icon

Čo ste si zabalili do pôrodnice pre bábo a pre seba?

18erika10
10. sep 2021

Ahojte dievčatá,
Potrebovala by som radu … na internete je milión veci a všetkého, ale chcela by som sa opýtať čo všetko ste si zabalili do pôrodnice vy a pre Vaše babo. Ak by ste boli niektorá taká super že by ste mi napísali ďakujem

biem22
Autor odpoveď zmazal
sweet20
10. sep 2021

@biem22 nepochopila som tvoj komentar 😂

lucianne
10. sep 2021

@18erika10 ahoj ja som teda už išla dávnejšie 4r 😂 ale pre seba : Košele 2ks, župan, papuče, šľapky do sprchy, poporodne vložky a gatky, sprej do nosa, labelo, mydlo, šampón, žiletka, doklady, tefeon, nabijacka. Pre dieťa plienky, vlhčené, podložky, deku/zavinovačka, odsavacka, oblečenie ak chceš. Ostatne co som potrebola mi vždy priniesli a každý krát aj košele na výmenu môžeš mať spotenu, od mlieka alebo krv. Ak som niečo zabudla nech niekto doplni😊 a inak každá pôrodnica máva aj svoj zoznam.

kubkovamama
10. sep 2021

@18erika10 asi všade rovnako..Posledny porod som ale mala pocas korony a navstevy zakazane,tak som zbalila co sa dalo a rátala s tym,ze nedovolia nosit veci.Niektore sestry dovolili,niektoré nie.🙂ale ja som tam pobudla dlhsie.Za mna urcite slapky do sprchy,viac uterakov,aj na tvar a vlasy,vlastny pohar a pribor,voda ak nechces pit z vodovodu,makke sportove podprsenky,obyc.na kojenie mi boli strasne neprijemne a budes ju asi mat nonstop vo dne v noci,vlozky do podprdy,nevzala som,ze sak mlieko sa mi aj tak z nervov spusti az doma a nakoniec som plavala v mlieku. 😂 Pre babo som brala ciapocky,sice oblecko je erarne..dcera sa narodila v zime a ciapociek nemali.Excipial,hned druhy den dostala ekzem,tak som ju hned natierala.Vankus na sedenie,postele boli megavysoko a na plastovej stolicke sediet,ze au.Mozno aj vankus pod krk,alebo maly anatomicky vankus,bola som uplne rozlamana z toho "pohodlneho" lezania.Okrem nevyhnutnych veci si skratka vezmi pre svoje pohodlie co uznas za vhodne,maloktora porodnica je prijemna na pobyt.A este obycajne latkove plienky,ked si grcne babo atd.,aby som nemusela cakat na tie ich a davali iba 2ks.

biem22
10. sep 2021

@sweet20 prepáč, prehodilo mi diskusiu 🤣🤣.
Ja mám takto: osuška, 2 uteráky, papuče, nočné košele,župan, nohavičky, sieťkové nohavičky, podprsenky kojenecké,vložky do nich,balzam, hroznový cukor,toeletny, pohár, príbor,krém na bradavky,rosalgin,podložky , vložky, gumičky do vlasov, ponožky, pasta, kefka, šampón,sprchový,hrebeň, nabíjačka,voda, matysak nápoj, čaj na kojenie, sobášny list, niečo pod zub,vreckovky,dezinfekcia, paralen. Pre dieťa: vlhčené, plienky a masť - toto isté musím odovzdať aj v nemocnici. Potom veci na cestu domov pre mňa a pre dieťa, zoberiem si ich, aby som nemusela čakať na manžela. Tak isto beriem deku pre malého, pretože teraz u nás stále vetrajú, asi kvôli covidu a v izbách je dosť zima...

marianna_peskova
10. sep 2021

Taška na pôrod:
‌tehotenská knižka
‌zdravotná karta
‌občiansky preukaz
‌sobášny list a jeho kópia
‌nočná košeľa
‌papuče pre manžela
‌dojčenská voda
‌balzam na pery
‌mobil