Dávate už deťom zimné topánky?
ahojte, prosím Vás dávate už deťom normálne zimné topánky? lebo sa mi zdá, že už by sa aj mohli nosiť a manžel si myslí, že je čas a stačia prechodné. Aký máte názor Vy a nosia Vaše detičky už zimné topánky?
ja predávam zimné topánočky hlavne zdravotné protetiky a musim povedať, že niektoré mamičky dávaju zimnú obuv už od oktobra. predsa sú už rána chladné a deti zo školky chodili v jesennej obuvi premočené domov.
My dávame "prechodné", ale môžu sa aj na teplejšiu zimu. Čižmičky. Včera prišla dcérka zo škôlky a mala veru aj tak studené nožičky. Ale ona má nedokrvené, to má po mne zdedené. Rukavice si tiež furt pýta (ja som zimomravá teda, ale rukavice som veru ešte nevytiahla), že jej je zima na ruky... Vetrovky nosí zimné, prechodnú má vyslovene len takú tenkú. U nás je ráno okolo 5 stupňov, ale to mi meria na 3. poschodí, dole býva namrznuté. Keď idú zo škôlky von, na dvore im nesvieti slniečko, tak tam veru majú chladno. Posledné dni tu aj fúka, takže podľa mňa je už čas na zimné oblečenie (u nás). Drží sa dcérka dobre, od začiatku roka bola zatiaľ len 1 týždeň chorá.
Synčekovi sme tento týždeň tiež už veru vytiahli zimný fusak (doteraz mal len prechodný), spáva vonku od tej cca 15-tej aj do 17-tej, to už je vonku riadna zima, keď sa zotmie a on len leží, nehýbe sa. Vadí mi akurát to, že napr. včera svietilo slnko, keď som ho dávala na balkón (ja som na ATB, nemôžem von), bolo aj tých 15 stupňov. Ale behom takej polhodinky s- hodinky a postupne ozaj schladí aj na 4 stupne. To ani obliecť, ani vyzliecť, keď spí....
uplne zimne kozusinove este nie, ale kozene, zateplene flisom ano, donedavna nosili platenky 😀

Skús sa nenápadne popozerať v šatni škôlky, či školy, aké topánočky nosia synovi rovesníci. Teraz je také počasie, že človek fakt nevie, čo dieťaťu obliecť, či obuť, aby mu nebolo ani zima, ani teplo. My sme donedávna dávali také vyššie, prechodné, až som si všimla, že ostatné detičky už majú zimné, tak sme ich tiež dali. 🙂