icon

Dokedy ste vozili dieťa vo vaničke?

michaela771
25. júl 2020

Dokedy ste vozili dieťa v hlbokom kočíku? Viem že by sa vraj malo dovtedy kým nesedí.. ale skutočne ste sa všetky tým riadili? Dala ste niektorá skôr alebo dokonca neskôr ako sa zvyčajne dáva? Ďakujem

asia83
25. júl 2020

@michaela771 Dcéra šesť mesiacov, syn sedem mesiacov. Riadila som sa nimi. Dcéra sa nudila, plakala, lebo výhľad žiadny nemala, akonáhle sedela, síce sedela ako sedela ešte, tak bola kľudná. Syn spal, tomu bolo jedno, no už bol malý do vaničky. On mal v zime 7 mesiacov, fusak, overal, no už mal pokrčené nohy. Tak preto.

1jarkacu
25. júl 2020

Dlho do 11 mesiaca malý sa len vtedy vozil v kočíku keď spal inak tam nechcel byť a vaničku sme mali obrovskú tak v tom nebol problém

danusskaaa
25. júl 2020

@michaela771 dceru v cca pol roku, syna v necelych 3 mesiacoch do korytkoveho sedenia - bolo to najlepšie rozhodnutie - odvtedy mu prestali koliky i silný reflux s ktorym sme sa mega vytrapili.

nikpa
25. júl 2020

@michaela771 ja som síce dala syna do káry uz v 6 mesiaci z toho dôvodu, ze bol dosť veľký ale kára sa dala dat do úplného ľahu a kym si sám nesadol a neudržal sa tak bez opory, len tam ležal. Určite ak ešte nesedí ho nedavaj do káry kde by musel sedieť. Dieťa síce bude v sede spokojne lebo bude zrazu všetko vidieť ale môžes mu pokaziť chrbticu, svaly, kostra ešte nie je prípravena na sedenie. Dokial si dieta nesadne samo bez opory, netreba mu k tomu pomáhať. V dospelosti sa vám môže poďakovať za bolesti chrbta a mnoho iného, takže mamička neponáhľaj sa zbytočne...

zuzuliennka1
25. júl 2020

@michaela771 syn mal cca 8m, dala som ho do sportiaku ale nalezato... este nesedel (sadol si az o dva mesiace) ale do vanicky sa uz jednoducho nevosiel
dnes uz takmer vsetky sportiaky maju moznost dat dieta do lahu, takze je to ok... ale teda kym naozaj dieta samo nesedi - nedavat do pasivneho sedu, sportiak moze byt ale len poloha lezmo (max. som ho semtam dvihla o “poziciu” vyssie, aby bol tak v pololahu, najma ked spal)

nikiki29
25. júl 2020

@michaela771 ja som mala veeeeeľmi nekvalitnú trojkombi, kočíkovanie bol trest. Kúpila som druhý kočík - len športovú časť keď mal syn 3,5 mesiaca. ALE kočík mal úplný ľah, čiže rozdiel medzi vaničkou a ležaním v športiaku nebol žiadny. Nie je kočík ako kočík 😊 do korýtka alebo do polosedu by som určite nedávala...

abriela
25. júl 2020

do 5 mes. kedže sme leteli na dovolenku a s hlbokým kočíkom sa ísť nedalo. Po návrate sme už používali len športový kočík, ktorý sa dal nastaviť do ľahu.

betulinka1
25. júl 2020

@michaela771 do 4 mesiacov. Neznasal hlboky koci a este v nom fusak. Takze som kupila sportovy, ktory isiel do uplne lahu, mal viac priestoru a spinkal v nom aj 3 hodiny.

lenqua_12325
25. júl 2020

Dva vanickove kociky, dve deti a obe ho nezniesli, vrieskali a to som vždy obdivovala deti, čo mamičkám v kočíku spali a mamičky sa kľudne prechádzali. Nezažila som to.
Teraz sme kúpili športový Britax Motion najnovší a je super, kludne by som dala do neho ľahnúť aj malé bábätko. Dá sa kúpiť aj taka taška do neho kde bábätko leží. Už by som nekupovala kombinácie ani vaničky, ale hneď kvalitný sportiak. Aj taký stokke sportiak je super napríklad pre bábätká od narodenia a su rôzne.

