Kedy začať prať veci pre bábätko?
Dobrý deň, momentálne som 24+3 a mám nachystané veci pre bábätko do pol roka. Nie sú to nové veci ale kupované z druhej ruky a niektoré sú po mojich súrodencoch. Niektoré veci sú flakate a zažltnute tak ich treba vyčistiť. Potom žehliť a tak.... Mám ich dosť veľa 😀 ja by som sa chcela opýtať či by som už mohla začať pomaličky tie vecičky čistiť a prať žehliť a tak. Alebo to je skoro? Kedy ste začali prať veci vy? Ja už by som chcela mať kľud tak v 8 mesiaci a len oddychovať. Tak neviem...😀
@ina2405 tak ja stále niečo robím doma, keď mi je dobre. Tehotenstvo mám v poriadku, tak uvidím ešte 😅😀
Urcite necakat do 8./9.mesiaca. Ja som vtedy sa sotva kotulala, pri zehleni ma bolel chrbat, este sme aj ochoreli a strasne som bola rada, ze mam vsetko nachystane. 2.trimester je idealny na chystanie vybavicky. A flaky ked sa ti nepodari vyprat, kludne tie veci vyraď... mne to bolo vzdy take neprijemne dostat z druhej ruky nieco flakate a clovek nevie, ci je to mlieko, prikrm, krv, grcka ... 😬
@basska_b to áno tak by som to chcela urobiť. Flakate veci nebudem dávať mám ich veľa krásnych a ešte ich určite veľa dostanem keďže to bude prvé vnúčatko z oboch strán. 😀 Tie flakate som vybrala iba také čo sú fakt krásne a buď to pôjde vyčistiť alebo sa to vyhodí. 😅
@autorka nevadia mi veci z druhej ruky ale vadia mi flakate a zazltnute 🤢
V tescu kúpiš balíky nových body v akcii za 5€. Veci som iba prala, nezehlila. V detskej lovele, potom bupi. Inak neviem, koľko chceš prať a robit okolo toho. To máš tak max.na 2 práčky, cize jeden deň operies, druhý poskladas a odložis.
Začni skôr ja som začala neskôr a nevládala som už
Zacni urcite skor, ja som od 8mesiaca uz nevladala 🙈
No neviem, ci zazltnute a flakate veci vyperies...ja som take vybrala z krabice po par rokoch kde sli vyprate...sli rovno do kosa alebo na handry...body su velmi dobra handra 😁
Rob tak, aby si na zac.9.mes uz mala nachystane veci, lebo ten 9.mes je casto ze uz chces mat porod za sebou a si ako slonica 😁 a nevladzes.
@lienka.7 určite to nemám na dve práčky 😂😂 a flakate veci mám po súrodencoch niektoré aj po mne a priateľovi, v jednej taške. Sú to spomienky a preto sa to pokúsim očistiť. Keď to nepôjde tak to vyhodim. 🤗
Skus očistiť v bielidle, inak je to dobra handra, len pozor, ak maju cvoky, aby to nepoškrabalo povrchy
@lienka.7 a ja mám dosť veci není to na dve práčky 😀 možno ich toľko ani nevyuzijem ale bábätko bolo vytúžené a všetko čo sa mi páčilo som si odkladala už aj pred tým ako som bola tehotná. A plno bavlnených plienok a tak. Keďže nechcem používať jednorazové.
Porob si, ved v tej skrini sa to nezaspini ani nezatuchne. Ja som to robila cca v tom čase ako ty, už som veci potom neprala znovu a ani nezehlim. Dcéra má 5m a nemala žiadnu reakciu ani na pracie prostriedky ani kozmetiku a pod, nie je citlivá. Takze vecičky nezehlim pokiaľ to nie je niečo co fakt treba.
@basska_b skúsim ja som si kúpila už niečo na bielenie w škvrny ale keď to nepôjde tak to vyhodim no čo sa dá robiť 😀😅
@blondinka95 veď myslím že ani ja moc žehliť nebudem len ten prvý krát by som to chcela mať dokonalé 😂😀
Tak si v kľude porob kým vládzes a máš chuť. Kým máš z toho radosť a nie povinnosť.
Ja som prala v 38tt. Ale ja som bola do 39tt aktívna a vladala som 😁
Daj teraz, ide pekne pocasie na slnku ti to vyschne aj trochu flaky vytaha
Zacni kedy sa tebe bude chciet. Ja som odkladala a potom som mala toho prania a zehlenia uz plne zuby, lebo fakt vela toho bolo. A nakoniec mi dieta vacsinu veci ani nemalo, bodycka som neznasala davat cez tu malu hlavicku, kupila som si par veciciek na cvoky/zips a tie som davala. Pouzivala som na utieranie grciek plienky a vlhcene vreckovky, kupodivu som ani nemusela babo sto krat za den prezliekat ako ma strasila svagrina😂 Takze ak by som mala druhe dieta, par handriciek pre babo skutocne staci.
Ked sa ti chce a mas to kam ukladat, tak to rob teraz. Nevies ako budes vladat o mesiac. Moze sa nieco skomplikovat, co dufam nie, ale nebudes moct. Tak si to nachystaj a potom budes oddychovat.
Ja som mala bezproblemove tehotenstvo a zrazu ma po poradni, asi 30tt, dr poslala na pozorovanie, lebo sa jej nieco nezdalo. Bola som tam len 3dni, ale kludne sa to mohlo natiahnut aj do konca a vsetko by musel chystat muz. Ja som bola v klude, ze vsetko mam.
Ja nechápem ako sa môže zakladať diskusia s otázkou, kedy máš oprať bábätku veci? 😁 Šak naloz práčku, vyvesaj a máš. Ja som takéto veci nikdy neriešila , netuším kedy som pred príchodom babatka prala 🤣 držím palce nech pôrod prebehne hladko 🍀
V piatom mesiaci postupne
33-34 týždeň som oprala, ožehlila vecičky. Ale len veľkosti 56,62. Krpaty ma dva šuflíky už voňavé,prichystané. Ostatne mám prichystané vo vreciach,vytriedené - poperiem, ožehlim až keď to bude treba 🙂

Ja som dala prať v 36+1 😁 tak symbolicky. Dovtedy som nič moc v domácnosti nerobila, skracoval sa mi krčok.