icon

Kedy mám začať chystať veci?

8. okt 2023

Termín pôrodu mám 27.12.,30.12 a 1.1.2024 kedy mám začať chystať veci ? Veľmi sa s manželom tesime a ja mám najradšej keď som na všetko dokonale pripravená mám aj problémy preklampsiu a hypertenziu dikicko😉

januska12323
8. okt 2023

Kedy chceš na to nie sú nijaké pravidlá.

maryetta
8. okt 2023

3x som isla do porodnice a teda stale som uz mala aspon zakladne veci nachystane cca mesiac pred.

autor
8. okt 2023

@januska12323
@maryetta myslíte že by bolo skoro aj teraz začať alebo v novembri ?

petamich
8. okt 2023

36 tyzden nam v predporodnej priprave odporucali mat uz vsetko nachystane, aj pre dieta aj pre seba do porodnice a v zasade aj veci, ktore bude treba po prichode z nej - neviem ci sa pytas na chystanie sa do porodnice alebo chystanie vybavy ako takej

hederamonstera
8. okt 2023

Kedy chces🙄

aliaray1
8. okt 2023

Ja uz som v takomto obdobi objednavala.

maryetta
8. okt 2023

Ved je to uplne jedno ked. Ak nachystas budes mat pokoj. Ja mam teraz termin 10.1.a planujem pred vianocami. Popri nakupoch dokupim co treba a nachystam nech mam klud.

deti95060810
8. okt 2023

tak ja som asi iná... vždy všetko na poslednú chvíľu...
pri treťom som rýchlo chystala tašku ráno o 5 h.... na obed sa narodila dcéra... 🙂

minesasubu
8. okt 2023

Kludne začni už teraz ak chceš, ja som kupovala každý mesiac niečo aby toho nebolo vela naraz a tiežž som nemohla vydržať už , odkedy sme vedeli pohlavie tak už podla toho ale ja som si aj vela naštudovala čo je dobré mať a čo je blosť , po porode som dokupovala ešte par veci , ktoré som myslela ze nevyužijem ale prišiel ich čas 🙂

stanulienkat
8. okt 2023

Kľudne už môžeš kupovať a zabezpečovať. Nikdy nevieš, čo sa stane... aby si to mala pripravené.

k47
8. okt 2023

Priskoro urcite nie je, hlavne ked mas zvysene riziko predcasneho porodu. Ale zas ani to nemusis mat do tyzdna hotove - ak nieco nestihnes, da sa aj po porode dozhanat.

2ivana5
8. okt 2023

Ja mám termín 20.12. a už mám takmer všetko kúpené 🙂 teraz periem vecičky, žehlím a ukladám do komody

dominika1922
8. okt 2023

Ak máš teda preeklampsiu tak nečakaj. Ja som od 30tt bola vkuse v nemocnici. Striedavo ma púšťali domov. Jeden víkend v 35tt som dokupila posledných par veci a na dalsi deň už ma tam nechali. Domov som išla skoro až o 3 týždne už aj s bábätkom

bolarazjedna
8. okt 2023

Ja by som na tvojom mieste všetko postupne tento mesiac pripravila, nakúpila, zbalila by kufor do pôrodnice. Čím akej tým unavenejsia budeš a fakt nikdy nevieš, čo sa stane.
V novembri by som už len prala a žehlička vecičky postupne a v decembri by som oddychovali s vyloženými nohami.... Ale keďže idu vianoce, aj tak v decembri treba stihnúť vianočné pečenie, upratovanie, kúpu darčekov... Mne by sa do tohto nechcelo ešte zháňať na poslednú chvíľu s obrovským bruchom vecičky pre bábo.. Ani online...

Ja som čakala na začiatok júla a už v januári som začala robiť prehľad v kocikoch, koncom februára som aj kúpila kočík (bola mimoriadna akcia a ceny mali následne globálne stúpať), od marca som postupne kazdy týždeň niečo kúpila, keď som bola v meste, mne to robilo radosť... Raz hrebeň na vlásky, raz teplomer... Začiatkom júna sme už mali pripravenú detskú izbičku a tašky do pôrodnice som mala zbalené už od 34tyzdna a aj som ich vracala so sebou, keď sme išli napr k svokrovcom o 150km ďalej.

Teraz čakám na začiatok marca, prípravy plánujem nechať na január (v podstate všetko máme, len pár drobností treba dokúpiť ako plienočky, poporodne vložky), tiež vtedy sa chystám prať a žehliť vecičky. Nech ten február je už kľudný. Keby nebolo v decembri sviatky, tak by som to riešila už v decembri.

martul
8. okt 2023

Už tu máš asi 3 témy, že kedy máš začať chystať veci. Pár dní si dala pokoj a už zase len tentokrát anonymne?!
To tvoje,,dikičko" ťa vždy prezradí.
Kočík už máš a ostatné už tiež môžeš začať, koľkokrát ti to ešte máme napísať. To potrebuješ schválenie na to aby si išla kupovať, bez toho to nespravíš?!

sofinka1301
8. okt 2023

Pri preeklampsii som rodila obe deti v 37tt uz som pomalicky chystala veci

eliska13
8. okt 2023

Kedy chces...ja som kupovala od kedy som vedela pohlavie.Nevies či zbytok tehotenstva neprelezis v nemocnici

babulkomale
8. okt 2023

S tymi diagnozami sa mozes ocitnut v porodnici z minuty na minutu, ja by som uz bola zbalena.
Ja som nemala ziadne dg a syn sa rozhodol prist v 34.tyzdni.