icon

Čo ste vôbec nevyužili a čo ste využívali najviac pre bábätko?

11. okt 2022

Čo ste vôbec nevyužili a čo ste využívali najviac? Budem mať svoje prvé dieťa a rada by som sa vyhla kupovaniu hlúpostí ale zároveň chcem aby malo bábätko všetko čo treba

Strana
z2
mamamasama
11. okt 2022

Vyuzijes plienky,sudokrem, vanicku, prebalovacie podlozky, prsia, mozno odsavacku, nosic, alebo kočík, latkove plienky a detske oblecenie. Zvysok minimalne. Je to vsetko o tom aky potrebujes mat komfort. Niekto vyuzije to, iny ono. Mne stacilo to, co som popisala vyssie. 🙂

autor
11. okt 2022

Čo sa týka kočíkov, oplatí sa 3kombinácia? Počula som ,že autosedačky sú k ním nie úplne vyhovujúce

sulejmanka
11. okt 2022

Okrem vyššie uvedeného by som odporučila ešte odsávačku hlienov na vysávač, teplomer, stvorcekovu gázu, lieh a deku

basska_b
11. okt 2022

Ano, s tou trojkombinaciou je to tak. Vraveli nam to priamo v predajni kocikov. Ze autosedacku radsej od vyrobcu, ktory sa venuje len tomu

queen_mary
11. okt 2022

@basska_b zalezi 😀 my sme kupili cybex priam teojkombi a oni maju aj top sedacky.

noemi155
11. okt 2022

Podľa mna trojkombinacia kočík je totálna zbytočnosť
A aj nejaké speci vajíčko ti je zbytočnosť,ak cestujes minimálne
Ja by som osobne do nového kocika určite neinvestovala
Na toho pól roka čo je dieťa vo vanicke je to úplne zbytočne
A potom radšej investovať do poriadneho športového kocika,lebo ten využiješ minimálne dva roky, ak nie aj viac,záleží aké budes mat dieťa,aj kde žijete a aké máš predstavy a všetko…
A športová časť čo je v trojkombinácii je nepraktická a za chvíľu sa tam dieťa aj tak nezmestí a ani nevyspi najmä
Takze toto treba určite prehodnotiť
A aj všelijaké capiny okolo deti a podľa mna je ešte super prebaľovací pult
Stačí úplne obyčajný a urobí čo treba

nikha2809
11. okt 2022

Ja som mala jesenné dieťa a u nás bol top fusak do vajca, mali sme značku 7am Enfant a bola to úplne najlepšia vec, stačilo dať aj v januári tenké body a pančušky a bolo mu teplo, žiadne babusenie, vyzliekanie aby bol bezpečne pripútaný a potom obliekanie a pod.

queen_mary
11. okt 2022

Mne z veci co tu este neboli menovane : zavinovacka pre dieta na spanie od ergobaby (vdaka nej sa moc nevrtel, neposkrabal sa a prespal dlhsi cas v kuse), cybex priam trojkombi (vyuzite vajicko, vanicka, a do teraz pouzivame sportovu cast - maly ma 3 roky😊 , cize nie je trojkombinacia ako trojkombinacia), medela odsavacka

pbra40
11. okt 2022

Kocik hlboky kupit z bazaru. Investovat do kvalitneho sportoveho, ked dieta vyrastie, ist s nim priamo ten kocik vyskusat potom.
Prebalovaci pult, vyssi.
Klasicke bavlnene plienky
Spaci vak s nozickami
Snurka na dudlik
Monitor dychu
Vysielacka s kamerou
To su veci, bez ktorych by som sa ja nezaobisla

surama
11. okt 2022

To je take individualne..az sama casom uvidis, co vyuzivas a co nie. Ja som vyuzila takmer vsetko, co som kupila, len zial, niektore veci velmi kratko.

