icon

Čo zbaliť do pôrodnice pre mamičku a bábätko?

4. mar 2025

Ahojte
Som prvorodička a už sa to blíži. Čo všetko ste si zabavlili do nemocnice Vy? Všade sú videa ale čo všetko naozaj využijeme?
Keď tak aj pre bábätko poraďte prosím 🥰 teraz v apríli ti bude na konci.

kavasmliekom
4. mar 2025

Rodila som v marci.
Pre dieťa
sudokrem
Plienky
Utierky
Cumlik
Ciapocka
Košieľka
Látkové plienky
Kefku na vlásky
Nožničky
Ponozky
Osusku
Rukavičky aby sa neškriabalo keď nebudeš strihať nechtiky
Pre seba :
Osuska
Hygienicke (pasta, kefka, šampón, intímny gél..
Vlozky, po pôrodné, alebo nohavičky po pôrodné
Ja som mala aj gaťky bavlnené
Odsavacka
Tampóny do podprsenky
Podprsenka dojčenská (aj keď mne najprv nedovolili 🤔) ale kaslala som na ich blbé reči že mám chodiť len v nočnej košeli s melonmi a vložkou lingajúcou medzi nohami 🤣
Nočná košeľa, papuče, ponožky
Príbor dali, aj toaletný, mne aj po pôrodné vložky (ale používala som svoje)
Podložky prebaľovacie, mne dávali, ale len také m malé, ja som mala svoje väčšie.
Voda, niečo na chrumkanie
A ja čo by som si zobrala nabudúce, tak škrabošku na oči, lebo mi vadilo svetlo z chodieb, aj keď som mala nadštandard, tak sklenené dvere s mliečnym sklom a bolo vždy vidno v izbe.
A ešte možno by som si zobrala jedno balenie umelého mlieka a fľašku pre bábätko
... A na cestu domov mi manzel priniesol co dom mala pripravené

autor
4. mar 2025

@kavasmliekom si veľmi zlatá 🥰 ďakujem veľmi pekne 🙏

evcagabi
4. mar 2025

Ja ti este dodam, ak budes rodit pirodzene, co som ja vyuzila najviac bola intimna sprska, vlhceny toaletny papier s dubovou korou, cicatadrina sprej a mala som aj rosalgin, ten som si naniesla na vlozku a skvele to upokojovalo boliestky. A vravela som si, ze urcite by som si zabalila viac nocnych kosiel - mala som pocit, ze po pol dni smrdim ako chliev 😅😅 ale ja som rodila v auguste ked boli pomaly 40°. A vezmi si take ti klasicke hrube, poporodne vlozky, nie nejake drogerkove. A mne velmi pomohol aj taky ten poporodny vankus pod zadok, lebo som myslela, ze pri kazdom posadeni sa skapem 😅
Ale najlepsie urobis aj tak, ze si zistis co konkretne potrebujes do porodnice, co si si vybrala. Ja som musela mat aj svoj pribor 😅😅 a pre babatko nic svoje, len plienky 🙂

michaela329
4. mar 2025

Súhlasím s napísaným o nočných košeliach, vezmi si aj dve na deň, ja som rodila v januári, ale tam je také teplo 😅 A tiež sa mi zdalo, že nenormálne pachnem. Ja som hodne ocenila aj tie sieťované gaťky, praktická vec, chladivu vložku a lansinoh sprej na hradzu. No a glycerínove čipky 🫣😁

niky1234
4. mar 2025

Akurat sa balim rodim začiatkom apríla😊
Pre babo:
Plienky
Sudokrem
Latkove plienky davali pri starsom ale jednu vezmem pre istotu
Oblecenie na cestu domov ( zvysne davali)
Cumlik
Flasku
Umele mlieko (davaju aj v porodnici ale nechce sa mi zas furt otravovat ako pro starsom)

Pre mňa:
Nocne kosele beriem az 5 ks lebo posledne som mala 3 a musela som v umyvadle prat .. strasne teplo bolo v tych izbach a hormony hrozne som sa potila
Odsavacku
Podlozky
Krem na bradavky
Podprdy na kojenie
Vlhceny toaletak
Sprej na poranenia
Klasiku hygienu sprchac sampon atd
Vlozky poporodne velke aj vlozky do poprdy
Sietovane nohavicky aj normalne nohavicky
Papuce po izbe a slapky gumene do sprchy
Zupan
Osusku a uterak
A este co mne chybalo pri prvom glycerinove cipky a nieco na hemeroidy😂
Plus u nas v porodnici treba aj pohar pribor toaletak ale tak to nemusi byt vsade a vodu a dake sladkosti slebo rychle na jedenie nieco.. rodila som v noci a potom som dostala len obed takze som uz bola riadne hladna

