icon

Hniezdo do postieľky - za a proti

sonka_miro
16. júl 2020

Poradte prosim z vlastnych skusenosti ano ci nie?

m_o_n_c_a_k
16. júl 2020

Ja som hrozne chcela a premýšľala som nad tým. Moja prvá mala iba mantinel okolo postieľky a teda bola v perinke. Ja budem mat zimné dieťa teda bude isto v perinke, takže mi príde zbytočne hniezdo. Vidím aj preplnené postieľky plysakmi a inými nepotrebnými vecami. Neviem, ci to dávajú len na fotky tie ženy, ale čím viac zbytočnosti tým väčšie riziko pre dieťa. Nacpe sa do postielok kopu vankúšov, hniezdo a hlavne ze monitor dychu. Možno ak budeš mat teraz letné dieťa a nebude v perinke kvôli teplu asi by som to kúpila. Aby malo okolo seba niečo. Skôr si ale myslím, že zväčša je to len estetického účelu. Prakticky je asi iba v teple kedy bábätko asi nebude v perinke. Ale aj to som pri prvej riešila tak, že na perinke ležala a iba som ju odbalíla.

romanka_369
16. júl 2020

@sonka_miro ja mam januarovu a hniezdo som mala a ma ho v postielke este teraz..sila mi ho mamina inak by som ho asi nekupovala..v perinke mi nespavala a o bok hniezda sa mi pekne polohovala a dnes ho tam ma lebo si zvykne pri spanku na boky vykladat nohy😁..

patka06
16. júl 2020

moja dcéra by nevyužila, potrebovala od narodenia veľa priestoru
Podľa mňa moderná zbytočnosť

miakey
16. júl 2020

@sonka_miro ja hniezdo používam, ale mam ho v obývačke na gauči. Malého doň položím, keď potrebujem niečo porobiť a mam ho na očiach.

nika_m
16. júl 2020

My sme mali ale skor len v obyvacke na gauci, v postielke spal v perinke najprv a potom v spacom vaku a v lete na volno uz (to uz mal 5m tak sa aj pretacal) ...to hniezdo vyuzil mozno mesiac - dva...za mna nic extra, rovnako by posluzila aj obyc deka, tie kraje aj tak nejak nezabranili pohybu a ked lezal este a nevedel sa pretacat tak to mas jedno...v postielke ma mantinel akurat a to doteraz

dominika_sk
16. júl 2020

Je to uplne super vec, maly ma 6m a stale je v ňom keď spi. Konce už ma rozviazane 😁

luthine
16. júl 2020

Moja 7m ho miluje. Jasne, ze uz sa do neho nevojde, ma ho rozviazane. Ma na nom malych mackov a ked sa zobudi, rada si ich obzera a blaboce na nich😁

andy57
16. júl 2020

Pri prvom som nemala, ale pri druhej som kupila a nelutujem.... mala som hniezdo na gauci, spinkala v nom pri mne, aj v postielke v nom spinkala.

slnieckoo02
16. júl 2020

Tiez mam a nelutujem. Syncek je januarovy. V perinke mi vydrzal 3 tt potom som ho tam nevedela dostat. Pekne som ho o hniezdo polohovala. Neskor som ho mala na gauci a spal pri mne alebo len tak pozeral ked som varila. Doteraz v nom spi ma 6m , dole to ma rozviazane lahne si nabok vylozi na to rucku nozku a je spokojny. Za mna super vec

zuzuliatko18
16. júl 2020

My hniezdo pouzivame hlavne ked ideme na navstevu k rodicom, malu je nan zvyknuty a tak v pohode prespi aj mimo domu. Ked bol novorodenec, som ho o boky hniezda polohovala, kedze v porodnici bol dlho na JIS a teda sa nenaucil byt v perinke. Stale ma rad svoj priestor a to ju hniezdo umoznuje. Za mna dobra volba.

eternity24
16. júl 2020

Ja mam tiez a využívame príležitostne doteraz, hoci mame uz 8 mesiacov. A ako pisali niektoré mamičky, da sa existovať sj bez neho, ale ked ho chcete, kúpte si ho, vyskúšate sama. Moja malička je tiez zimné dieťatko a používali sme ho aj v zime na krátke spanky alebo na spanok na gauči...

mirkaz156
17. júl 2020

@sonka_miro úprimne bola som proti že je to blbosť ale jedno sme dostali. A teda využívam ho v manželskej posteli. Malý bude mať mesiac a spí zatiaľ medzí nami. V hniezde sa nebojím že mu v noci v spánku ublížime keďže je ohraničený v svojom priestore. Zároveň keď je nepokojný alebo sa v noci častejšie budí tak si tam viem oprieť hlavu ako o vankúš a dotýkať sa ho aby vedel že som pri ňom. Alebo o to v pohode oprieš ruku keď ho chceš hladkať.
Takže za mňa áno aj keď som bola pôvodne proti a sama od seba by som si ho nekúpila 🤷😁😁