titla
11. okt 2022

Ono je to v konecnom dosledku velmi individualne. Pre mna top vec monitor dychu, ale moje dieta malo apnoe. Podla mojej sesternice to bola uplna zbytocnost, zato investovali do kvalitneho baby monitoru a ohradky... pre nich v poschodovom dome nevyhnutnost, pre mna v byte zbytocnost. U nas bola obrovska spotreba latkovych plienok a slintacikov, lebo reflux. Ina mamicka mozno nevyuzije. Mamicky refluxovych deti si velmi pochvaluju kresielka a nosice, druhe povazuju za zbytocnost. Ja som vela vyuzivala aj klasicku perinku, vankus na kojenie - nielen na kojenie, ale aj na pohovanie babatka a doteraz ho sem-tam vyuzijem ako zabranu pri posteli a to ma 3.
Na tvojom mieste kupim len zaklad a zariadim sa podla potreby.

basska_b
11. okt 2022

@queen_mary Hej, kedze sa Cybex venuje sedackam, tak sedacky maju aj dobre vysledky crash testov a pod. Hovorili, ze tie testy si mame kuknut

queen_mary
11. okt 2022

@basska_b na fb je k tomu estw dobra skupina, kde poradia - Deti v aute. Poradia ti aj presne podla auta ake mas, ako mas velke dieta a pod.

annamivo
11. okt 2022

Nevyužila som (2deti): prebaľovacia pult, sterilizatory na fľaše, parné hrnce, hopsadla, nosič/ šatka
Využila som: odsávačka na mlieko, sopliky, prebaľovacie podložky( napr.nechala som dieťa na nej kým som varila), keď boli väčšie tak kresielko so zavesenymi hračkami, postieľku ( ak chceš aby v nej dieťa spalo musíš ho to učiť od začiatku), kočík - záleží od terénu - nešla by som už do 3kombi, radšej kúpiť z bazara hlboký a keď bude pekne sedieť tak športový lepší. Veľa vecí je síce komfortnych, ale pre mňa to bolo strata času a peňazí.

lucik194
11. okt 2022

nevyuzila som - perinku (zavinovacku) nikdy

maximalne vyuzitie odsavacka hlienov z nosa na vysavac, kocik na behanie

nikha2809
11. okt 2022

Inak ešte my sme dlho používali ulitku, to bola za nás tiež super vec

nika23t
11. okt 2022

Najlepší pomocníci pre mňa-odsavacka do nosa na vysávač, prebalovaci púlt na postieľku, keďže postielok mam viac, lehatko/stolička na kŕmenie, penová podložka na batolenie, monitor dychu, videopestunka. Elektr.odsavacka na mlieko-najmladšia nevedela sať, pol roka som musela odsavat, takže veľká pomoc. Najväčšie zbytocnosti-chodanka alebo ako sa to vola, prenosna hojdačka. Ale ako píšu vyššie, je to prudko individuálne. Pre niekoho nevyhnutnosť, pre iného zbytočnosť.

elizita
11. okt 2022

ja som mala pri oboch detoch 2 kombinaciu, mladsia spavala cez den v hlbokej casti do roka vonku, tam jej bolo naj.. a vajicko som mala oba razy nie original k 2 kombinacii, ale vybrala som tak, aby sa dalo nasadit s adaptermi aj na konstukciu kocika. My sme to dost vyuzivali. Pri prvej dcere som nevyuziila zavinovacku, neznasala to od porodnice. Mladsia mala aj hniezdo aj zavinovacku a lubila si tak pospat uplne zababusena. 2 kombinaciu som predavala az po 2 rokoch, vyuzila som na plno aj jej sportovu cast. potom som az kupila golfky. Pri druhej som neriesila uz ani prebalovaci pult, ani monitor ani vanicku. Vanicku az ked sedela bezpecne. Dovtedy som ju len sprchovala.

