icon

Kedy začať kupovať výbavičku pre bábätko?

22beba
4. jan 2012

Ahojte som len v 15 tt , a najradsej by som si uz vsetko kupovala a tesila sa z toho. Lenže viacerí hovoria že je na to čas... že si nemam kupovať vesi lebo sa nedajbože može niečo stať a budem z toho smutna...že to prinaša smolu... ale chcem sa potešiť aj ked len malými papučkami ..... ked som v obchode stale si pozerám veci a je mi luto že si to nemožem ešte kupit ... tak mi prosim vás poraďte mam si začať kupovať vecičky alebo mam ešte počkat kým bude babo väčšie, 🙂 dakujem za nazory a odpovede 🙂

katren
4. jan 2012

@22beba prepac, nechcela som ta nahnevat, ale si tu uz treti mesiac, takze az tak kratko to nie je...
a ja nemam a tiez neviem vsetko, no tiez sa najskor snazim hladat odpovede na moje otazky a potom zakladam, ak je treba, nove.....

katren
4. jan 2012

@22beba a teda, aby som aj odpovedala na tvoju diskusiu, ja som kupovala od piateho mesiaca a som rada, lebo potom som mala nariadeny kludovy rezim kvoli otvaraniu sa....takze som sa snazila vybehat si to napodstatnejsie /kocik, odsavacka atd.../ co najskor a potom som nakupovala len cez internet....a ani si neviem predstavit behat po obchodoch s takym bruchom....od 30tt som mala pri obidvoch aj zbalenu tasku...

22beba
autor
4. jan 2012

@katren ved v poho ... ja som prvý krat tehu takze chcem vediet co najviac a ked nie je cas tak sa opýtam, je tu milion for , ktore su podobne ... tako si navzqjom aspon pomahame.. nemyslim si ked niektozalozi nejake aj 100 razy ze to je zle alebo otravne... kto chce napise kto nechce tak to ignoruje to je cele ..

22beba
autor
4. jan 2012

@katren mne skor islo o povery. a podobne keci nejakých ludi... že skore kupovanie prinaša smolu atd... info o výbavičkach a tak je na nete to mam kiuknute milion krat 🙂

katren
4. jan 2012

@22beba nie je to zle ani otravne, ale admini zamykaju temy, ktore su tu viac krat tie iste....takze preto

strihalka
4. jan 2012

@22beba no ja jsem nic dlouho nekupovala a od te chvile ze vime ze budem mat devcatko nakupujem jak diva, teda hlavne na aukcich...ale s muzem jsme aj cekali ze po novem roce zacnem a zacali jsme 30.12. 😀

22beba
autor
5. jan 2012

@strihalka hehe 🙂 no este len teraz pride dalsia vlna akcii :D hehe

indys
5. jan 2012

@tiumen ja som si kupila aj toto http://www.otehotnenie.sk/product/ovulacny-test... aj ked inu znacku a priamo v lekarni. Je to super vec, lebo ovulacny test ti ukaze iba ze budes do 24 hod ovulovat.Ak mas pravidelny cyklus je to v poho vies sa s testom trafit,ale ak mas nepravidelny a nemas sajnu kedy ovulujes tak je ten mikroskop perfektny.Ja som si robila kazdy den rano a vecer test na mikroskope a ked som videla ze sa mi uz ukazuje paprad(ked mas neplodne dni tak maju sliny tvar guliciek pod mikroskopom a ked plodne vyzeraju ako papradie ) tak som vedela ze do 4 dni budem ovulovat. a potom som si uz mohla robit kludne ovu test. A vlastne presne aj vies kedy uz mas plodne dni a nie len 24 hod pred. Dalsi level je, ked to baby vyuzijau na splodenie spravneho pohlavia, pretoze ak sa budete snazit 3-4 dnni pred ovulaciou bude to baba(dievcenske spermie su pomalsie ale prezivaju dlhsie aj 4 dni) ak to bude robit do 24 hod pred ovulaciou bude to chalan (chalani su rychly ale vydrzia kratko ale ak je uz vajicko na ceste tak predbehnu vsetkych). Samozrejme nic nieje 100% a priroda si to urci sama, ale je dobre vediet, ak by mal niekto dom 4 chalanov tak sa skusit prirode pomoct ku babe 😉

tiumen
5. jan 2012

@indys a to naozaj funguju tie ovu testery mikroskopicke 😕 ??

