tieni, tam je ešte dosť chladno a nehýbe sa.

rybka1985
20. mar 2015

@ushuaia waaau to kde byvas ja uz chcem leto

ikika
20. mar 2015

Ja by som urcite este davala fusak - predsalen moze byt otvoreny, ak je teplejsie, ale hlavne, aby bolo dietatku zospodu (od zadku) teplo, aby nesedelo na studenom... 😉
V treskucej zime som davala hruby fusak, no na taketo pocasie je uplne idealny Lodger, je skvely, dietatko ma od chrbta a zadku teplo... a kedze sa dietatko pri sedeni v kociku nehybe, tak citi zimu intenzivnejsie ako dospelak, ktory tlaci kocik, kráča, je v pohybe... fusakom nic nepokazite, je mozne ho nechat aj otvoreny, ak by bolo pekne... 😉

Urcite by som dala:
* body - prip. body plus tricko alebo rolak este lepsie
* mikinu/sveter - pri zlom pocasi aj nakrcnik ci satku (ak by nemalo rolak)
* zimnu bundu - pri lepsom pocasi mozno nie taku hrubu, ale stale dostatocne teplu - aspon ja este nosim zimnu bundu a nie prechodny kabat 😉
* vzdy, ked ideme von, menim plienku, aj ked som ju menila napr. par minut predtym (jedine, ze by bola uplne sucha, tak by som nechala), aby bola plienka naozaj sucha, bez ziadneho mocu (aj z hygienickeho hladiska tiez), no hlavne to aj chladi ritulu - dietatko ma k zemi blizsie zadok, ako dospelak
* pancusky
* termorifle - rifle podsite flisom... ak je zima, zamracene, fuka a aj teplota je nizka (napr. 7-8°C), tak malym detom urcite overal (samozrejme, detom, kore uz chodia a nesedia cely cas v kociku - do kocika netreba overal, ak je fusak, samozrejme)
* a, samozrejme, zateplene vyssie topanky - nie poltopanky este
* a ciapku
* ak je este fakt zima, ak na prstiky aj tensie rukavice - detom male rucicky a malinke prstiky rychlejsie vychladnu, ako dospelakovi, tak aby ich to zbytocne potom nebolelo

A kedze kazdy clovek je iny, tak si treba odsledovat aj od dietatka, ako mu to vyhovuje, aby nebolo spotene...

Ako ja hovorim, clovek si musi uvedomit aj jednu vec... a to, ze maly kus rychlejsie vychladne, ako velky kus (napr. masa, hocicoho - z druhej strany napr. aj maly kus ladu sa roztopi rychlejsie, ako velky kus)... 😉

ushuaia
20. mar 2015

@rybka1985 momentalne sme v Zapadnej Afrike... 🙂 , o chvilu nam zacne obdobie dazdov, a desnych burok...uz vlastne zacina...ale aj tak je teplo :o)

rybka1985
20. mar 2015

@ushuaia to ako si sa tam dostala? Zavidim :D

ushuaia
20. mar 2015

@rybka1985 priatel tu ma momentalne pracu...aj mala sa tu narodila... 🙂

moni244
20. mar 2015

@ikika 7-8 stupňov je zima? a ja som si furt myslela, že zima je, keď sa to blíži k nule

moni244
20. mar 2015

moja minulý rok, keď mala rok, v takomto počasí mala už rozopnutý jesenný fusak, ten som mala v kočíku celú zimu, hrubý zimný som ani nekupovala, zimný overal mala asi 2 krát, ináč pančuchy, zateplené rifle, body, mikinu a bundu, rukavice nemala, čiapku už prechodnú, podšitú, v kočíku nespala, postupne som vymenila zateplené rifle za tepláky, keďže ešte poriadne nechodila, mala len také členkové kožené topánky, nikdy som ju nebabušila, veď zimy už poriadne nie sú, čiže nie je treba

ikika
20. mar 2015

@moni244 tak ja osobne si myslim, ze teplo inak vyzera... 😉
A k tomu, ze uz nie su poriadne zimy... tak tento rok bola fest zima a dlha... 😎

moni244
20. mar 2015

@ikika ja neviem, poriadna zima je pre mna, ked je -10 a nizsie, snehu min. po kolena a drzi sa to 3 mesiace 😉

liebling98
20. mar 2015

@ikika fuha, tak som malého nebabušila pomaly ani v zime. Mimochodom, súhlasím s @moni244 zimy sú krátke a teplé. U mňa je zima, ak si musím dať čiapku a pod rifle pančuchy. To sa už pár rokov nestalo. Dlhá zima bola asi tak 2-3 roky dozadu, keď som 1.aprila odhadzovala 20 cm snehu z dvora.
Ročnému synovi, ktorý je celý čas v kočíku, lebo sám ešte nechodí, obliekam body s dlhým rukávom, na to tričko s dlhým rukávom a jarnú bundu, prechodnú čiapku na hlavu. Na nohy pančuchy (dvom starším som ich už zrušila), ponožky, tepláky, papučky. V kočíku je v tenučkom fusaku a na nohách má nánožník. Rukavice na rukách neznesie. Ak by som ho obliekla viac, bol by spotený ako myš. Moje deti znášajú chlad dobre, choré bývajú zriedka. Aj ja už od začiatku marca chodím len v jarnej koženej bunde (pod ňou len tričko s dlhým rukávom)

