icon

Čo ste pri novorodencovi skutočne nevyužili?

2. apr 2023

Ahojte,
som prvorodička a preto by som chcela vedieť čo ste pri novorodencovi skutočne nevyužili, resp. čo ste kupovali uplne zbytočne. Čakame babätko v lete. Zovšadial na mňa beha milion reklam a je ťažke si určit čo skutočne potrebujeme. Zaujima ma napriklad aj take hniezdo, či áno, či nie, či stači perinka? Ďakujem

Strana
z4
s1m.one
4. apr 2023

postielku som nepouzili ani raz

s1m.one
4. apr 2023

body cez hlavu, urcite malinkym nie, ja som teda pouzivala ovela radsej take to kimono

zzuunnaa
4. apr 2023

ja by som ti za seba poradila aby si nekupovala zbytočne veľa oblecenia a hlavne pozor na take čo sa cez hlavu ťahá.. nakúpila som mnoho a ostalo v skrini a dokupovala som nové. Nákup si isto overaly lebo novorodenec ešte nemá pupoček zahojeny a aby zbytočne nemal gumičku od nohavíc na ňom tak v tomto je overal super. Zvyšné veci ako píšu iné, ťažko radiť. Ale za mna isto ešte monitor dychu, antirefluxny vankus a keďže bývame v dome aj pestúnka 🙂

eskop
4. apr 2023

Nosič, monitor dychu, váhu, 5 zavinovaci ek, vak na spanie, postieľku, cestovnú postielku(spala a spi stále s nami v posteli), odsavacku(nekojila som), v našom prípade aj kočík v ktorom bola dokopy asi 5x😃

lvulik
4. apr 2023

@eskop môžem sa spýtať, v com ste teda chodili von, ked ani kocik, ani nosic? Nerypem, reálne ma to zaujíma, kedze som tehotná a som zvedavá ake rôzne situácie môžu nastať... 🙂

lacibo
4. apr 2023

Co som nevyuzila som ani nemala a nepotrebovala- napr.monitor dychu, odsavack, flasa, cumel, hniezdo a ohradku..a potrebovala som : kocik hlboky, postielku, prebal.komodu, vanicku so stojanom, neskor kresielko, ale bez hudby a efektov, stolicku na krmenie, podlozku hraciu na zem..a zabrany na schody🙂

567funny567
4. apr 2023

Nevyužila som"dobre mienené rady "🥴😁

scorpionflower1
4. apr 2023

Prebalovaci pult

hubka51
4. apr 2023

Dcéra je letná a pri nej zavinovačka či perinka nehrozila (roztopila by sa mi v nej 🙈) kolotoč bol u nás tiež zbytočný.Kedže bolo veľmi teplo u nás naopak dosť využité opaľovačky a dcéra ľúbila spať vo spacom vaku dosť dlho nemusela som riešiť že je odkopaná ani nič.

alexka89
4. apr 2023

@eskop v Tom spaní s vami by som dlho neustupovala my sme tak syna dlho dávali k nám a má 5rokov a stale chce k nám chodiť a sú aj také noci že je pri nás nasackovani...odkedy chodí do škôlky sa to troška zriedilo ale nie úplne.

luci_lu
4. apr 2023

Hniezdo je super vec, dieta je spokojnejsie a kľudnejšie ak je obkolosene... Ja som prve tri mesiace umyvala babo len vodou cistou, ani olejceky ani ziadnu kozmetiku som nevyuzila... Ja som ani na prdelku kremy nepouzivala ziadne, niekto natiera pri kazdom prebalovani, ja som za cele obdobie plienok dala krem 3x ked mal červené... Nevyuzili sme perinku... Ani rukavicky pre dieta, v porodnici nam povedali, ze aj ked sa poskrabe bábo, ze je to dobre na vytvorenie imunity

darijja
4. apr 2023

Ani hniezdo ani postielku som zatial nepouzila 😀 mala ma 3m...denne pouzivam lehatko babybjorn,klinovy vankusik,zavinovacku

eskop
4. apr 2023

@lvulik von sme nechodili takmer vôbec keďže v kočíku a v nosiči nevydržala, revala ako túr. Potom som vajíčko dala na adaptér a na kolesá z kočíka a tak. Ale to bolo máličko.. Keď bolo pekne počasie tak sme tak boli vonku ze len na deke ležala.. A asi okolo 1roku sme začali využívať kočík ale to sportiak

eskop
4. apr 2023

@alexka89 tak ja som si povedala ze ak prespi celú noc pripadne sa zobudí 1x tak potom môže spinkať sama. Pokiaľ je hore aj 10x nemá zmysel aby spala sama

linda117
5. apr 2023

Kazdy ma inu skusenost🙂 pri prvom dietatku som hniezdo nemala, iba perinku a nechybalo mi. Pri druhom som si hniezdo kupila a vyuzila do 8mesiacov. Uz nas bolo v posteli vela, chcela som aby malo taky svoj priestor🙂 A co sa tyka tych zbytocnosti, nevyuzila som flasku na mlieko nakolko som dojcila, podlozku do vanicky, ohrievacku mlieka, kolotoc nad postielku, hracku s bielym sumom, prebalovaci pult. Naopak co bolo pre mna velmi uzitocne bol nosic (konkretne Rischino), vdaka nemu sme zvladli koliky, tazsie dni.. dalej perinka, velka zasoba latkovych plienok ktore sa zidu uplne na vsetko a prakticke oblecenie. Najlepsie sa mi babatko obliekalo do overalov a dupaciek, body len zavinovacie - tie som mohla prezliect aj ked babo spalo, narozdiel od uzkych body ktore sa musia obliekat cez hlavku. Este mi napadla zabrana na manzelsku postel, je to super vec aby sa dietatko neskotulalo z postele

lenka_90
5. apr 2023

Ja som nevyuzila satku na nosenie deti a bodycka s leginky, pretoze uplne male babo sa mi lepsie obliekalo do pyzamka. Inac vsetky ostatne veci ano - hniezdo sme pouzivali na docasne ulozenie babatka napriklad na gauc. Monitor dychu je extremne dolezita vec najma pre tvoj pokoj pocas spanku.

Strana
z4