Je potrebné oblečenie pre novorodenca v pôrodnici?
Treba brať do pôrodnice oblečenie aj pre bábätko počas dní ktoré tam budeme? Alebo mi dajú oblečenie aj keď by som ju chcela mať pri sebe na izbe tak neviem či si nebudem musieť zabezpečiť oblečenie na tie dni čo tam budeme 😇
Viete mi poradiť dobre mastičky na odpareniny a bradavky?
@anonym_autor Je dobré mať svoje, z mojej skúsenosti, sestričky kázali obliecť bábätko do svojho.
Na zapareniny pre babatko sudokrem. Na bradavky som nic nepouzivala, ale dost sa tu v temach opakuje lansinoh mast.
U nas v porodnici nechceli, aby sme im davali vlastne, lebo sa im to potom plietlo s erarnym, ktore casto vymienali. Az pri odchode sme syna obliekli do nasho.
Ja som mala vsetko svoje. Hned ako sme dosli, tak mi sestricky povedali, ze nech prichystame veci pre dieta a od prvej chvile bolo vo vlastnych. Prebalovala a prezliekala som celu dobu ja na izbe. Takze to nemali s cim zamienat. Neviem ako to maju matky, ktorych deti su so sestrickami.
@anonym_autor my sme mali k dispozícii detské oblečenie ale malý sa z neho vyhadzal takže potom som dávala naše 🙂 na bradavky som používala lansinoh masť
mne maleho dali najskor do nemocnicneho oblecenia, ale potom som si ho prezliekla do mojho. aj teraz mam o mesiac termin, tiez si budem brat vlastne 🙂
mne maleho dali najskor do nemocnicneho oblecenia, ale potom som si ho prezliekla do mojho. aj teraz mam o mesiac termin, tiez si budem brat vlastne 🙂
@orta tak sa teda chcem opýtať kto si bral alebo si budete brať koľko toho si tak idete baliť? Lebo ja neviem vôbec koľko by bolo toho treba ale tak rátam na deň tak 2-3 body?
V Žiline napríklad netreba svoje, dávajú erárne. Práveže sa to tvoje môže stratiť, vezmú ho na vyšetrenie, pogrca sa, prezlečú ho a už svoje oblečenie nenájdeš. Zisti si podľa svojej pôrodnice.
@morusha Tak toto je pre mňa fakt novinka. Sestra aj kamarátky, ktoré už rodili, tak to vôbec neriešili, až keď odchádzali domov, tak im muž priniesol veci aj pre bábätko. Všetky veci, kým si s dieťaťom v pôrodnici, ti dajú tam.
@szuchta No to som si aj ja myslela, v minulosti som mala presne také isté skúsenosti. A teraz som bola rada, že som vôbec niečo mala so sebou a bábo obliekla do vecí čo som mala nachystané pri odchode. Iné baby mali plný kufor vecí pre bábo🙂
@szuchta No to som si aj ja myslela, v minulosti som mala presne také isté skúsenosti. A teraz som bola rada, že som vôbec niečo mala so sebou a bábo obliekla do vecí čo som mala nachystané pri odchode. Iné baby mali plný kufor vecí pre bábo🙂
@morusha fuuha tak to mi príde asi aj zbytočne veľa že toho mali 😅
V Žiline napríklad netreba svoje, dávajú erárne. Práveže sa to tvoje môže stratiť, vezmú ho na vyšetrenie, pogrca sa, prezlečú ho a už svoje oblečenie nenájdeš. Zisti si podľa svojej pôrodnice.
@anonym_16cf7f presne, nam povedali, ze ho mozem prezliect do mojho, ale negarantuju, ze sa mi este niekedy vrati 🙂
Stale davala nemocnica. Predpokladam ze je to asi aj vsade. Mozes mat aj vlastne.
Ja som len raz mala. Pocas kovidu ked ani pračovna nefungovala. Tak mal ozaj ogrcane. Potrhane. Proste ake bolo ☹ tak som kazala muzovi priniest svoje.
@anonym_autor Ja som si zobrala pre “ istotu “ svoje ale dieťa obliekla do nemocničnej košielky že šak načo budem vyťahovať naše. Na druhý den sa ma detská doktorka pýtala či nemám pre malého oblečenie pebo z tých nemocničných košielok sa celý vyhádzal. Tak sme potom už len naše bodyčka používali a ich perinku. Takže za mňa je určite dobré zobrať svoje oblečenie.
@anonym_autor Ja som si zobrala pre “ istotu “ svoje ale dieťa obliekla do nemocničnej košielky že šak načo budem vyťahovať naše. Na druhý den sa ma detská doktorka pýtala či nemám pre malého oblečenie pebo z tých nemocničných košielok sa celý vyhádzal. Tak sme potom už len naše bodyčka používali a ich perinku. Takže za mňa je určite dobré zobrať svoje oblečenie.
@lia2022 a koľko ste tam mali svojích veci? Aby som sa vedela pobaliť😊
Kazdy hodku a pol prebaluj, pouzivaj iba vodu, ziadne parfemovane obrusky a nemas problem. Ked uz tak kupit napr inotyol, bepanthen, sudocreme. Ale malo toho naniest. He
Oblečenie bolo nemocničné. Ak sa ovrackali, bez problémov mi ich zobrali prezliecť. Starší mal taký reflux, že bol oryhaný každú hodinu, tak to mi rovno sestrička doniesla kôpku košieľok, nech s ním nemusím chodiť každú chvíľu na novorodencké.
