Kedy mám začať chystať veci?
Termín pôrodu mám 27.12.,30.12 a 1.1.2024 kedy mám začať chystať veci ? Veľmi sa s manželom tesime a ja mám najradšej keď som na všetko dokonale pripravená mám aj problémy preklampsiu a hypertenziu dikicko😉
3x som isla do porodnice a teda stale som uz mala aspon zakladne veci nachystane cca mesiac pred.
@januska12323
@maryetta myslíte že by bolo skoro aj teraz začať alebo v novembri ?
36 tyzden nam v predporodnej priprave odporucali mat uz vsetko nachystane, aj pre dieta aj pre seba do porodnice a v zasade aj veci, ktore bude treba po prichode z nej - neviem ci sa pytas na chystanie sa do porodnice alebo chystanie vybavy ako takej
Kedy chces🙄
Ja uz som v takomto obdobi objednavala.
Ved je to uplne jedno ked. Ak nachystas budes mat pokoj. Ja mam teraz termin 10.1.a planujem pred vianocami. Popri nakupoch dokupim co treba a nachystam nech mam klud.
tak ja som asi iná... vždy všetko na poslednú chvíľu...
pri treťom som rýchlo chystala tašku ráno o 5 h.... na obed sa narodila dcéra... 🙂
Kludne začni už teraz ak chceš, ja som kupovala každý mesiac niečo aby toho nebolo vela naraz a tiežž som nemohla vydržať už , odkedy sme vedeli pohlavie tak už podla toho ale ja som si aj vela naštudovala čo je dobré mať a čo je blosť , po porode som dokupovala ešte par veci , ktoré som myslela ze nevyužijem ale prišiel ich čas 🙂
Kľudne už môžeš kupovať a zabezpečovať. Nikdy nevieš, čo sa stane... aby si to mala pripravené.
Priskoro urcite nie je, hlavne ked mas zvysene riziko predcasneho porodu. Ale zas ani to nemusis mat do tyzdna hotove - ak nieco nestihnes, da sa aj po porode dozhanat.
Ja mám termín 20.12. a už mám takmer všetko kúpené 🙂 teraz periem vecičky, žehlím a ukladám do komody
Ak máš teda preeklampsiu tak nečakaj. Ja som od 30tt bola vkuse v nemocnici. Striedavo ma púšťali domov. Jeden víkend v 35tt som dokupila posledných par veci a na dalsi deň už ma tam nechali. Domov som išla skoro až o 3 týždne už aj s bábätkom
Ja by som na tvojom mieste všetko postupne tento mesiac pripravila, nakúpila, zbalila by kufor do pôrodnice. Čím akej tým unavenejsia budeš a fakt nikdy nevieš, čo sa stane.
V novembri by som už len prala a žehlička vecičky postupne a v decembri by som oddychovali s vyloženými nohami.... Ale keďže idu vianoce, aj tak v decembri treba stihnúť vianočné pečenie, upratovanie, kúpu darčekov... Mne by sa do tohto nechcelo ešte zháňať na poslednú chvíľu s obrovským bruchom vecičky pre bábo.. Ani online...
Ja som čakala na začiatok júla a už v januári som začala robiť prehľad v kocikoch, koncom februára som aj kúpila kočík (bola mimoriadna akcia a ceny mali následne globálne stúpať), od marca som postupne kazdy týždeň niečo kúpila, keď som bola v meste, mne to robilo radosť... Raz hrebeň na vlásky, raz teplomer... Začiatkom júna sme už mali pripravenú detskú izbičku a tašky do pôrodnice som mala zbalené už od 34tyzdna a aj som ich vracala so sebou, keď sme išli napr k svokrovcom o 150km ďalej.
Teraz čakám na začiatok marca, prípravy plánujem nechať na január (v podstate všetko máme, len pár drobností treba dokúpiť ako plienočky, poporodne vložky), tiež vtedy sa chystám prať a žehliť vecičky. Nech ten február je už kľudný. Keby nebolo v decembri sviatky, tak by som to riešila už v decembri.
Už tu máš asi 3 témy, že kedy máš začať chystať veci. Pár dní si dala pokoj a už zase len tentokrát anonymne?!
To tvoje,,dikičko" ťa vždy prezradí.
Kočík už máš a ostatné už tiež môžeš začať, koľkokrát ti to ešte máme napísať. To potrebuješ schválenie na to aby si išla kupovať, bez toho to nespravíš?!
Pri preeklampsii som rodila obe deti v 37tt uz som pomalicky chystala veci
Kedy chces...ja som kupovala od kedy som vedela pohlavie.Nevies či zbytok tehotenstva neprelezis v nemocnici
S tymi diagnozami sa mozes ocitnut v porodnici z minuty na minutu, ja by som uz bola zbalena.
Ja som nemala ziadne dg a syn sa rozhodol prist v 34.tyzdni.

Kedy chceš na to nie sú nijaké pravidlá.