joannita
11. okt 2022

Ohrievacku na flase som vobec nevyuzila, zavinovacku, spaci vak tiez nie.
3 kombinaciu kocik som vyuzila na 100%, odsavacka na vysavac (inu ani nekupuj, dieta si zvykne)

struhanka
11. okt 2022

Štvorcovú gázu, fialovú vodičku na čistenie pupku. Zelený krém s rybím olejom na zadok. Detské mydlo, olivový olej na natieranie. Hrebeň s tenkými zúbkami na vyčesanie mliečnej chrasty. Holtov krém, keď sa vyhodili vyrážky po tvári. Odsávačku na hlieny na vysávač. Bavlnené menšie plienky na utieranie tváre. Zavinovacie body, svetríky na gombíky, dupačky na cvoky. Vankúš na tvarovanie hlavičky. Cumlíky Curaprox. Nepremokavé plachty. Široký pohodlný kočík s pláštenkou. Kvalitnú autosedačku. Nosič. Nožničky s okruhlou špicou. Čiapky bez viazania pod krkom. Polodupačky. Bavlnené deky do kočíka, na spanie. Retiazku na cumlík s väčšími korálkami (má to ako hryzátko). Drevenú hrazdu s naťahovacími, hrajúcimi hračkami. Sklenené fľaše. Espumisan. Teplomer. Hrajúci kolotoč nad postieľku. Postieľku. Monitor duchu. Čo považujem za zbytočné: rukavičky pre novorodenca, body cez hlavu pre novorodenca, mikiny s kapucňami, hniezdo, mantinel, baldachýn, x zavinovačiek (použili sa iba párkrát), veci vo veľkosti 50 (dieťa bolo väčšie), spací vak, ohrievačku na fľaše.

bolarazjedna
11. okt 2022

Ako píšu baby, je zo veľmi individuálne, a väčšinou to zistíš až potom, čo je zbytočné. Napr. ja som chcela nosiť, kúpila som ergonomický nosič od 0-36mes, a malý mi v tom nechce byť dlhšie ako 5-10minut.
Prebalovacia pult pre mňa nevyhnutné, nechcem zničiť chrbticu s prebaľovanim na manželskej posteli.
Môj napr nemá cumlík, takže aj retiazka na cumlík je pre nás zbytočnosť. Zo začiatku som nechcrla fľašku kúpiť, že však bude kojeni, nakoniec sme skoro 6 týždňov dokrmovali UM, tak ma aj 2 fľašky, lebo bolo to jednoduchšie, ako iba s 1.

Mame adamo hojdačka požičanu od kamošov, no môj malý nie je z toho nadšený. Iné deti to zas zbožňujú a spia v tom dlhé hodiny.

Ja som maximálne spokojná s naším kočíkom v 2kombinacii z poľská za 400 eur, niekto rovno odpise poľské kočíky a je presvedčený, že kočík za vyše 1000 eur vie toho omnoho viac. Ja keď vidím niektoré kočíky také nizucke ako pomaly hrackarske, no ja by som takto predklaňať nechcela, a pritom sú to drahé kočíky. Takže fakt, je to veľmi individuálne.

Ja som zo začiatku veľmi využila elektrickú odsávačku.

Monitor dychu my máme taký stipec na plienku, my často cestujeme, každý víkend sme inde, takže pre mňa monitor dychu pod matracom by bol neprakticky.

jaskolka
11. okt 2022

Ako píšu vyššie, je to individuálne a aj od bábätka záleží. Pri synovi sme málo využili hlboky kočík, jednoducho ho nechcel, až potom športový. Rovnako viazacky a ulitky, neznášal byť zabalený, chcel voľnosť.
Dcera zase je kočíkovy typ, miluje prechádzky, akurát o chvíľu už tiež pôjdeme na športový kočiar, takže hlboky už sa odloží.
No a čo som využila pri oboch, je hojdacie kresielko, hniezdo, monitor dychu som mala len pri synovi.
V podstate všetko bolo využite, nič ako vyslovenu zbytočnosť som nemala.

jaskolka
11. okt 2022

@bolarazjedna presne kočíkx z Poľska akoby niektorí rovno odsúdili, že otras a nanič. Tiež máme odtiaľ a som veľmi spokojná s nim. A opačne často som videla tu mamičky s takými drahými "kockami", ku ktorým sa ledva zohli, a kočík veselo pískal, hrkal a šiel akosi šikmo. Ale hlavne ze drahá značka na ňom.