Samozrejme, ak chceš mať svoje, môžeš, ale tam je veľká pravdepodobnosť, že sa ti to v práčovni stratí.
Do môjho som ich obliekala až na cestu domov.
Naposledy som rodila v 2023 v Galante, obliekali do ich kosielok a perinky, mohla som obliecť aj do svojho, ale nevedeli zaručiť, že dieťa donesú v tom istom oblečené (ak ho brali niekam na vyšetrenie napr.). Na zapareniny odporúčam Weledu na zapareniny.
Ja som mala vsetko svoje. Hned ako sme dosli, tak mi sestricky povedali, ze nech prichystame veci pre dieta a od prvej chvile bolo vo vlastnych. Prebalovala a prezliekala som celu dobu ja na izbe. Takze to nemali s cim zamienat. Neviem ako to maju matky, ktorych deti su so sestrickami.
@cimage a mozem sa spytat, co ste robili so spinavym oblecenim? Rovno poslali domov na opratie?
K zamene moze dojst vtedy, ak ma dieta napr. zltacku, davaju ho pod svetlo alebo je na nejakom vysetreni. Tam sa im pokaka alebo ogrcka, tak ho prezlecu a spinave poslu do pracovne. Nie vsetky deti su 24 hodin s matkami.
@anonym_autor záleží od pôrodnice...iba na cestu domov sme si mali priniesť oblečenie pre bábo. Na riťku som deťom dávala rybaciu mastičku od firmy Galvex. Vždy pri prebaľovaní. Výborná.
@anonym_autor na bradavky olivový olej z lekárne. Ak chcete dojčiť, vynechať cumlík, klobúčiky a fľašu- ak bude treba dokŕmiť tak cez cievku. Dobré je, zobrať si skúmavku a často odstriekavať mlieko, aby sa rozbehlo- môžte ho použiť ak bude treba dokŕmiť.
Na telo pre bábätko používam bambucké maslo.
Oblečenie som mala svoje, na deň 2 body. Ale manžel chodil každý deň, tak doniesol čo bolo treba.
Ja som mala aj svoje, ale nedovolili mi prezliecť, aj keď som chcela (Nové Zámky), jednak sestrička hovorila niečo o pracích prostriedkoch, čo mi prišlo od veci a tiež, aby sa im nepoplietli moje veci s ich vecami. Napríklad, raz mi ju brali na vyšetrenie a vrátili mi ju prezlečenú, takže keby má oblečené svoje veci, tak neviem kde by som ich potom hľadala. Tam to fungovalo tak, že na sesternu som išla vypýtať, čo mi trebalo - čistá zavinovačka, čiapka, body, deka... Čokoľvek trebalo, tak dali. Masť na zadoček dali tiež. Bolo jej toľko, že som ešte aj doma používala (bola to nejaká ich zarobena masť). Na bradavky som mala z DMky babylove, ale nikdy som ju nepoužila.
@anonym_autor Záleží na pôrodnici. Tam, kde som rodila, mali veci z pôrodnice, ale mala som so sebou rukavičky, aby sa nedoškriabali a vlastné čiapočky + plienky + navlhčené obrúsky (Babylove sensitive z DM markt (po mnohých vzorkách boli tieto jedine perfektné). Bapanthen masť pri každom prebaľovaní, pri začervenaní Sudocream. Na bradavky vytlačiť po kojení materské mlieko a rozotrieť na bradavku, nechať zaschnúť alebo masť na bradavky Dulcia natural - za mňa TOP. Prajem všetko dobré 🙂
Ja som dávala svoje. Mala som najskôr tak že 4ks body + 2ks nohavice a 2ks pyžamko ale bolo to malo lebo sa malý viac krát precikal takže mi museli priniest ďalšie..
Mala som bábätko pri sebe 24/7 takže všetku starostlivosť okolo neho som robila ja takže sa nemalo ako stať že by mi niekde zmizlo jeho oblečenie. A aj na všetky vyšetrenia som chodila s bábätkom ja, kde som ho vyzliekala a obliekala ja takže zase nemalo sa ako stať že by sa oblečko nejak stratilo.
Môjho malého raz brali na vyšetrenie cukru v noci a som si myslela že veď sestričky prídu po neho, zoberú si ho na vyšetrenie a prinesú naspäť..no také veľké.. pekne som musela v noci aj ja vstať a zaniesť si ho na vyšetrenie takže zase žiadna možnosť že by sa nejak stratilo oblečenie 😁
@anonym_autor ja som oblečenie brala svoje pre deti. A jednoznačne- bepanthen pre dieťa a mám pocit, že už aj na bradavky je( treba googliť).
PO dávali, ale ja som si vždy brala svoje a parádila som si deti 😍 tak cca 10ks ti treba body aj nohavičky.. sudokrem na zapareniny a keď sa nemýlim tak lanolin na bradavky
Ja som rodila každé dieťa inde a obe pôrodnice dávali svoje, až keď mi dali do ruky prepúšťaciu správu išla som nás pobaliť a krpca prezliecť. Kľudne ma ukameňujte, sudocream je prežitok, išla by som do weleda alebo wooden spoon. Celkovo na bábätko len jemné mydielko, premasťovanie, ak nie je indikácia, nie je nutné a teda používať čo najmenej kozmetiky.
Na zadoček dávam zinkovú masť Purity Vision z DM a na bradavky Weleda krém

Treba si zistiť, ako to rieši pôrodnica, kde budeš robiť. Niekde to majú tak a niekde tak. Mne povedali, že môžu mi dať košieľky alebo môžem aj svoje oblečenie dávať.