icon

Kedy začať prať veci pre bábätko?

23. feb 2025

Dobrý deň, momentálne som 24+3 a mám nachystané veci pre bábätko do pol roka. Nie sú to nové veci ale kupované z druhej ruky a niektoré sú po mojich súrodencoch. Niektoré veci sú flakate a zažltnute tak ich treba vyčistiť. Potom žehliť a tak.... Mám ich dosť veľa 😀 ja by som sa chcela opýtať či by som už mohla začať pomaličky tie vecičky čistiť a prať žehliť a tak. Alebo to je skoro? Kedy ste začali prať veci vy? Ja už by som chcela mať kľud tak v 8 mesiaci a len oddychovať. Tak neviem...😀

ina2405
23. feb 2025

Ja som dala prať v 36+1 😁 tak symbolicky. Dovtedy som nič moc v domácnosti nerobila, skracoval sa mi krčok.

autor
23. feb 2025

@ina2405 tak ja stále niečo robím doma, keď mi je dobre. Tehotenstvo mám v poriadku, tak uvidím ešte 😅😀

basska_b
23. feb 2025

Urcite necakat do 8./9.mesiaca. Ja som vtedy sa sotva kotulala, pri zehleni ma bolel chrbat, este sme aj ochoreli a strasne som bola rada, ze mam vsetko nachystane. 2.trimester je idealny na chystanie vybavicky. A flaky ked sa ti nepodari vyprat, kludne tie veci vyraď... mne to bolo vzdy take neprijemne dostat z druhej ruky nieco flakate a clovek nevie, ci je to mlieko, prikrm, krv, grcka ... 😬

autor
23. feb 2025

@basska_b to áno tak by som to chcela urobiť. Flakate veci nebudem dávať mám ich veľa krásnych a ešte ich určite veľa dostanem keďže to bude prvé vnúčatko z oboch strán. 😀 Tie flakate som vybrala iba také čo sú fakt krásne a buď to pôjde vyčistiť alebo sa to vyhodí. 😅

lienka.7
23. feb 2025

@autorka nevadia mi veci z druhej ruky ale vadia mi flakate a zazltnute 🤢
V tescu kúpiš balíky nových body v akcii za 5€. Veci som iba prala, nezehlila. V detskej lovele, potom bupi. Inak neviem, koľko chceš prať a robit okolo toho. To máš tak max.na 2 práčky, cize jeden deň operies, druhý poskladas a odložis.

ina2405
23. feb 2025

@lienka.7 ja som tiež nežehlila, oprala som to na 2x a bolo.

angeli121212
23. feb 2025

Začni skôr ja som začala neskôr a nevládala som už

sima189
23. feb 2025

Zacni urcite skor, ja som od 8mesiaca uz nevladala 🙈

euka210
23. feb 2025

No neviem, ci zazltnute a flakate veci vyperies...ja som take vybrala z krabice po par rokoch kde sli vyprate...sli rovno do kosa alebo na handry...body su velmi dobra handra 😁
Rob tak, aby si na zac.9.mes uz mala nachystane veci, lebo ten 9.mes je casto ze uz chces mat porod za sebou a si ako slonica 😁 a nevladzes.

autor
23. feb 2025

@lienka.7 určite to nemám na dve práčky 😂😂 a flakate veci mám po súrodencoch niektoré aj po mne a priateľovi, v jednej taške. Sú to spomienky a preto sa to pokúsim očistiť. Keď to nepôjde tak to vyhodim. 🤗

basska_b
23. feb 2025

Skus očistiť v bielidle, inak je to dobra handra, len pozor, ak maju cvoky, aby to nepoškrabalo povrchy

autor
23. feb 2025

@sima189
@euka210
Áno, ďakujem za odpovede.

autor
23. feb 2025

@lienka.7 a ja mám dosť veci není to na dve práčky 😀 možno ich toľko ani nevyuzijem ale bábätko bolo vytúžené a všetko čo sa mi páčilo som si odkladala už aj pred tým ako som bola tehotná. A plno bavlnených plienok a tak. Keďže nechcem používať jednorazové.

blondinka95
23. feb 2025

Porob si, ved v tej skrini sa to nezaspini ani nezatuchne. Ja som to robila cca v tom čase ako ty, už som veci potom neprala znovu a ani nezehlim. Dcéra má 5m a nemala žiadnu reakciu ani na pracie prostriedky ani kozmetiku a pod, nie je citlivá. Takze vecičky nezehlim pokiaľ to nie je niečo co fakt treba.

autor
23. feb 2025

@basska_b skúsim ja som si kúpila už niečo na bielenie w škvrny ale keď to nepôjde tak to vyhodim no čo sa dá robiť 😀😅

autor
23. feb 2025

@blondinka95 veď myslím že ani ja moc žehliť nebudem len ten prvý krát by som to chcela mať dokonalé 😂😀

blondinka95
23. feb 2025

Tak si v kľude porob kým vládzes a máš chuť. Kým máš z toho radosť a nie povinnosť.

lucia13022023
23. feb 2025

Ja som prala v 38tt. Ale ja som bola do 39tt aktívna a vladala som 😁

taktotedanie
23. feb 2025

Daj teraz, ide pekne pocasie na slnku ti to vyschne aj trochu flaky vytaha

buducamama
23. feb 2025

Zacni kedy sa tebe bude chciet. Ja som odkladala a potom som mala toho prania a zehlenia uz plne zuby, lebo fakt vela toho bolo. A nakoniec mi dieta vacsinu veci ani nemalo, bodycka som neznasala davat cez tu malu hlavicku, kupila som si par veciciek na cvoky/zips a tie som davala. Pouzivala som na utieranie grciek plienky a vlhcene vreckovky, kupodivu som ani nemusela babo sto krat za den prezliekat ako ma strasila svagrina😂 Takze ak by som mala druhe dieta, par handriciek pre babo skutocne staci.

cimage
23. feb 2025

Ked sa ti chce a mas to kam ukladat, tak to rob teraz. Nevies ako budes vladat o mesiac. Moze sa nieco skomplikovat, co dufam nie, ale nebudes moct. Tak si to nachystaj a potom budes oddychovat.
Ja som mala bezproblemove tehotenstvo a zrazu ma po poradni, asi 30tt, dr poslala na pozorovanie, lebo sa jej nieco nezdalo. Bola som tam len 3dni, ale kludne sa to mohlo natiahnut aj do konca a vsetko by musel chystat muz. Ja som bola v klude, ze vsetko mam.

mia2906
23. feb 2025

Ja nechápem ako sa môže zakladať diskusia s otázkou, kedy máš oprať bábätku veci? 😁 Šak naloz práčku, vyvesaj a máš. Ja som takéto veci nikdy neriešila , netuším kedy som pred príchodom babatka prala 🤣 držím palce nech pôrod prebehne hladko 🍀

gvenduska
25. feb 2025

V piatom mesiaci postupne

simona_letova_b
25. feb 2025

33-34 týždeň som oprala, ožehlila vecičky. Ale len veľkosti 56,62. Krpaty ma dva šuflíky už voňavé,prichystané. Ostatne mám prichystané vo vreciach,vytriedené - poperiem, ožehlim až keď to bude treba 🙂