Čo ste pri novorodencovi skutočne nevyužili?
Ahojte,
som prvorodička a preto by som chcela vedieť čo ste pri novorodencovi skutočne nevyužili, resp. čo ste kupovali uplne zbytočne. Čakame babätko v lete. Zovšadial na mňa beha milion reklam a je ťažke si určit čo skutočne potrebujeme. Zaujima ma napriklad aj take hniezdo, či áno, či nie, či stači perinka? Ďakujem
Všetko ale nemala som žiadne pestúnky, kamery atď iba klasiku plienky, oblečenie, obrúsky krem...
Mantinel do postieľky a možno taká rada na záver, postieľka je na spanok/ oddych babatka nie na ukážku, čo sa do nej vojde a kde ešte sa dá niečo zavesiť, ako to býva na fotkách na nete. 😉
Ja som dostala ku kočíku nosič,ale nevyužitý mala mi vtom nechcela bit bola mrzuta.ja by som to nikdy nekúpila.zbytocne vyhodené peniaze.a ešte jedna vec stojan na vaničku úplne zbytočný.moc neverím ze je taky pevný.tiez zbytočná vec
@simca06022011 o tej sade avent so šiestimi fľašami a kefkou tiež viem svoje. 😉
Som nedopisala krpata mi to ťukla 🤣 nemala som ani vaničku, avent sady, perinku, nosič no vedela by som napísať ešte kamoška len kukala ako tak môžem fungovať
Oblečenie v. 52 🤣🙈, perinku
oblečenia 50-56 kupuj len malinko a co sa da, napr. body, kup radsej rastuce (ako ma Lindex, ze rukavik vyhrnies a dvojrad cvokov, 56ka sa tak pouzije aj ako 62, 62ka aj ako 68), napr. nas sa narodil 56 cm dlhy a tak sme 50 nenosili a 56ku mal len 3 tyzdne, nastastie som body aj teplace mala rastuce, a tak celkovo nekupuj vela dopredu, radsej podokupujes …a tip - odsavacka funguje len ta na vysavac, vsetky ostatne boli vyhodene peniaze 😁
Perinky pri oboch a velmi dlho, hniezdo som kupila ked som cakala druhe, lebo to je IN, ale zase ked bola mala na gauci bolo to fajn, teraz ale napriklad uz hniezdo nekupim.
To je velminindividualne. Zalezi aj od teba, ako budes nastavena. Ja som doma nemala hniezdo, flase, cumle, perinku, ani hojdacie kreslo, rovnako choditko. Ale to som vedela, ze budem/chcem nosit, dohcit, a dieta sa nauci chodit same v case, kedy bude dost zrele a silne. A rovnako sme nemali ohradku. Nemam predsa zviera, ktore ma byt v klietke
Najväčšia zbytočnosť, pod ktorú sa podpíšem boli nezmyselné mikiny (nekupovala som, ale dostali sme) s kapucňou!!!! pre deti, ktoré ešte nesedia. WTF???!!! Zvyšok je, budem sa opakovať, totálne individuálne.
Za nás perinky, ulitky a hojdacie/ vibračné kresielka
(mali sme dve - lebo veď možno jej len nesedí tento typ)… V ničom z toho nechcela nikdy byť, revala akoby ju drali z kože…
Malá je júnová a bolo horúco, tak jej stačila plienka na prikrytie… Doteraz nemá rada keď je prikrytá 🙈
Plus nepraktické štýlové oblečenie (rifle, šatičky.,,,) vo veľkosti 56-62 čo sme podostávali na tony … a malá mi z toho vyrástla za mesiac.
Lehatko do vane ohrievac na flase sterilizator s funkciou pripravy jedla na pare.mini topanky na babp vsetky tie trendove šmrncovne kusky oblecenia.rifle 56ky mikiny svetre cez hlavu a uplne neprakticke haraburdy..
Ja som jedine kúpila vecičky plienky krém a prebaľovacia podložku, kočík a postieľku sme mali požičanú. Podľa mňa nič viac na začiatok nepotrebuješ. A tým že sa narodí dieťa neznamená keď ti dačo bude chýbať alebo budeš potrebovať že to nemôžeš kúpiť aj potom. Každé dieťa si vyžaduje niečo iné ale naozaj každé aj pri súrodencoch nieje nič rovnaké.
Pri prvom sme nevyužili zavinovačku, pri druhom som potom rýchlo zháňala, lebo ten bez nej nevedel spať... každé dieťa je iné...
