Dvojdielne pyžamko verzus overal do škôlky

zdena12345
9. jún 2016

Ahojte. Malý špunt by mal od sept. nastúpiť do škôlky. Zaujímalo by ma, či ako pyžamko môžeme použiť aj overal, alebo treba kúpiť dvojdielne. Doma používame viac overal. Klasické len ak sú overaly špinavé a nie je čo obliecť... Páči sa mi hlavne preto, že má pekne zakrytý chrbátik a nevyhŕňa sa mu na nožkách. Akú máte skúsenosť?
Prípadne aké ďalšie rady a vychytávky by ste mi mohli poradiť v súvislosti s nástupom do škôlky?
Ďakujem

evulikm
9. jún 2016

Určite dvojdielne pyžamko. Deti sa samé prezliekajú do pyžamiek, zo začiatku s pomocou učiteliek 😏

marcelatje
9. jún 2016

Ja radim zbytocne veci neriesit. Daj mu na co je zvyknuty a bodka 😀

kristinka86
9. jún 2016

My máme len dvojdielne do škôlky a tuším všetky deti majú len také.
Ako písala @evulikm, deti sa tam obliekajú samé, teda postupne. A napr. u nás v škôlke majú veľmi teplo aj počas zimy, takže aj keby malo dieťa vyhrnuté pyžamko, vôbec to nevadí. K tomu je ešte aj zakryté. Takže zima mu isto nebude. 😉 Moje deti spia vo vačikoch, lebo syn sa odkopuje. Ale do škôlky som nezvažovala mu dať vak namiesto paplóna. Asi by sa cítil divne, aj keby to prešlo u učiteliek. 😀 😀 😀

pribinak
9. jún 2016

Dvojdielne, deti sa mu budu smiať, ze je babatko ;(
V skolke teda aspon u nas, kúria cez zimu viac nez dost

fuska
9. jún 2016

Jasne, ze dvojdielne. Ako pojde v overale na zachod?

mychaella
9. jún 2016

myslim, ze ine deti neriesia ze je babatko v overale, u dcerky v kolke som v zime overaly na detoch videla aj ked tam maju teplo a moja dcera nosi iba overal, nevie spat v dvojdielnom pyzame, neznasa ked sa jej vyhrna tricko, budi sa a je potom nevyspata, takze nosi v zime dlhy a v lete krataskovy overal. vie si to sama obliect aj vyzliect aj sa ist vycikat...

belllinka
9. jún 2016

Ak si ho bude vediet sam obliect aj vyzliezt, tak kludne overal. Ale prezliekat jo tam urcite nikto nebude.

zdena12345
autor
10. jún 2016

dakujem Vam vsetkym za prispevky. Asi sa priklonime k tomu dvojdielnemu.

sunnyhoney03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lili007
11. jún 2016

V škôlke by mali byť deti samoobslužné v bežných činnostiach ako je obliekanie, vyzliekanie, toaleta atď. Ideálnejšie je preto podľa mňa dvojdielne pyžamko, s ktorým si ľahšie poradí, keď vybehne z postieľky na WC a pani učiteľka mu nebude môcť pomôcť, lebo bude s ostatnými povedzme 20-mi deťmi.
Vychytávky do škôlky? ...asi jednoducho obúvateľné ale pevné papučky (nie crocsy), rovnako jednoducho obúvateľné topánky najlepšie s lepiacim zapínaním (nie na šnúrky), viacero vecí na prezlečenie do skrinky aby v prípade pocikania, poliatia a spotenia bolo čo prezliekať. Nám na prvé dni v škôlke dovolili aj obľúbeného plyšáka. Deti v našej škôlke trávia pôôbedia na záhrade, takže je vhodné aby malo dieťatko ruksak a umelú fľašku, aby sa mohlo na záhrade napiť keď potrebuje a aby si mohlo odložiť mikinku či iné veci do ruksaku a ísť s tým už rovno pekne domov.
Zatiaľ to je všetko čo ma napadlo🙂