icon

Je rozumnejšie kúpiť výbavičku z bazáru alebo všetko nové?

7. aug 2025

Budem mať prvé dieťa a premýšľam už pomaly nad výbavičkou. Myslíte, že je rozumnejšie kúpiť z bazáru alebo všetko nové? Manžel hovorí, že zbytočne kupovať postieľku za stovky eur, ale že nech sa sama rozhodnem.
Ešte mám otázku k veľkosti oblečenia, bude pre novorodenca lepšia veľkosť 50 alebo radšej rovno kúpiť veľkosť 56? Do 50 sa vraj väčšina deti nezmestí.
Som vysoká 175cm a manžel 182cm a tiež by som potrebovala radu aký kočík vybrať.

Ďakujem vám.

Strana
z2
martinka13
8. aug 2025

Pre novorodenca oblečenie nové. Ale veci ako postieľka, monitor dychu, kočiar.... kľudne z druhej ruky. Ja som kúpila veľkosť 56-62. 56 som vôbec nevyužila, nakoľko sa narodil valibuk.

saxana000
8. aug 2025

Ja som po prvej vsetko dala prec tak.pre druhu som riesila vybavicku z bazaru alebo od kamosiek. Hlavne tie ktore su naozaj potrebne len na par mesiacov.koliska lehatko vajicko sterilizator odsavacka ohrievac flasiek..

kristinaaaaaa
3. nov 2025

Odhadnúť veľkosť oblečenia je dosť ťažké. My sme tiež vysoký (ja 175 a priateľ 187) a bábätko, narodené v termíne, malo 49 cm. Bol aj chudučký, takže 56 mu boli malé. Po príchode z nemocnice priateľ ešte išiel kupovať 50-ky do Lindexu (ale tie sú rastúce, takže sme využili dlhšie). Za mňa, kúp radšej väčšie, ale ak bude treba rátaj s tým, že buď z pôrodnice doobjednáš menšie, alebo nainštruuj priateľa v prípade potreby, aby vedel ísť kúpiť operatívne.

Strana
z2