zuzi2
5. jan 2012

@22beba ja som kupovala zavcasu. V 3 mesiaci som mala skoro vsetko a oplatilo sa. Ku koncu tehotenstva som bola ako velryba a nemohla som chodit. A nemala som uz ani chut a ani cas riesit nakupovanie. Ku koncu tehotnstva musis aj casto k doktorovi a inac dodacie doby kocikov su teraz dobre dlhe, ak ho objednavas napr. v obchode - pozistuj si!

zuzi2
5. jan 2012

@22beba a inac su aj neutralne farby - zlta, zelena..... a vsetci mi hovorili, nekupuj male velkosti, ale par kuskov potrebujes. Takze som si kupila aj nieco v 56stke. Potom staci, ze si viac kupis v 62jke. A ak ti mozem poradit - topanocky a papucky sme nevynosili. Stacia ponosticky. A odporucam ti kupovat vecicky, ktore sa lahko obliekaju cez hlavicku (najlepsie kabatikove zapinanie) a dupacky na rozopinanie medzi nozickami. Velmi som si oblubila bodycka z Tesca a bodyciek budes potrebovat dost 🙂

gwenni
5. jan 2012

ja som si začala kupovať cca 2mesiace pred pôrodom, tak neviem teraz či to bolo dobré alebo nie, ale aj keď náš Max 6 dní po pôrode zomrel neodložili sme nič všetko ostalo tak ako mal nachystané jedine čo teraz asi budeme musieť je zmeniť zimné veci za letné .....
Ale aj tak už sondujem na nete čo by som kúpila, to je podľa mňa normálne a to som sa zaprisahala že do pôrodu nič nekúpim.
A zober si že keď budeš čakať druhé dieťatko tak mu tiež asi vyberieš odložené veci od bračeka nie ???

indys
5. jan 2012

@tiumen ano funguju. Niekdy to moze byt zavadzajuce, nemala by si si robit test tesne po jedle ani piti ale vo vseobecnosti to funguje super

22beba
autor
6. jan 2012

@zuzi2 dakujem moc za rady 🙂 už sa tesim ked aj ja začnem všetko n akupovat 🙂 drž sa 🙂

sisinka8
15. feb 2012

Aj ja sa velmi tesim na nakupovanie este pockame az kym budem vediet co to bude 🙂 a hlavne aby uz bolo lepsie pocasie na nakupy...vypredaje nevyuzijem lebo babo budeme mat az v lete a veci su teraz zimne vo vypredaji. 😒

soniatko
15. feb 2012

Ja mám časť výbavičky kúpenú už asi 4 roky. Žila som nejaký čas v Anglicku a tam mali užasné veci za smiešne ceny. S MM sme sa snažili 3 roky o bábo a podarilo sa až teraz. No niektori mali reči, že som to tým skorým nakupovaním uriekla. Ale ja na to neverím. Čo sa má stať, sa aj tak stane... Aj minulý týždeň som kúpila 2 body. 😉

svetlusska
16. feb 2012

ahoj ja som zacala kupvat nejake vecicky az teraz v 25 t ked som vedela ze co to bude, predtym som nekupovala nic. 🙂

sisinka8
1. mar 2012

mamicky potrebujem zavinovacku pre letne babo?????

jasminet
1. mar 2012

@sisinka8 nie. ani pre zimne 😉

sisinka8
1. mar 2012

@jasminet mam pocit ze mam nakupit viac veci lebo aj na pripad ak nebude teplo.....musim aj bodynka s dlhym rukavom a dupacky.....(?)