adamadent
25. júl 2020

Do 10 mesiacov, v hlbokom kočíku zaspala do niekoľkých minút a ja som si ju vedela vyniesť hore a preložiť do postieľky. Začala sedieť až v 11 mes tak potom som vytiahla športový aby mohla pozerať na prechádzke.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
heidy222
25. júl 2020

Ked das do lahu a otocene tvarou k tebe Tak he to uuuuplne jedno ci lezi v sportovom kociku alebo vanicke. Ale odpoved je U Nas od 6 mes obe deti kvoli dovolenkam a moznosti krmit prikrmom v kociku

majusska202
25. júl 2020

@michaela771 syn mal 5,5 mesiaca keď išiel do športového bol veľmi zvedavý všetko okolo ho zaujímalo. Dcéra ta mala 8 mesiacov keď išla do športového ani neviem prečo jej bolo dobre vo vanicke

henka123123
25. júl 2020

od 4 m bol v sportovej casti ale po keziacky ale viac videl ako vo vanicke a rad sa vozil vo vanicke mi reval

lucyluv
25. júl 2020

Dala som skôr, okolo 6m do korytka. Lebo vo vaničke sa začala prehadzovať kadejako a nešlo jej zaspať. Takže sportak to vyriešil, keďže tam som ju pripútala a pekne si tam od vtedy spinká.

papaya308
25. júl 2020

13m

lucinkab
25. júl 2020

Rok

laura164
25. júl 2020

Do 3 mesiacov

vilma7
25. júl 2020

Rok, ešte stále vezmem hlboký von, keď má spať. Má 13.mes

hettinka
25. júl 2020

@michaela771 starsiu pol roka, mladšieho 3 mesiace. Ale mala som kočík polohovatelny do úplného lahu a bolo leto.

mon895
25. júl 2020

Moj je majovy a do sportiaku som ho dala v marci cize mal 10m - sediet este nevedel to sa naucil ked mal 10.5 - 11m

ysseba
25. júl 2020

Ja som sa neriadila tabuľkami kedy by sa čo malo. A teda ani v tomto - že dieťa do športového smie až keď sedí. Mimochodom môj prvorodený začal sedieť veľmi neskoro, on sa najprv začal stavať na nohy popri nábytku, sedieť začal fakt až neskôr. nehovorím, že som nejaká "proti prúdu", ale proste nevidela som dôvod trápiť ho (a aj seba) vo vaničke len preto, lebo je to napísané v akejsi knihe. Proste začalo byť príjemné jarno-letné počasie, lákalo ma to byť dlhšie vonku, len tak sa prechádzať, posedieť si na lavičke, dať si kávu niekde na terase. Ale mala som problém - keď sa syn zobudil, nevydržal len tak ležať vo vaničke a čumieť do oblohy. Proste reval. Ak sa na nebi objavil vták, tak sledoval a keď bol mimo dohľadu, tak reval. Tak išiel do športového (a nie korýtka). Jasné, že som ho nedala sedieť do pravého uhla, ale do takého pololahu a bolo vybavené. Potom boli aj dlhé prechádzky, aj kávy na terase, aj lavičky. Bol spokojný, sledoval okolie. Mal asi 5 mesiacov. Mladší, tak ten vydržal ležať v hlbokom hodiny, ten bol úplný pohoďák, spokojný všade. Toho som mala v hlbokom strašne dlho. Lebo pre mňa znamená hlboký kočík=bábätko. A keďže bol (asi) posledné moje bábätko, tak som sa akosi nechcela vzdať toho hlbokého 🙈 Až raz keď sa ma mama opýtala, že či mu tá vanička nie je už akási malá, tak vtedy som ho dala do športového 😢😂😝