aliza
20. mar 2015

@oladuna ja som tiez v anglicku a to, co si popisala, moje deti tu v zivote na sebe nemali a to sme zazili omnoho tuhsie zimy ako tato. Oteplovacky len do snehu a na lyze, nie do kocika.....ved mas fusak, naco este aj oteplovacky, ved tu predsa nemrzne. Ja som necele 2 hodky od teba, ale teda neviem, o akej zime pises.... oteplovacky su pre mna uplny sok. Moje deti uz behaju v mikinach 😎. dnes bolo u vas okolo 12 stupnov!

jerryjanka
20. mar 2015

no ked to tak čitam tak si pripadam divne, bo ja mam 2 mesačne mimi a teda v kočiku ma bud body overal bavlneny a zamatovy a na tom deku, pripadne pridam ešte jeden bavlneny overal, žiadny fusak, oteplovačky nič take, a teda vyzerala spokojne 😅
minule mala pančušky, nohavice, body, tričko a taku zamatovu mikinku, a na to deku, a finito 😅 😅 😅

ikika
20. mar 2015

@liebling98 precitaj si este raz moj komentar, citujem: A kedze kazdy clovek je iny, tak si treba odsledovat aj od dietatka, ako mu to vyhovuje, aby nebolo spotene...

moni244
20. mar 2015

@liebling98 u mňa je zima, keď zamŕzajú sople a chlpy v nose s prepáčením 😀

jerryjanka
20. mar 2015

povedala by som že idealne je to všetko s mierou a vo všeobecnosti sa odporuča obliekať tak ako seba plus jedna tenka vrstva a radšej viac tenkych ako malo hrubych aby človek mohol zareagovať na zvýšenie alebo zníženie teploty vonku - pridat ubrať vrstvu. ale myslím si aj že zdravé otužovanie - nemyslím omrzanie - otužovanie - je viac ako v poriadku

liebling98
20. mar 2015

@ikika ja som tvoj komentár čítala, preto som aj napísala, že ak by som malého obliekla viac, bol by spotený ako myš.
Súhlasím s Tebou, každý je iný, Ty máš zrejme rada teplo, keďže ako sama píšeš, nosíš ešte zimnú bundu. A podľa toho aj obliekaš svoje dieťa. Ok.
Moja reakcia na Teba bol len prvý odstavec, ten druhý bol reakcia na tému.

moka
20. mar 2015

@ikika ja tiez tak obliekam. Ked ideme von po obednom spanku,uz sa zacina dost ochladzovat a veru ja sama som tiez este zimnu bundu neodlozila. Ked sme vonku doobeda, davala som uz tensie bundicky,ale to pocasie je este take zradne.. A presne ako pises,kazdemu dietatku vyhovuje ine, ked mojich obidvoch rovnako obleciem, syn je niekedy spoteny,tak mu jednu vrstvu odoberiem,dcere je akurat.

oladuna
21. mar 2015

@aliza to oblecenie sa vobec nevstahovalo na vcerajsie krasne jarne pocasie.niekedy treba rozmyslat a citat dalej.inak ten fusak co msm je iba fleece takze taky nic moc-ako deka proti veteu alebo co. Deti su zdrave a nie je im teplo takze o com sa tu toci? O tom co je vhodne alwbo o t9m aby deti boli spokojne a nebolo im zima alebo prilis teplo? Kazde dieta je zvyknute na nieco ine.moja jedna dvojicka neznesie v noci paplon co jej je teplo.druha sa zobudi so studenymi rukami a studenym nosom a je prikryta a ma na sebe sveter! Tak si teraz vyber

ikika
21. mar 2015

@liebling98 ja som svoj komentar pisala na teplotu nejakych 10°C... to vyhovuje nam... kedze Tvoj prispevok bol pisany bez odstavca, tak som si ho vztiahla na seba, ok, beriem Tvoje vysvetlenie. 🙂

Samozrejme, ked je uz (ako dnes) 15°C, tak som aj ja malej dala prechodnu bundu - ked svieti slnko... lebo zasa je rozdiel aj v tom, ci svieti alebo je pod mrakom... ci doobeda, ci poobede... 😉

aliza
21. mar 2015

@oladuna neviem, o akom jednom dni pises, ved uz dlhsie tu nie je vyslovene ze zima. Zakladatelka sa pytala na toto obdobie a tvoja odpoved bola celkovo odveci, kedze na Sk ani nezijes....tak neviem, kto z nas ma rozmyslat a citat poriadne.