jasminet
1. mar 2012

@sisinka8 ja som akurat triedila oblecko pre druhe babo po mojej malej. ona sa narodila koncom juna, babo ma termin zaciatkom jula.
a mam toto:
velkost 56 - 5x body kr. rukav, 3x overal (cele nohy, dlky rukav - oblecene to bolo asi 2x a aj to len jeden z nich), 3x ciapocka bavlnena. dlhy rukav som pre nu ani nemala. ale 3ks si pre druhe babo kupim

velkost 62 - 6x body kr. rukav, 1x poldupacky (nohavice s uzatvorenou spickou), 2x overal, 1x nohavice, 1x tricko a bohato mi to stacilo... ale pre druhe este kupim nejake poldupky. nemusim potom riesit ponozky a podobne veci

sisinka8
1. mar 2012

@jasminet 🙂 mozno staci iba bavlneny kabatik na kratky rukav ak bude chladnejsie....kukam oblecko ty si z ds?mozes mi poradit dobry detsky obchodik tam?alebo vlastne kde sa mam ist pozriet,kde su pekne vecicky a kvalitne?

jasminet
1. mar 2012

@sisinka8 ja som z bratislavy 😀 ale 90% prvej vybavy som kupovala v tescu. hm, kabatik som nemala, to sa priznam, mne su lepsie tie overaly lebo babo je schovane cele, aj krize, aj nozky... aspon mne to viac vyhovovalo.

sisinka8
1. mar 2012

@jasminet tesco vecicky su ale kvalitne?????

jasminet
1. mar 2012

@sisinka8 podla mna im absolutne nic nechyba... body nie su vytahane a to som ich prala non stop. ziadne zmolky... za flaky po prvom dietati tesco nemoze 😀 ja osobne rozdiel medzi body f+f a napr. mothercare nevidim.
overaly na spanie pre malu periem tiez stale. su uplne bez chyby... a maju tam rozne znacky - loana, ladybird, disney (disney nekupujem zo zasady)....

baramborka
1. mar 2012

@22beba nevšimaj si tu katren vobec ale vobec 🙂
ja som v 22tt a nemam nič 😀 len dva cumliky do daru 🙂 ale do porodnice si vybavicku urcite neaku kupim už v najbližšej dobe , kočik a postielku uvidime , ten 8 mesiac už to chcem mat vsetko aby som v 9 mohla len obkukavat , no ja som narozdiel od mnoha mamičiek poveerčiva, ani nie preto že stare mamy hovoria .. no mojej kamoške umrel minuly rok chlapček pri porode a cele tehu bola ok ... a mala to vsetko doma a viem ake to pre nu bolo ..
ale z druhej strany kupovat to po porode aj kočik aj to aj hento , to mi pride už pozde 🙂 čiže ja sa do toho chcem tak vtesnat aby som to stihla nie moc dopredu ale zaroven aby som mohla ist do porodnice s kludom že kočik postielka a vybava je doma 🙂

maribell
9. mar 2012

ja som zacala 5ty mesiac a ked sa mi nieco paci tak si to kupim :D a ani nevyzeram ako psycho ze tehotna beha a kupuje male vecicky lebo vobec mi neni videt este brusko :D cize to vyzera ako keby to kupujem niekomu :D aa pohlavie este neviem ale kupujem take normalne farby zatial 🙂 ved aj tak neni dane ze dievcatko musi byt ruzove a chlapec modry :D

nadhera
9. mar 2012

Mam uzasne stastie na kamosky, ktore ma komplet vybavili peknymi vecickami pre babo , vratane postielky. Naozaj som neminula ani korunu. A kociar kupila babka. 😉

keenfan
10. mar 2012

@sisinka8 tiez si myslim ako @jasminet ze Tesco oblecko je kvalitne, dobre je ze maju vyhodne viac-ks balenia, kupis troje dupaky v jednom baleni a je 🙂 A za rozumnu cenu. myslim si ze napr.300-400 korun za nejake body mi pride uplne prehnana.

sisinka8
10. mar 2012

@keenfan no ved prave ...aj ja kukam oblecenie a vybavicku pre nase babo a zda sa mi predrazene vsade....tesco je ok este....este som nekupila nic zatial 🙂