Drevená verzus cestovná postieľka

danielle37
6. okt 2013

ahojte.
prosím o radu.ktorú postieľku. Prosím o Vaše skúsenosti.
Ďakujem

barborieta
6. okt 2013

No neviem ako iné maminy, ale my máme drevenú aj cestovnú postieľku...cestovná je taká, že má len jednu polohu (aspoň tá naša, takže malý je v nej úplne dole. Cestovnú používame, len keď ideme preč z domu. Doma máme klaciskú drevenú postieľku,ktorá sa dá nastaviť na 3 výšky. Aktuálne máme malého najvyššie, lebo ešte je malý, tak sa nemusím toľko krčiť, ako keď ho dávam do cestovnej...

m_ij_ka
6. okt 2013

no ja mám ako barborieta tiež aj drevennú na spanie ( má tri polohy) a taktiež máme aj cestovnú ( jedna poloha), keď nevedela chodiť tak sa v nej hrala, teraz ju používame ak niekam ideme, aby mala malá kde spať.

fideska
6. okt 2013

@danielle37 pri prve dcerke som doma mala cestovnu postielku, mala 2 urovne. Tu najvyssiu som pouzivala, ked bola malinka. Ked zacinala stvornozkovat, pouzivala som polohu uplne dolu.Ked zacala uz stat mala som istotu, ze nevypadne. Postielka mala molitanovy madrac, co bol velmi makky, tak sme kupili do postielky kokosovy madrac. Vyhodou bolo (aspon pre mna), ze som okolo nemusela davat ochranu, aby sa neudrela do tyciek.
Teraz mam drevenu, ma 2 urovne. Ta druha poloha vsak nie je uplne dolu a tak sa bojim, ked bude starsia a bude stat a chodit, aby odtial nevyliezala. Keby sa dala nastavit az uplne dolu bola by som spokojna.
Mne vyhovovala aj cestovna aj drevena.

konvalink
6. okt 2013

ja mam v spalni drevenu a v obyvacko- kuchyni cestovnu,najskor som pouzivala iba cestovnu,ale taku co ma dve polohy,dala sa tam vlozit,takze som mala maleho vyssie a tiez som v nej mala polozeny normalny matrac,potom ked bol maly mensi tak som na spane kupila drevenu a cestovnu som vyuzivala ako ohradku kde sa maly hral,teraz ma na nejotvoreny bok a ma ju ako svoj bunker kde vleze,vyleze,takze ja som za obe.

hela_tn
6. okt 2013

My mame doma drevenu postielku (ma 3 úrovne) a taktiež mame aj cestovnú (ta ma 2 úrovne). Doma používam drevenu, u rodičov mame cestovnú, niekedy tam prespime, bývajú v tom istom meste a ked niekam ideme beriem cestovnú postielku, aj ked vo väčšine hotelov ponúkajú uz ich postielky, ja radšej beriem našu..kamoska mala deti po sebe a pre druhého uz nekupovala drevenu postielku, iba do cestovnej dokupili poriadny matrac a spával tak.

sandrika1986
6. okt 2013

Ja mám drevenú postieľku doma, ktorú využívam pri druhej dcérke. Cestovnú postieľku som nekupovala ani prvej dcére a ani teraz. Stačí mi drevená postieľka 🙂

sarinka2012
6. okt 2013

My mame obe,cestovnu ako uz nazov prezradza na cestovanie a okrem toho je u babicky,ked am dcerka prespi ,tak ma kde 🙂 a doma mame drevenu,rozdiel medzi postielkami je na oko zjavny a zalei co komu vyhovuje,ale ak sa rozhodnete mat doma cestovnu postielku nie len na obcasny spanok,tak urcite do nej kupte matrac,lebo to vypolstrovanie ktore tam je nie je dostacujuce a babatku by sa velmi nepohodlne spalo.

linda20111
6. okt 2013

@danielle37 ahoj, aj my mame obidve postielky 🙂 drevenu pouzivame na spanie doma - ma tri urovne a cestovnu ma na hranie ako ohradku v obyvacke. Cestovnu berieme so sebou ked ideme k rodicom na noc aby v nej mohol spinkat. Ked bol mensi - nevedel este chodit a nevyliezal z kocika tak sme ho nechali spat aj v izbe v kociku. Takze podla mna lepsie je mat dve postielky, cestovna je urcite super vec, pretoze posluzi aj ako priestor na hranie.

