icon

Čo všetko do pôrodnice?

18. dec 2022

Ahojte, strašne veľa zoznamov vecí do pôrodnice som si prečítala a v každom bolo vždy niečo iné..preto sa chcem spýtať čo ste naozaj využili a čo je zas zbytočnosť brat?
Zatiaľ si robim taký svoj zoznam, prosím napíšte čo do neho ešte doplniť a ak by, čo nebrať. Dakujem, bude mi veľkou pomocou ❤️ a určite pomôže aj iným maminkám, ktoré to zachvilu čaká poprvý krat 🙂
Pre mňa:
- [ ] nočná košeľa so zapínaním vpredu: 1- 2 kusy
- [ ] župan
- [ ] uterák, osuška
- [ ] mydlo
- [ ] zubná kefka, pasta
- [ ] hrebeň
- [ ] papuče, (prípadne aj šľapky do sprchy)
- [ ] ponožky
- [ ] popôrodné nohavičky
- [ ] jednorazové absorbčné podložky do postele
- [ ] hygienické vložky popôrodné
- [ ] toaletný papier
- [ ] 2 kusy materská podprsenka (o 2 čísla väčšia)
- [ ] vložky do podprsenky
- [ ] nesýtené minerálne vody, hroznový cukor
- [ ] Nabíjačka
- [ ] Šampón, sprchač
- [ ] Balzam na pery
- [ ] Krém na bradavky
- [ ] Teplomer
Pre bábätko:
- [ ] Plienky
- [ ] Vlhčené utierky
- [ ] 2ks dupacky
- [ ] 2ks body
- [ ] 2ks čiapočky
- [ ] 2 páry rukavíc
- [ ] 2 páry ponožky
- [ ] 2ks podbradníky
- [ ] 5ks látkové plienky
- [ ] 1 osuška
- [ ] Zavinovačka
Dokumenty
- [ ] Tehotenský preukaz
- [ ] Preukaz poistenca
- [ ] Občiansky
- [ ] Sobášny list
- [ ] Výsledky skríningu
- [ ] Rodný list oboch rodicov

Strana
z2
ailiba
19. dec 2022

@nafka0483 tak zalezi asi ako ti tecie... Davam len rady, ktore sa osvedcili. Ved je to na kazdom ako sa rozhodne. Tiez mi to znama poradila.

nafka0483
19. dec 2022

@ailiba Mozno, ze kazdemu inak intenzivne. Ja som sa zacudovala, lebo mi stacila vlozka a ani ziadna kamaratka ani nikto koho pozmam nehovoril ze plienku, kazda v pohode s vlozkami, tak preto ma to prekvapilo.
Ale hovorim komu vyhovuje, nech si da 🙂

ailiba
20. dec 2022

@nafka0483 😉, jasne... Mne zas sesternica vravela, ze plienku by vyvazila zlatom.... A sestra si ju dala a teda bola nadsena... Vlozka by to urcite nedala. Mas pravdu, je to rozne. Mne plodova voda vobec nepraskla.... To clovek nikdy nevie.

petamich
20. dec 2022

@ailiba tak mne, ked voda praskla, tak som mala mokru nocnu koselu, postel a pod postelou mlaka 😂 by mi ani tri plienky nestacili, nastastie som uz lezala vtedy na gynekologii, kvoli horsim odozvam ma hospitalizovali

viktoria245
26. dec 2022

Nočných košeli jednoznačne viac ako 2...po pôrode- jednak ľahko zaspinis a plus sa pokúsim ako blázon.Na izbu odporucam vziat si aj mydlomtekute - u nás napr nebolo!! A papierové obrúsky v krabici.A sprej na podporu.poranenia - cicatridina - a lansinoh.
Bábätku.
kremik na rktku ešte- bepanthen je super
A na prve hovienko odporucam.klasicje vatové štvorce na umytie smolku veeeeelmi ťažko umyjes dolu vlhčené
Plus bábätku ešte vumlik - aj jed ty nechceš používať.. väčšinou majú v paži a absolútne yo nerešpektujú, maleho mi z vyšetrenia doniesli s cumlikom kt.mal v sebe gulicku plesne!!skoro ma vystrelo
U nás ešte chceli bavl ienky na balenie na široko- 2 kusy a postolky.
A zbalim by ešte 2ks flase pre babo q jemu na umytie k tomu tie kvázi jednorazové co v nemocniciach dávajú sú také ze to veľa vzduchu sa babatka nalogaju.
A sebe - kópiu hroz.cukru do tašky ku pôrodu a na izbu rôzne tyčinky.. mlsky...čokoľvek co tychlo zješ a zasýti.A ak plánuješ kojiť aj hroznovu stavu al caj na kojenie q dobrú flasu - aspoň politerku na pitie- nebudeš vládať furt hore dolu s pohárikom behať.😊

Strana
z2