autor
4. mar 2025

Ja nenormálne páchnem teraz v tehotenstve 😂😂😂😂😂😂 takže tie nočné košele aj 5 😂😂😂😂

autor
4. mar 2025

Ďakujem Vám ženy 🥰 Poprípade keď vás tu už mám, vedeli by ste mi poradiť overenú odsávačku aj fľaštičky pre novorodencov? ❤️

lucia13022023
4. mar 2025

Ja som v pôrodnici mala ako premotivovana prvorodicka dve kufre, nakoniec som využila tak jednu tretinu veci 🙈
Pre babo som využila - oblečenie, uterák, plienky, latkove plienky, fľašku a dudel. Nič iné nie je treba.
Pre mňa - nabíjačka, sluchátka, fén na vlasy, kozmetika, nočné košele, uterák, šľapky, podložky pod seba, vložky a jedlo.

kavasmliekom
4. mar 2025

Ja som odsavacku nemala, lebo som vedela, že dojčiť nebudem, aj keď ma nútili. Pri prvej dcére si nedali povedať a po 8 rokoch sa scenár opakoval 😬 ale požičali mi mam odsavacku a bola dobrá, len u mňa tak 10 ml za deň odsala 🙈 co ležala so mnou pri prvej dcére, tak jej až tieklo z pŕs 😄
A fľašky pri všetkých troch som mala MAM aj cumlíky tiež.

autor
4. mar 2025

@kavasmliekom Ja by som chcela dojčiť, ale pre istotu, že by sa mlieko nespustilo, tak zoberiem umelé mlieko.. a tak tých odsavačiek sú veľmi vela a som neskúsená, tak rada si vypočujem rady.

@niky1234
@kavasmliekom

adaluc338
4. mar 2025

Zalezi od porodnice, takze si zisti tam priamo. Velmi su odlisne, aj vybavenie aj celkovo pred 4 rokmi som napriklad nepotrebovala do porodnice koselu, ani podlozku, teraz som rodila pred 2 tyzdnami hned vytiahli z tasky 5ks podloziek a polozili vsade kde som bola....... Urcite potrebujes poporodne vlozky, poporodne gatky, nocna kosela, zupan, uterak, papuce do sprchy, papuce na izbu, podlozku, plienky, kremik, vlhcene utierky. U nas v nemocnici chybal pohar 😅, Mne napriklad vobec nechybala ziadna podprda, ved skoro 24 hodin mas aj tak cecky v ustach babatka 😆. Oblecenie pre dieta mi priniesli pred odchodom (mala som pripravene doma, manzel vedel co ma chytit) u nas mali aj odsavacku takze ani to som nemusela tahat. Urcite by som sa informovala.

niky1234
4. mar 2025

Ja mam odsavacki znacky bayby taka fialova elektricka a som spokojna 😊ja som pri prvom kojila do 15 mesiacov len na zaciatok som mala umele kym sa rozbehlo moje tak na dokrmenie lebo moj prvy bol strasny hlados a plakal hladny😂 a flasku znacka MAM taka co sa da spodok odsroubovat lebo sa to dobre cistilo😊 a cumliky u nas sa osvedcili najviac lovi

autor
4. mar 2025

@niky1234 Myslite túto? Ďakujem pekne 😊 a tá fľaška od MÁM je sklenená?

evcagabi
4. mar 2025

Ja mam tuto a som nadmieru spokojna. Odsavam tak, ze mala je cisto na mojom odsatom mliecku. Flase mam MAM

evcagabi
4. mar 2025

A aj cumliky znacky MAM

niky1234
4. mar 2025

Ano tuto😊 a plastove su tie mam urcite maju aj sklenene len na tychto plastovych je lepsie ze ten spodok sa da pekne odmontovat a cele to umyt a vysterilizovar😊

haraburdova
4. mar 2025

vsetko spomenute a ja este za seba doplnim - balzam na pery, ja som mala aj vlastny vankusik taky mensi, nahrievaciu podlozku malu - na krize (a velmi mi pomohol aj po cisarskom lebo som z epi mala triasku ako prasa.) a satku pre babo. nastastie mi jedna mila sestricka ukazala ako sa mini babo satkuje a to mi velmi pomohlo kym sme boli v spitali.

danka_gi
4. mar 2025

Ta flasa MAM, ktora je super je antikolikova. Je sice plastova, ale aspon sa nerozbije 😀 Aj my ju mame a najlepsie z nej pije 😊 a presne sa aj super cisti. Len si vzdy pozri ten spodok, ci si to dobre zasrobovala, lebo mne sa obcas stalo, ze tiekla, ked som to tam zle dala 🙂 inak bola super.