@luccija My sme zase stojan na vaničku dobre využili 🙂 keďze mame veľký byt, tak nám nezavadzal 🙂 mali sme len požičaný a potom sme ho vrátili
dupacky, ktore sa zapinali medzi nohami alebo rozne krivo, novorodenecke rukavice
Hlavne si treba uvedomiť že malé bábätko je veľmi nenáročné. Náročné sme my matky 😉
Určite odporúčam ako prioritu vaničku so stojanom a prebaľovací pult rovno so skrinkou a šuflíkmi. Ten používame doteraz a to ma syn už 2,5 roka. Nevyužili sme vankúš na kojenie, hniezdo+baldachýn, dcérke vyhovovala perinka (nie zavinovačka).Postieľku sme nevyužili na spanie, ale neskôr na prvé vstávanie s oporou a tiež ako zábranu k posteli, vhodné kúpiť ju s jednou odnímateľnou stranou. Ako mnohé písali oblečenia veľa nekupovať. Také dieťatko toho veľa nepotrebuje, určite zbytočné sú napr. hrubé capačky. Zato ale overal na spanie so zipsom je super vec. Z iných potrieb taký digitálny teplomer je samozrejmosť, odsávačku si viete dokúpiť podľa potreby. Kočiar sa zíjde vždy, no nie drahý, stačí z MK. Fľašky a cumlíky či UM dopredu určite nie je potrebné kupovať. Dodatočne sa dnes dá všetko kúpiť kedykoľvek 😉
Tak ja som vôbec nepotrebovala postieľku, vedcinou spala medzi nami alebo v kočíku,odsávačka na soplik,to na odstrekovanie mlieka ,prebaľovaci pult
Mali sme viac baleni malych plienok, a uz po prvom tyzdni sme potrebovali vacsie. Cize tie najmensnie, Stacia iba do nemocnice.
Pokial je dieta kludne tak sa da vela veci vyuzit napr. kocik, postielka a vseliake dalsie vychytavky.. Ale pre isotu je dobre si nastudovat nieco o narocnych babatkach tzv. high need baby.
Tam zena vyuzije prsnik na kojenie a ruky na nosenie, lepsie satku alebo nosic a este beily sum pusteny. S takymi detmi sa neda, ziadna postielka, kocik, cumlik, zbytocne prezliekanie atd.
Mali by sa viest nejake pripravy na baby blues v sestonedeli a narocne deti, nestaci priprava na porod, lebo porodi kazda.
Specialny kos na plienky a neprakticke oblecenie cez hlavu pre najmensie babatko
este mi napadlo, ze vanicku sme vyuzili asi tyzden pri prvom a vobec pri druhom, mame vanu, tak som len do nej dala lehatko na kupanie … nastastie sme mali len podedenu, nie novu, isla rychlo prec, aby nezavadzala
nevyužili sme perinku lebo malý sa narodil v júli čiže mu v tom bolo teplo 🤷🏻♀️, a nechcel v tom byť zbytočná kúpa, takisto ohrievač fliaš ,kolotoč nad postielku
malý je predčasne narodený a z poistovne sme dostali monitor dychu takže za mňa super vec ,kym spal v postielke , potom spal so mnou v posteli ,
hniezdo sme využili za mňa super ,spinkal v tom položila som ho na gauč a dovidela na neho z kuchyne kým som navarila ,hojdacie kreslo sme využili neskor ako kreslo na krmenie na prve prikrmy a až potom stolička na krmenie, a určite veĺa veci nekupuj oblečenie bábo sa tak nezašpini takže malinkate veci za mňa minimum .Nosiš nie sice som ho mala ale nemal uspech , ale tak to zálezi od dietata a za mňa dá sa kupiť aj v priebehu rastu dieťata a kludne z druhej ruky ,veľa veci vies dokupiť zbytocne nekupovať hluposti ,hlavne oblečenie
no perinka v lete je uplne zbytocna
sterilizator flas nepotrebujes - budes predsa kojit 🙂 a keby aj, vyvaris vo vode v hrnci a ohrievačku jedla - proste nepotrebujes, hniezdo som nemala, ale vraj je to dobra vec, prebalovaci pult pouzivam stale, je sto super vec, kreslielko - take vibrovacie za mna tiez super vec, babatko je zvedave a ty tiez musis kopu veci cez den porobit, za mna ano, ostatne som nestihla popozerat co mamicky pisali..
perinku som pri detoch pouzivala do troch mesiacov, na manipulaciu to je super, ale kolko mam, tolko chuti...

veeeela veci... :D co som ale vyuzila bol ten monitor dychu, aj cumliky, aj prebalovaci pult :D Ja napr. si neviem predstavit bez toho fungovat, v komode vsetko, na hygienu, prebalovanie, na tom pult, vsetko po ruke, vsetko som spravila na mieste.. :D krcit sa na posteli niekde, gauci, nahanat veci, dieta... dobrych 8-10mesicov :D no dakujem pekne.
Aj ked je o to zvyku, mna by ani nenapadlo mat dieta len tak v posteli, spavala vo svojej postielke ako malicka urcite...
Ziadne kresielka, a neviem co, nosice, satky, vsetky mozne druhy... - nic sa nevyuzilo. KOpy oblecenia. Kopy kozmetiky, Kopy super avent vymozenosti ku flasiam :D od ohrievacov, cez sterilizatory az po sady 6 flias :D