danielle37
autor
6. okt 2013

linda20111, sarinka2012, sandrika1986, hela_tn, konvalink, fideska, m_ij_ka, barborieta

čo som čítala recenzie tak tie cestovné sú do 14kg niektoré menej a jeden typ do 20kg. Ja musím kúpiť aj tak matrac lebo do drevennej postielky čo mám ešte moju "starú komunistickú" aj dcéru som v nej mala, tak matrac som darovala. Teraz po 10 rokoch plánujeme babenko a preto sa informujem čo vlastne jej treba. A kupovali Ste si nové tie cestovné postielky či cez bazar??? Mne tie cestovné pôsobia akoby nestabilné ale sú krásne..... aj ten prebalovací pult sa mi páči..... no ak sa rozhodnem ju kúpiť tak teda +2matrace /ešte aj do drevennej/ a čo stojí matrac?? vlastne aký je vhodný? však toľko druhov je! no ako mám vybrať ten správny.... Myslela som si, že keď bude druhé, že všetko budem vedieť a zisťujem že som presne v tej istej situácii ako pred 11 rokmi keď som čakala malú. To je paradox :D

zita19
6. okt 2013

Tu na bazare som matrac kupila, za 10 eur. Sleduj inzeraty. Aj postielky sa predavju.

nikolet_89
6. okt 2013

pri prvej dcerke som mala klasicku postielku, ale nebola som vobec spokojna ked aj bola na najnizsom stupni mala by kludne vyliezla, prepadla hocico by sa mohlo stat, dalsia vec mi vadilo, ze hoci mala zabrany milionkrat sa v noci zobudila nato, ze ma zaseknutu nohu alebo ruku...povedala som si, ze jednoznacne budem mat pri druhom cestovnu postielku iste je to nizko po porode to bude tazke, ale mam doma muza takze pomoze tie prve tyzdne a potom bude malej super, lebo mame sietku na skoro celej strane cize vseetko uvidi a nebude sa budit nato, ze je zaseknuta

lin123
6. okt 2013

@danielle37 doma mame drevenu a aj cestovnu, kt. funguje ako ohradka alebo aj ako hracia zona..maly do nej rad lozi a tak...a v pripade, ze ideme niekam tak ju berieme so sebou a v nej si pospi.

darina1952
7. okt 2013

@danielle37 ahoj, ja si neviem predstaviť že by som sa mala po pôrode zohýnať do cestvnej postieľky k bábätku, rodila som sekciou a tak by to bolo v prvých mesiacoch určite maximálne bolestivé zakaždým sa zohýnať... Mali sme preto drevenú postieľku od narodenia do 2 rokov a potom spal v cestovnej s riadnym matracom cca pol roka. Cestovnú sme kúpili kôli spaniu na chate, na dovolenke... Teraz už spí v riadnej posteli. 🙂

tinach
7. okt 2013

Bože, co ja by som dala za to, keby mi malá spala v postielke!!! Mame aj drevennu aj cestovnú, ale žiaľ ani v jednej 😢 najlepšia je naša manzelská 😀

klincek
7. okt 2013

@danielle37 ahoj, matrac ti staci jeden, budes ho mat v klasickej postielke, a ked niekam pojdete, vezmes ho so sebou (alebo aj nemusis, ale my sme nosili, lebo ten cestovny je tvrdy, tenky a neizoluje dobre pred chladom). my sme mali taky s kokosovou vrstvou, boli sme s nim spokojni (konkretne znacka Träumeland, okolo 40 €). matrac by som urcite kupila novy, z hygienickych dovodov.

postielka podla mna staci z bazaru. pripadne v Lidli mavaju za dobru cenu, tusim za 30 € znacku Hauck, je dobra, mame odskusanu. a nemusis sa bat, cestovne postielky maju sice nosnost do 14 kg, ale vydrzia aj viac. ved vacsie dieta sa v nej uz hrat nebude, ze by ju nejako rozhrkalo, bude v nej iba spinkat, a taku zataz postielka v pohode znesie.

zuzana__d
7. okt 2013

@danielle37 ja mam iba cestovnu, kupila som si k nej vyvysenie matracu za 12€ a som s tym velmi spokojna.