deti95060810
11. okt 2022

pri prvom - odsávačku mlieka - chodila som do školy a vždy som si mlieko odtiahla a mama mohla malému dávať kým ja som sedela v škole...
pri ďalších deťoch som bola doma - už odsávačka také využitie nemala...

deti95060810
11. okt 2022

@jaskolka záleží na čo natrafíš... mala som pri prvom ...
vyzeral krááásne. ale to bol totálny nepodarok. keby som išla presne len za kočíkom - tak chodíme dookola. vždy som musela pri kočíkovaní jednu stranu mierne nadvihovať.... A vyšedivel vyslovene za pár týždňov...

stvura
Odpoveď bola odstránená
lilyianka
11. okt 2022

Nikdy som nevyužila podložku na prebaľovanie a ani odsavač na sople

anyaa18
11. okt 2022

No takze... Minuly rok som rodila svoje prve dieta a taku istu dilemu som riesila ako Ty teraz. Citala som rozne clanky, diskusie, rady... V prvom rade som si oddelila dolezite veci pre malicku - ZAKLADNE. napr. Postielka, (kedze sme kupili rastucu, nevosla k nam do spalne tak este malu prenosnu, velmi sme vyuzili) prebalovacia podlozka, zavinovacka, monitor dychu, kamera(pre moj pokoj)vanicka na kupanie, stolicka na papanie, 3 kombinaciu kocik, vsetko sme vyuzili, mixer Twistshake,( vari v pare, mixuje, ohrieva, sterilizuje, udrzuje teplotu, vsetko v jednom,)
Atd...
A potom som si spisala co nie je dolezite no lepsi komfort... Tak bud kupim alebo nie... Napr. Ohradka, chodak, kojenecky vankus, vankuse ako mantinel (🤦‍♀️to bola najvacsia chyba)koliska atd... Nieco sa u nas uchyti, nieco nie. Tak vela stastia. No nezufaj, stale to mozes predat ako ja 😉🙃

00momo
12. okt 2022

Kocik sme kupoli 2v1 ale vajicko kvalitne a hlavne bezpecne hoci nas prehovarali aj na vajicko ku kociku. Prebalovaci purt je topka. Ak chces kameru da sa kupit lacnejsia verzia ako tie baby sister ci ako sa to pise. Ja som tiez riesila kameru a bala mi odporucana od Xiaomi Home 360. Skvela ma to nocne videnie reprak aj mikrofon. Usterila som cca 100€. Vanicka prvy pol rok fajn potom uz siel do vane. Fusak na zimu. Maly ma z ovcieho runa. Posielka nova klasicka matrac z kokosového vlákna. Paplonik vankus obliecky nepremokava plachta k tym bol aj polovičný mantinel. Stolicka na krmenie. Nosic mi sme ho vyuzili na plno. Máme dost tmavu izbu takze zbytočnosť baldachýn. Mam inteligentnu ohrievacku na 2 flase ktora mi ohrieva vkuse vodu , ked potrebujem vodu pre maleho vyberiem z ohrievacky a mam. Nemusim riešiť termosky a podobne hluposti. Ta ohrievacka je aj so sterilizackou.
Spaci vak maly jr permamentne odkryty. Monitor dychu. Látkové plienky nielen na grganie. Maly s nou zaspava.
Hryzatka masazne chladiace...
2ks cumlikov maly ich mal asi tyzden a potom ich mal ako hracku a neskor ak hryzatko.

masazne

barborka2021
12. okt 2022

Pre mňa najviac využitá vec okrem tých základných bola papierová perinka dcéra v nej spala do 9 mesiaca a hniezdo s tým sme museli cestovať všade a ohrev fliaš na ten nedám dopustiť najme v noci keď sa mala zobudila len som doňho dala umelé mlieko a hneť som ju nakrmila a nemusela som utekať o poschodie nižšie pripraviť jej mlieko aj na cestovanie je to super

Strana
z2